måndag 30 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem släpper en överraskning!


 Hej, det är Bobo.

Nu har jag verkligen lyckats lura er allihop! Till och med blogghjälpen har blivit LITE lurad.

Det hela började i lördags. Det kom två människor till katthemmet på loppisen. De stannade framför min bur. Som vanligt var jag framme vid dörren och hälsade på dem. Jag sa att de var välkomna in, men eftersom det var loppis fick inga besökare gå in i burarna då det stod öppet ända ut på gården.

Nån gick i alla fall efter blogghjälpen som var ute för tillfället. När hon kom upp hälsade hon på människorna som stod utanför min bur. Efter alla katter som varit bloggare på katthemmet och som fått nya hem, har hon ju blivit lite van vid att bedöma människorna som fastnar för oss.

Det dröjde inte länge förrän hon förstod att det här kunde vara just MINA människor. Hon berättade lite om mig och gav också ett papper där det stod lite om varför jag reagerar som jag gör. Det beror på lite dålig självkänsla, faktiskt. Hon tänkte, att om de läser det här och ändå är intresserade av mig, så är det nog mina människor.

 Hon släppte in dem i min bur, men såg noga till att jag inte smet ut. Jag ville gärna hälsa på dem, och jag gjorde det förstås på mitt sätt. Jag tyckte mycket om dem, men som ni vet kan jag inte helt låta bli att nafsa lite. Matte förstod att det var kärleksbett och inget elakt bett.

Så skrevs en intresseanmälan. Blogghjälpen sa att hon skulle ringa och göra hembesök. Dagen efter skulle hon till öppet hus och undrade om det passade att hon tittade förbi i mitt kommande hem på vägen dit. Det gjorde det.

Det visade sig vara ett hem som skulle passa mig perfekt. När blogghjälpen kom tillbaka till katthemmet kom hon in till mig och berättade. Jag blev jamarglad, men lite nervös också förstås. 

Så igår tänkte vi berätta om det här på bloggen, men blogghjälpen tänkte att det nog inte är så bråttom. Det dröjer nog några dagar innan du får åka hem i alla fall, sa hon.

Jag hade förstås jamat med matte och förstod att blogghjälpen än en gång hade fel! Jag kände på mig att det skulle gå undan nu!

Så idag ringde matte och undrade om hon kunde hämta mig idag! Visst - jag var resklar!

Mitt på dagen kom blogghjälpen och släppte ut mig ur buren, så jag kunde säga hej då till mina kompisar (bild 1). På bild 2-3 ser ni att jag tackar blogghjälpen för det hon gjort för mig. Vi har verkligen kämpat tillsammans för att jag skulle få det kanonhem vi nu tror att jag fått.

På bild 4 ser ni min nos i springan på transportburen. Den satt jag i när jag åkte HEM!


Jag vill tacka all som stöttat och följt mig på min väg till ett eget hem. Ni anar inte hur mycket ni betyder för oss katter!

Snart får ni hjälpa en ny kompis att hitta sitt kanonhem.









söndag 29 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag visar jag en, visserligen väldigt suddig, men ändå bild på en kär kompis.  Han hade lite svårt att sitta still, men det är fina Stellan! Blogghjälpen var och hälsade på honom och Gloria, eller Glorran som hon kallas numer. De trivs jamarbra i sitt hem.

Blogghjälpen har lovat att hjälpa matte med kattvakteri några dagar i sommar. Då kanske det kan bli en tydligare bild på Stellan och kanske en på Glorran också.

Annars var det ju inte så många som verkade intresserade av att jag skrev igår att det hänt en del annat också. Så det kanske inte är nån idé att jag berättar det...

lördag 28 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Puh. Jag är alldeles slut efter dagens loppis!

Eftersom allt fungerade perfekt är det ingen som förstår vilket enormt arbete som ligger bakom. Jag har jobbat stenhårt för att greja med loppis, kaffeservering + bröd, grillkorv, lotteri och allt annat.

Nu i eftertass är jag jamarglad att jag jobbade så hårt. Det blev ett jamarbra resultat av dagen. Jam vill passa på att tacka alla andra som ställde upp!

Det hände fler saker idag också, men det jamar jag om i morgon.

fredag 27 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag har jag haft tassarna fulla.

Först har jag planerat allt inför loppisen här på Södertälje Katthem i morgon. Det är mellan 13-16. Det finns hur många loppisfynd som helst! Och inte bara det - kaffe med gott bröd, grillkorv, lotteri och inte minst - möjlighet att träffa oss katter!

