måndag 1 juni 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Idag läste jag i en tidning om kvinnorna som tjänar mest i Sverige. Det stod inget om männen i den här artikeln, men idag vänder jag mig lika mycket till dom som till kvinnorna med min fråga: HUR MYCKET SKÄNKER NI TILL KATTHEMMEN?

 Hi-hi, undrar om nån svarar. Tror nog inte det, tyvärr.

Flera av de stora katthemmen i och runt Stockholm har fått miljonarv och har många företag som sponsorer. Det har inte vi i Södertälje, så därför har vi inte ett så stort katthem, men vi brukar hjälpa ca 200-250 hemlösa katter varje år till ett nytt hem. Vi kämpar på så gott vi kan och som tur är har vi många snälla, pålitliga, generösa människor som troget ger oss en peng, ofta varje månad. Det är tack vare er och våra snälla volontärer som vi kan hjälpa så många.

Tänk den dagen då alla tar väl hand om sina katter och kastrerar dom som inte ska användas i kontrollerad avel. Vilket kattparadis vi skulle kunna leva i då.




14 kommentarer:

  1. Tror nog inte heller att dom skänker något till katthemmen.
    Dom köper säkert nya skor av något jamardyrt märke istället.
    Tur att vi "vanliga" människor finns som kan hjälpa till.

    Ozzy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzy, jam, vi är verkligen glada och tacksamma över att det finns "vanliga" människor som hjälper oss.

      Radera
  2. Ni jobbar ju på så bra ni kan med de resurser ni har och det är familjärt och trevligt på erat katthem (säger matte å Cornelia), men tänk va' roligt om även ni någon gång fick en stor donation! men 250 nya hem per år är ju jamarbra jobbat tycker vi. Buff/Sven

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, vi skulle kunna göra så mycket mer med en större donation (lokalen under vår är ganska ledig till exempel...)

      Radera
  3. Ni gör ett fankattiskt jobb på Södertälje katthem! Man kan ju tycka att Scania och Astra Zeneca kunde sponsra er, de är ju så stora och nära dessutom. Men ofta verkar det som mycket vill ha mer och de kan minsann inte avvara någonting. Vi hoppas att de kommer på bättre tankar!
    Att ge så många katter chansen till ett nytt liv är toppen tycker vi.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, vi har kontaktat både Astra och Scania, men de nästan skrattar åt oss. De måste väl ha till chefernas bonusar antar vi.

      Radera
  4. Man bidrar med det lilla man kan :)

    Nosgos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, ja, det är tur att många tänker så!

      Radera
  5. Det borde finnas skatt som går BARA till katter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, bästa förlaget hittills i år!

      Radera
  6. Idag när alla kan få information hur lätt och snabbt som helst, borde ALLA känna till vilket ansvar man har som boende med katt. Och agera därefter. Kan man tycka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jam, det kan man tycka. Men verkligheten ser tyvärr inte ut så.

      Radera
  7. Jag ska skriva testamente i sommar tänkte jag och då kommer jag och säga att den dan det är dags för mig att se mig om... då ska mina pengar om det finns några, gå o avkortat till alla kissar på katthemmet
    åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åsa, jag tycker det är klokt att man tänker efter vart man vill att ens kvarlåtenskap ska gå medan tid är. Gör man ingenting går allt till Allmänna Arvsfonden.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...