onsdag 30 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag har blogghjälpen vait här. Ibland säger hon till mig att jag ska ta det lite lugnt. Som idag, t ex.

Jag har ju en egen stol  i min bur. När blogghjälpen kommer in i buren brukar jag alltid hoppa ner på golvet för att hälsa henne välkommen. Då brukar hon vilja sätt sig på min stol. Det får hon gärna, för då hoppar jag upp och lägger mig i hennes knä. Men hon är ju så långsam! Det tar ju kattiljoner minuter innan hon sätter sig ner, och innan dess har ju jag hunnit hoppa upp i stolen.

Det betyder att blogghjälpen får vänta med att sätt sig och först lyft bort mig. Det är i det läget hon säger till mig att ta det lugnt, så hon hinner sätta sig först och ta mig i sitt knä sen. Men jag har ju inte all tid i världen, som ni vet. Det måste gå undan.

Nåjam, när hon väl satt sig hoppade jag genast upp i hennes knä och vi jamade och gosade en lång stund. Sen skulle hon gå. Då hade jag också ett bådskande ärende ut i kattsalen, så jag gick med henne ut ur buren. Jag hann göra ganska mycket av det jag skulle innan jag blev uppburen och bars tillbaka. Tror jag ska jobba mer ute i kattsalen ikväll när kvällspasset kommer! Fast säg inget till dem!


tisdag 29 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Som ni säkert hörde och såg igår är det nån som vill köpa ett av de stora företagen här i stan. Eftersom jag förstår att ni säkert blev oroliga  och undrade om nån lagt nåt bud på Södertälje Katthem skriver jag så här i dagens blogg:

Jag kan lugna er alla. Det finns inget godtagbart bud på Södertälje Katthem! Det är nog inte så många som har så många kattiljoner pengar som skulle behövas, och om nån har det, så kommer jag ställa jättetuffa krav! T ex:

ALLA volontärer garanteras fortsatt arbete på katthemmet
Det blir ingen flytt av verksamheten utomlads
Alla, både katter och volontärer, ska ha det minst lika bra som idag

Med andra jam fortsätter verksamheten som vanligt. Eller som vi jamar i finanskretsar:bisniss äs juschual.

måndag 28 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Jahajam, då har man förberett allt för kvällens styrelsemöte. Klart det är en hel del jobb med sånt, men numera går det ganska snabbt för mig att analysera vad som är viktigt. Det svåra är att få blogghjälpen att förstå vad hon ska säga och göra.

Hon var i alla fall inne hos mig en stund och jag satt i hennes knä. Då blixtrade hon mig med nya feletonen!

Men, det vore ju inte blogghjälpen om allt gick som jag räknat ut. Nä, när hon komm hem och skulle visa  bilderna i dagens blogg kunde hon inte överföra dem från feletonen till datorn!

Nåjam, nu finns jag i alla fall i feletonen. Och hon har faktiskt kunnat överföra kontakterna från sin gamla till sin nya feleton också. Själv! *tappar hakan*

söndag 27 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Ibland (ganska ofta faktiskt) kan man undra hur det står till i knoppen på en viss blogghjälp. Är det nån som kan röra till saker är det hon.

Hennes feleton, som var ganska ny, blev dum. Rätt som det var försvann ljudet.

Då gick hon till affären och sa att de skulle laga den. "Då måste vi skicka in den", sa dom. Jaha, får jag en lånetelefon under tiden, sa blogghjälpen. Det fick hon inte.

Så då köpte hon en annan feleton.  Hon hade  nåt konstigt kort i den och det var inte samma storlek på det kortet som i feletonen hon köpte. Då fixade de ett nytt kort i affären med samma nummer. Men när hon kom hem märkte hon ju att alla hennes kontakter fanns i gamla feletonen. Och där måste man jama att Telia för en gångs skull vara snabba! De hade stängt av det kortet.

Så i morgon ska blogghjälpen gå till affären och be dem hjälpa henne att lägga in alla kontakter i nya feletonen.

Det här är i alla fall inte det värsta. Det är att nu HAR HON INTE EN ENDA BILD PÅ MIG I SIN FELETON! Hon säger att hon har många bilder i sin dator, men det räcker ju inte, tycker jag. Finns det nån annan som kan röra till saker lika mycket oms blogghjälpen?

lördag 26 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag tänkte jag  förtydliga några saker.

Häromdagen skrev jag ju att en vettis tyckte vi allvarligt skulle fundera på om vi skulle "gå vidare" med min kompis, som var och fick en sekånd åpinjån på Strömsholm. Jag vill bara jama att det inte var katthemmets vettis som gav oss det rådet, utan en annan vettis.

Sen vill jag också instämma i att våra jourkatter har det fantastiskt bra hos Pelle och hans familj, det är alldeles klart. Men vi måste också nämna att vi har några andra jourhem som ställer upp på ett fantastiskt sätt. Av olika skäl kan vi inte berätta lika öppet om de katterna, men vi på katthemmet glömmer dem minsann inte!

Över huvud taget är vi restriktiva med jourhem. Vi kan bara använda oss av dem som vi litar till 100% på. Vi har märkt att vissa är intresserade av att ta en jourkatt, men när det börjar bli lite jobbigt, det vill säga när det inte blir nån bra lösning på några veckor, så tröttnar de och då vill de lämna tillbaka katten, oftast väldigt snabbt.  Såna jourhem kan vi inte ha.