Jag behöver väl inte jama att jag räknar med att ni kommer?

Sen har det varit mer grejer att jobba med. Vår jordbruksminister, Eskil Erlandsson, har plötsligt lagt ett förslag om att det ska bli straffbart att överge sin katt! Man kan ju tycka att han, som ansvarig minister för djurfrågor, borde veta att det redan är ett brott att överge sitt djur.

Som tur är finns det kloka människor som kan reda ut sånt här. En av dem är  Ewa på Stockholms Katthem. Hon sitter dessutom i styrelsen på SVEKATT. Ni kan höra intervjun i SR P4 om ni klickar på länken.

Grejen är ju inte att det behövs fler lagar, utan att se till att de lagar som finns efterföljs. Men en rejäl skärpning av straffen för de som överger sina djur välkomnar jag.









torsdag 26 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag smet jag ut ur buren igen. Jag hann med en snabbis inne på personalutrymmet också innan jag blev infångad. Den här gången av en av de snälla tjejerna på katthemmet. Hon brukar ofta hjälpa oss katter genom att sälja loppissaker bland annat.

Jag mår bättre i magen idag. Jag ska nog få fortsätta äta specialfoder ett tag, så magen hinner lugna sig ordentligt.

Vår hälsoansvariga har fått permis till i morgon förmiddag. Hon får starka mediciner. Idag blev hon bjuden på  fika av blogghjälpen och några till ur styrelsen för hon fyller år. HURRRRRAAAA för henne!

onsdag 25 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Eftersom vår snälla hälsoansvariga måste stanna kvar på sjukhuset ännu ett dygn, har jag beslutat vara solidarisk med henne.

Jag är nämligen lite orolig i magen igen. På bilden kan ni se när jag äter specialfoder. Som ni säkert noterar skiljer sig ättekniken helt mot vanlig mat när man äter specialfoder. Man måste äta på ett helt annat sätt.

I morgon hoppas jag att både snälla hälsoansvariga och jag mår bra igen!

tisdag 24 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag är vi lite sena igen.  Det har hänt en tråkig sak på katthemmet. Vår snälla hälsoansvariga har råkat bli biten av en rädd kisse. Det har blivit riktigt inflammerat och vanligt penicillin visade sig inte vara tillräckligt.

Hon fick åka in på akuten idag och blogghjälpen har varit där för att försöka vara ett stöd.

När läkaren tittat på skadan sa han att det visserligen inte såg lika illa ut som han först trodde, men att det var tillräckligt för att hon skulle få ligga kvar på sjukhuset i natt med dropp med antibiotika.

Vi hoppas hon snart är frisk igen. Vi vill att hon ska vara här hos oss.

måndag 23 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag har jag jamat lite med blogghjälpen. Hon släppte ut mig en stund i kattsalen så jag kunde gå en inspektionsrunda. Jag mår bra i magen nu igen så det är ingen fara. Tyvärr fick jag inte vara ute så länge som jag hade behövt, men jag hann med det viktigaste i alla fall.

Efter det lyssnade jag på kloka Wikki från Örebro Katthem. Hon talade i radion om att många katter kastas ut när tvåbeningar ska på semester.

Jag tror nästan inte mina öron när jag hör att sånt fortfarande förekommer, trots att jag själv tillhör dem som blivit övergiven. Önskar att det fanns många fler ansvarsfulla människor som tog hand om oss katter. Vi är inga slit-och-slängvaror! Kan du inte ge oss ett hem tills vi är 15-20 år ska du inte skaffa katt!

söndag 22 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Nu har jag just avslutat dagens Öppet Hus. Det kom inte så många, men de som kom var trevliga. En var inne och gosade med mig, men han hade redan tre katter och ville bara se hur vi hade det. Jam tycker inte tre katter är så mycket, men jag lyckades inte överjama honom att han behövde fler.

Så hade vi besök av Nisses  snälla matte och husse. De saknar Nisse mycket eftersom han varit försvunnen sedan 22 mars. Han bor i Rosenlund i Södertälje. Vet du nåt om honom, kontakta oss på katthemmet: 08 550 32 000. Han är kastrerad, chippad och öronmärkt.

