onsdag 10 juni 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Idag har det nästan börjat bli lite sommarlikt ute, fast det har blåst mycket. Vi märker det på flera sätt.

Ett är att det kommer in en hel del mammor med ungar. De måste vi prioritera liksom dräktiga honor. Ett annat att de katter som kommer in ofta har en massa fästingar på sig.

Ett tredje sätt är att  det ringer människor som försöker tränga sig före i kön genom att försöka bluffa. De säger att de "hittat en katt", men när vi börjar nysta i det så visar det sig att det är deras egen katt som de vill bli av med. För det mesta lyckas vi avslöja dom, men ibland gör vi inte det, i varje fall inte förrän det är för sent.

Det finns en förening som heter Katter i Fokus. Där finns bland annat den här utmärkta artikeln som vi rekommenderar till dom som inte kan ha kvar sin katt: Vem ska omplacera? 



14 kommentarer:

  1. Jam förstår att ni har mycket nu.
    Hörde matte o husse jama att dom hört att det är samma på katthemmet i vår stad .
    Jag kan inte förstå hur tvåbeningarna är skapta när dom kan lämna bort en älskad katt bara för att dom blir bekväma när semestern närmar sig.
    Dom skulle själva bli dumpade någonstans ute i skogen utan sin mobil o pengar.
    Så dom själva fick känna på det.

    Ozzy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, jag tycker du utmätt ett väldigt bra straff åt de tvåbeningar som överger sina katter.

      Radera
  2. De flesta av oss tycker att det är skönt när det börjar bli sommarlikt. Men jag tror tyvärr inte att dessa hemlösa katter, blivande och nya kattmammor tycker likadant.....

    Sen kan jag inte förstå att man försöker att "man försöker bli av med katten" till katthemmen bara för att man ska på semester eller annat. De är en familjemedlem som kostar matpengar, tillbehör, försäkring och kan bli sjuka etc. Men å andra sidan så ger de villkorslös kärlek och vänskap tillbaka! Artikeln var bra skriven på I Fokus, de finns många bra sajter där för katter och andra djur..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Micke och Molle, nä, att tvingas leva utomhus med små nyfödda ungar är inte alls nåt trevligt. Ingen katt borde behöva ha det så.

      Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Att det ska vara så svårt för bestämmarna att besluta om åtgärder för att få slut på hur vårdslöst en del människor beter sig mot katter, det är obegripligt! Man kan undra om människor som luras som du skriver saknar en skäms-gen? Nåt allvarligt fel måste det vara!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, ja, nåt allvarligt fel måste det vara. Och på ganska många också.

      Radera
  5. Jamrar som Micke och Molle att de flesta av oss tycker att det är skönt när det börjar bli sommarlikt. Men jag tror tyvärr inte att dessa hemlösa katter, blivande och nya kattmammor tycker likadant.....
    Fattar inte heller hur man kan ringa om sin egen katt och påstå att den är upphittad ?!
    Har man skaffat sig en katt eller något annat husdjur så ska man faktiskt ansvara för den i alla lägen !!

    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, vi på katthemmet förstår inte hur man kan leva med sig själv om man svikit sin egen katt på detta sätt.

      Radera
  6. Vi förstår inte varför man skaffar sig en katt ellr djur över huvudtaget när man inte är beredd att ta tass om det hela djurets liv. Man måste ju förstå att det är ett liv man tar ansvar för! Ett liv med känslor.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, vissa människor verkar inte kunna tänka längre än näsan räcker. Att en kattunge blir vuxen verkar vara bortom deras tankeförmåga.

      Radera
  7. Tänkvärt och skakande. Vi förstår inte heller hur folk kan ha mage att ljuga sig till en katthemsplats. Finns det ingen hederskänsla kvar alls längre?
    Måste vara väldigt jobbigt för er att hela tiden behöva möta den typen av människor.
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunilla Simba och Tasse, nä det vi på katthemmet menar med heder verkar vara bristvara. Man blir både arg, ledsen och besviken när sånt händer.

      Radera
  8. Trots allergi och astma skulle jag aldrig göra mig av med mina älsklingar, jag kan leva med medicin men inte utan dom. Dom är ju min familj, man gör välll sig inte av med familjemedlemar. Människor är dumma varelser många av dom...

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...