Sen vill jag också visa ett fint inlägg som Wikki gjort. Det är ett tyvärr ständigt aktuellt ämne hon tar upp. Människor som vill ha en "söt kattunge", men som inte förstått att kattungar inte är en särskild ras, utan de blir vuxna katter och i ett normalt hem bör de bara bli mer och mer älskade för varje dag som går. Tyvärr hamnar inte alla i normala hem.

lördag 21 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag markerar jag för sista gången min protest mot allt midsommarfirande genom att visa den bild blogghjälpen fick ta på mig igår.  Hon försökte flera gånger att få en fin bild när jag satt i hennes knä, men jag vägrade!

I och med detta är min midsommarbojkatt över. Nästa midsommar hoppas jag få fira i ett eget hem. Blogghjälpen har sagt att hon ska göra allt för att det ska bli så, men att vi inte tar ut nåt i förskott. Vi jobbar bara på som vanligt!

fredag 20 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag hade blogghjälpen för ovanlighetens skull masat sig upp på morgonen för att ta ett kattpass. Det är många som vill vara lediga en sån här dag har jag hört.  Jag förstår inte varför. För mig och alla andra katter på ett katthem, är det bara en vanlig dag.

Hon var orolig att jag fortfarande mådde dåligt i magen. Hon visste ju inte att jag utökat min bojkatt mot hela midsommarfirande genom att också vägra gå på lådan på hela natten. Så blogghjälpen fick inte se om magen mådde bra eller inte! Hi-hi.


Även om jag själv bojkattar midsommarfirandet så önskar jag alla andra, som vill fira, en trevlig helg.

Och kom ihåg: ta hand om din egen katt och blunda inte om du ser en katt som mår dåligt. Agera!

torsdag 19 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag har det varit öppet hus igen. Det verkar som om hela Sverige tagit ledigt redan. På ett sätt var det bra att det var lite lugnt, för jag mår inte riktigt bra i magen idag.

Vi fick i alla fall ett trevligt besök: Sven & Räkans matte kom med en hel låda full med fina loppissaker. Det var väldigt snällt, men det ställde till lite problem också.

Eftersom jag inte mådde bra i magen fick jag inte gå ut ur min bur. Jag hade så klart behövt undersöka lådan ordentligt. Särskilt med tanke på att det just nu sitter en man med bomber på sig nånstans i Stockholm, som inte ligger så långt härifrån. Nu vet jag ju att Sven är en väldigt snäll och trevlig kille, så jag tror aldrig han skulle lägga nån bomb nånstans. Men jag som följer med nyheterna över hela världen vet ju att det finns dummisar som placerar saker i andras väskor och lådor.

Det var lite oroligt tills blogghjälpen sa att hon skulle gå och titta i lådan. Hon kom tillbaka och försäkrade att det INTE fanns nåt spår av nån bomb i lådan! Då först kunde jag andas ut.

Tack snälla Sven för de fina sakerna. De ska vi sälja nästa lördag, den 28 juni, då vi ska ha loppis på katthemmet igen.

onsdag 18 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag har jag tagit ett stort beslut! Jag ska bojkatta midsommarfirandet totalt som protest!

Det jag protesterar mot är att det är så många katter som blivit hemlösa på sistone att så gott som alla katthem är fulla.

Alla som jobbar på katthemmen får nästan trolla för att kunna ta emot de allra mest akuta kattfallen. Vi fick till exempel ta emot 3 små kattungar som inte klarar sig utan sin mamma bara för att ägarna släppt ut mamman, som inte kom hem igen. Dessutom förstod de inte att ungarna behövde mat ändå, så de har varit utan mat alldeles för länge. Nu hoppas vi att de klarar sig ändå.

Jam undrar varför man skaffar kattungar om man inte ens förstår att de behöver mat? Jam, nu låter jag ärg, men det är inte utan orsak tycker jam.

Tyvärr är det nu också alldeles för lugnt på säljfronten när det gäller katter. Det är tyvärr inte så många som skaffar katt nu som det borde vara.

Jam skickade iväg blogghjälpen till Taxinge Slott idag på en fika. Där hittade hon den här skylten. Den borde finnas i alla hem!

  




tisdag 17 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag har jag tagit det lugnt efter allt jobb vi haft här. 

Först en massa ton kattsand som jag fick ta tass om. Nu är den där den ska vara som tur är.

Sen bloggmötet i Ljungsbro som Sippo och jag ordnade. Undrar om det hade blivit nåt möte utan oss? Tvivlar starkt.

Sen styrelsemötet igår. Det var faktiskt skönt att få lite avlastning av mina tre kompisar. Men det är klart, det slutliga ansvaret vilar ju hela tiden på mig som bloggkatt, det kan man aldrig komma ifrån.

måndag 16 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag har det varit möte här på katthemmet igen. Givetvis hade jag planerat allt.

När mötet var klart fick jag äntligen gå ut och inspektera kattsalen en stund. Under själv mötet var det tre av mina kompisar som var ute och jobbade i både kattsalen och personalutrymmet där mötet pågick. Jag fick täta rapporter om vad som försiggick och vad som sas.

När jag inspekterat allt blev jag upplyft av en trevlig tjej.  Hon gör mycket för oss katter, liksom många andra. Innan jag visste jamet av hade hon lurat in mig i buren igen, men jag hade i alla fall gjort min inspektionsrunda.

Sen har vi fått en rapport från Amandas matte. Vi fortsätter hålla tassar och tummar för henne så hon snart mår bättre!

söndag 15 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag har jag ordnat med öppet hus igen. Tyvärr verkar det som om tvåbeningarna redan är på semester.  Det var väldigt tunt med besökare.

Jag undrar hur man kan tillbringa semestern bättre än genom att gå till ett katthem och skaffa sig en vän för livet. Thailand, Mallorca, Rhodos - pffft, det är väl ingenting mot en kattkompis?

Vi finns ju dessutom kvar. Semestern är ju bara några veckor.

Nä, tänk långsiktigt - strunta i att resa bort på semestern och skaffa er en vän för livet istället!

lördag 14 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag har jag skickat blogghjälpen på bloggmöte i Ljungsbro. Det var Sippo som var värd för mötet. Hans systrar Tindra och Viska (från Södertälje Katthem) ville inte delta i själva mötet och som en solidarisk gest mot dem valde Sippo att inte visa ansiktet på första bilden som blogghjälpen tog på honom.

 Han tänkte fortsätta att vara lite svårflörtad, eftersom det fanns en skällis med på mötet, något som Sippo inte alls hade tillåtit! Han var med rätta ganska upprörd över att en skällis fanns i HANS, Tindras och Viskas hem!

Men så kom ju den där Malin från Östgötakatterna   och la sig i sängen med GODIS i handen. Då föll Sippos strama strategi, för han insåg ju att man måste vara artig mot gästerna. Särskilt som Malin och henne man Bertil hjälpt både Sippo och hans systrar genom att bygga en jamarfin inhägnad uteplats år dem.

Man får inte vara alltför hård mot vissa tvåbeningar, jamade Sippo.

fredag 13 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Jag är alldeles slut! Det har varit en av de jobbigaste dagarna som bloggkatt.

Vi har fått flera ton kattsand från en leverantör. Ni förstår säkert att det sätter en bloggkatt på prov.

Jag har först fått planera var vi ska ha sanden.  Det har jag löst.

Sen har jag fått planera hur vi skulle få hit sanden. Det har jag också löst.

Sen fick jag ordna så det kom hit snälla människor som hjälpte oss att ta hand om sanden. Det löste jag också. Det kom många jättesnälla människor och deltog i det arbetet.

Det svåraste har egentligen varit att se till att hålla blogghjälpen på avstånd från alltihop. Att helt enkelt se till att hon inte var i vägen alltför mycket. Det gick väl "så där".

Nu ska jag i alla fall vila och glädjas över att vi har kattsand som räcker LÄNGE.

torsdag 12 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem

Idag har jag lånat ut bloggen till Bessy, en av blogghjälpens 3 katter.

Hon har haft ett bråck på magen i flera år. Blogghjälpen har varit lite orolig för det där och frågat vettisar vad man ska göra. De har sagt att nog inte är nån fara med bråcket.

Men får några veckor sedan var Bessy på återbesök för sin HCM-sjukdom, en hjärtsjukdom som upptäcktes för nåt år sedan. Blogghjälpen passade då åter på att fråga om bråcket och den vettisen sa att hon nog skulle fundera på att operera det. Så idag var det dags.

Blogghjälpen har varit ganska stirrig hela dagen, för om en sövning alltid innebär en viss risk, så är den risken större om man har en hjärtsjukdom.

Nu gick allt bra, och Bessy är hemma igen. Hon skulle förstås ha tratt på sig, men blogghjälpen hittade en kroppsstrumpa i en djuraffär, så den har Bessy istället. Efter att bilderna tagits har blogghjälpen klippt upp den lite i ryggen eftersom hon tyckte den stramade lite här och där. Hon köpte även en i storleken större, men då trasslade Bessy in bakbenenn i den, så den fungerade inte så bra.

Bessy är fortfarande lite dimmig, men vi tror hon snart piggnar till. Hon har varit på lådan och ätit lite.

I morgon bloggar jag som vanligt.
.

onsdag 11 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag var blogghjälpen här för ett möte. Eftersom det pågick matning var jag inte med på själva mötet, men sen kom jag ut både i kattsalen, på kontoret, i personalutrymmet och i entrén.

Och tur var väl det. Det var väldigt mycket att ta reda på där ute. Själva kontrollen gör jag ju ganska snabbt, men sen måste jag ju gå tillbaka och visa var saker behöver åtgärdas. Det kan ju ta lite tid för ni vet ju alla att tvåbeningar inte har nån större kunskap i jamiska.

Trots att jag inte var med gick mötet bra, men det berodde förstås på att jag instruerat blogghjälpen i förväg.

tisdag 10 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Ni som följt min blogg ett tag vet ju att jag gärna och alldeles gratis, undervisar i olika ämnen.

Idag tänkte jag visa hur det kan se ut när man bitmarkerar blogghjälpen. Man tar helt enkelt hennes ena arm i munnen och håller den där en stund.

Den här bilden är tagen för ganska länge sedan, och jag har faktiskt inte ens försökt bitmarkera henne sedan dess. Ska också berätta att jag inte alls bet hårt utan bara markerade. Jam behövde inte ringa efter ambulans åt henne och blodet forsade inte heller.

En av orsakerna till att jag slutat med detta är att blogghjälpen skaffat sig en väldigt ful ovana. Hon BLÅSER MIG RAKT I ANSIKTET när jag bitmarkerar! Det är ju väldigt otrevligt, så jag tror inte jag ska bitmarkera henne mer.

måndag 9 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag är vi lite sena med bloggen. Har haft mycket att göra.

Tänkte bara jama en viktig sak idag:  tänk på att även om din katt är ID-märkt (vilket den så klart är) så är den inte per automatik registrerad! Senast för några dagar sedan tog vi tass om en kisse som var märkt men inte registrerad. Matte trodde att det gjordes automatiskt när vettisen ID-märkte kissen, men så är det inte.

Kontrollera hos SKKs ägarregister (vanligast) eller hos SVERAK  att din katt verkligen är registrerad. Om den inte är det - se till att den blir det genast.

Tyvärr är det många innekatter som lyckas smita ut nu på sommaren då dörrar och fönster ofta står öppna. Om de är märkta och registrerade ökar chansen att du snabbt får tillbaka din katt.

Genom lyckliga omständigheter lyckades vi spåra ägaren på andra sätt i just det fall jag berättade om tidigare och matte blev överlycklig över att få tillbaka sin katt. Hon skulle genast se till att han registrerades för hon förstod att man inte kan räkna med sån tur än gång till. 


söndag 8 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus igen. Det var riktigt kul. Eftersom hon som skulle ha kvällspasset i kattsalen inte kom fick de andra som var på öppet hus ställa upp. Blogghjälpen var inne i min bur och städade, och jag tyckte hon kunde hålla på där själv, så jag gick en runda i kattsalen.

Sen kom det besökare och då bar blogghjälpen tillbaka mig till buren.  Men hon hade glömt att byta ut vattnet så när hon hämtade vattenbunken smet jag ut igen. Fast jag blev tillbakaburen ganska snart, men det gjorde inget.

En av de som brukar vara med på öppet hus var inte här idag. Hon och en av tjejerna från PR-Sponsorguppen har nämligen varit på loppis och sålt saker och fått in många fina pengar till oss katter. Det är vi jamarglada för. Förra helgen var flera andra iväg också och samlade in pengar till oss. Det är jamarsnällt. Vi behöver varenda krona.

lördag 7 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Efter allt festande hos vår kompis Gustav igår är man lite avslagen. Alla vi katter på katthemmet sprang till kattikoptern när kvällspatrullen lämnat oss. Vi hjälptes åt att bära ungarna så att mammorna kunde komma med också.

De åkte hem ganska tidigt eftersom småttingarna måste sova. Men de hade jamarkul innan dess, och de var nog rejält trötta för ungarna busade som bara den.

De försökte smaka på både myntashots och Bloody Mousy så vi hade all möda i världen att få dem att hålla sig till mjölken spetsad med grädde.

När de åkte hem drog vi upp ljudnivån och började leka alla möjliga lekar. Gustavs hasselbuske blir sig nog aldrig lik, för där gömde vi oss när vi lekte kull och kurragömma. Sen rusade vi fram och då knäcktes ju en och annan gren. Hoppas du inte tog illa upp, Gustav, men det var jamarkul.

Hoppas det snart blir ett nytt party nånstans! Man blir liksom sugen på mer när man haft så kul.

fredag 6 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag är det hektiskt här må ni tro. Först är det ju Kattionaldagen! Den ställer ju stora krav på en bloggkatt som alla förstår.

Redan tidigt i morse var alla katter vakna och sjöng:

Du gamla, du unga du finfina katt,
Du tysta och jaaamande kisse
Jag hälsar dig finaste katt uppå jord
Ja vi vill leva länge här i Sverige!

Alla katter stod i givakt, många hade tårar i ögonen  men när vi jamat färdigt började vi alla planera för kvällens stora begivenhet: Födelsedags- och namnsdagsfesten hos Gustav!   

Räknar med att vi ses där allihop ikväll! Jama om party!

torsdag 5 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag har jag haft tass om öppet hus igen. Det kom lite folk. En snäll tjej var inne hos mig också, men jag blev så till mig efter en stund så jag råkade nafsa henne lite.  Det var inte så smart gjort har jag förstått efter åt.

Blogghjälpen har sagt åt mig på skarpen att jag måste sluta med såna dumheter. Jag ska försöka. Henne har jag aldrig bitit för hon kan "läsa av" mig. Hon vet när jag börjar bli för ivrig och då slutar hon klappa mig.

Men hon säger att man inte kan förutsätta att andra människor ska veta när man ska sluta klappa mig.

Måste nog jobba lite till på det där!

onsdag 4 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Igår visade jag ju hur jag hoppade över grinden från kattsalen till personalutrymmet. Jag känner att jag har en lite pegadogi... eh pellago... äsch, att jag är bra på att undervisa.

 Därför tänkte jag idag visa hur det går till när man äter hårdisar.

De flesta katter vet redan hur man gör, men jag befarar att många tvåbeningar inte vet riktigt hur det går till, så för er skull visar jag dagens bild!

tisdag 3 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.
Igår trodde jag nästan alla hade tröttnat på att läsa om mig. Det händer ju inte så mycket att berätta om på ett katthem och  jag tänkte att det är ju ingen idé att försöka berätta nåt om ingen är intresserad. Men det verkar som om det bara är sommarstiltjen som redan infunnit sig. Synd, för jag vill ha full fart här på katthemmet med många seriösa besökare som söker efter en kattkompis eller fler.

Idag var i alla fall blogghjälpen här ett tag. Vi jamade en hel del och jag strök mig mot hennes jeans och då klappade hon mig på ryggen och på huvudet. Jag tycker om att buffa på människor. Hon öppnade också burdörren så jag fick gå ut ett tag.

Jag tänkte visa hur det går till när jag hoppar från kattsalen in till personalutrymmet.

På första bilden ser ni kanske att jag står och förbereder mig på andra sidan grinden.

På andra bilden ser ni när jag hoppar över grinden. I verkligheten ser det väldigt elegant ut, men blogghjälpen är ju inte mycket till fotograf, så det syns inte så tydligt.

På tredje och sista bilden ser ni hur det ser ut när jag är klar i personalutrymmet och på kontoret och är på väg tillbaka till kattsalen. Där gick jag en runda för att hälsa på mina kompisar. Alla mådde bra, men alla vill att deras människor ska komma snart!




måndag 2 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Eftersom många verkar vara lite trötta på att kommentera min blogg jamar jag bara att jag hoppas alla mår bra!

söndag 1 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag har det varit öppet hus igen. Jag har som vanligt, numera, sett till sett till så att allt har ordnats bra.

På slutet av det öppna huset kom blogghjälpen och släppte ut mig ur buren så att jag kunde göra en noggrann kontroll av HELA katthemmet, d v s även av personalutrymme, entré och kontor. Allt visade sig vara i sin ordning.

Idag har jag läst om en katt som tyvärr är en änglakatt nu. Han hette Katten Knäcken och bodde i 10 år på Stora Torget i Visby. Han tillhörde liksom torget. När han dog för ett år sedan ville man göra en staty av honom och man började samla in pengar. Nu finns pengarna och en konstnär ska börja göra statyn. Den ska var klar i slutet av sommaren och i början av oktober ska det bli invigning. Knäcken hade även en egen facebooksida.

Jag tycker det är ett jamarfint initiativ och tycker det borde finnas minst en kattstaty på varje torg i varje stad!

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...