De jourhem vi har gör ett fantastiskt jobb - allihop! TACK alla ni. Ni är guld värda för oss katter.

fredag 25 april 2014

KAtten Samue på Södertälje Katthem berättar


Hagbard


 Asta

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

 Idag tänkte jag bara berätta att två av mina kompisar, Hagbard och Asta, som ni ser på dagens bilder, har fått flytta hem tillgälligt till Pelle och hans familj.

Båda är lite rädda och vi hoppas de ska inse att tvåbeningar är trevliga figurer och inget att vara rädd för.

Jag tror att jourmatte  snart kommer berätta lite om dem, men först måste de få landa i sin nya miljö.

Om ni vet nån som kan ta tass om två superfina kompisar, så hör av er till katthemmet!

Som vanligt tar jag tass om allt på katthemmet i helgen.








torsdag 24 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag bad jag att få låna blogghjälpens feleton. Tänkte att det var dags att jag tog saker i egna tassar och visade att jag hänger med i utvecklingen, så jag tog en selfie! Visst blev den fin?

Annars var blogghjälpen lite trött idag. Hon har varit på Strömsholms Regiondjursjukhus med en av mina kompisar. Min kompis har varit lite krasslig ett tag så han fick åka till en annan vettis för några veckor sedan. Den vettisen tyckte att min kompis var så dålig att vi skulle överväga om vi skulle "gå vidare" med honom.

Här tyckte vi nog inte att han var så dålig, så jag jamade till blogghjälpen att hon skulle skaffa sig en sekånd åpinjån. Vettisen de fick träffa idag gjorde en helt annan bedömning och tyckte inte alls det var nån fara med kompisen.

Nu får han vila ut och sedan kommer han nog också få ett bra hem, liksom vi andra här på katthemmet.

onsdag 23 april 2014

Katten Samie på Södetälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Ni som läste bloggen igår vet ju att jag har svårigheter att få överblick över hela mitt arbetsområde, eftersom jag inte får smita ut ur buren när jag vill. 

Eftersom jag vill att ni ska se hur mycket jag har att göra visar jag här en bild på en av dagens aktiviteter. Det rörde sig ytterst skumma figurer utanför katthemmet. Jag hade naturligtvis örnkoll på alla från mitt fönster.

Till slut vågade de inte stanna kvar där ute, eftersom de såg min knivskarpa blick.

Vad blogghjälpen gjorde? Ha - hon såg ju ingenting som vanligt. Men hon var inne och klappade lite på mig i alla fall. Hoppas hon förstod att jag undanröjt en stor fara.

tisdag 22 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Om ni bara visste hur mycket jag har att göra om dagarna nu!

Det kommer in dräktiga katter från alla håll nu, och jag måste ju se till att det finns plats för alla i karantän. Det är ett evigt pusslande, men jag har järnkoll på läget.

Har jamat med blogghjälpen att jag ju borde ha fri tillgång till HELA katthemmet för att lättare kunna jobba här, men se "det går ju inte"! Ha, det går visst!

Jag ger mig inte. Jag ska fortsätta kräva tillträdet till alla utrymmen!

måndag 21 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Ni som följt bloggen länge kanske känner igen katterna på bilderna? Mmmm, det är minsann mina kompisar, Gloria och Stellan. Stellan var ju min föregångare som bloggkatt. Han och Gloria fick ju ett gemensamt kanonhem för drygt en månad sedan.

Idag var blogghjälpen och hälsade på dem. Gloria låg på sin favoritstol under matbordet. Matte sa att hon låg och samlade krafter till kvällsrejset. Då springer hon och Stellan runt i lägenheten och busar som bara den.

Gloria gör små framsteg hela tiden, men matte vet och förstår att hon behöver mycket tid innan hon blir helt bekväm med allt nytt. Det syntes i alla fall att hon såg lugn och trygg ut, sa blogghjälpen.

Stellan kom fram direkt och hälsade. Både han och Gloria fick godis av blogghjälpen. Det försvann väldigt fort.

Efter att ha hälsat och gosat gick Stellan ut i vardagsrummet och la sig in sin favoritfåtölj.

Visst är det kul när mina kompisar får det bra? Blogghjälpen säger att en dag är det min tur också! Hoppas hon har rätt.



söndag 20 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar



Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag har jag ÄNTLIGEN fått mitt paket!

Som ni ser är det klart och tydligt adresserat till MIG, Samie! Ändå tar det kattiljoner dagar för blogghjälpen att se till att jag får min viktiga post!

När jag krävde en förklaring säger blogghjälpen: den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge. Har ni hört nåt så dumt? Vem har hittat på det?

Nåjam, inuti paketet låg ett fint påskkort. Det var från Sven, Räkan och Lucia!

Vad snällt av er att tänka på mig i påsk. Tack snälla ni!

Inuti paketet låg det också en påse godis och en leksak.

Jag tog genast tass om leksaken. Blogghjälpen sa att jag fick leka med den en stund, men eftersom det fanns lite saker på den som kunde "gå sönder" när jag hanterat den ett tag, skulle hon ta bort den sedan. Har ni hört så fräckt?

Det var i alla fall en jamarkul leksak. Blogghjälpen sa att den såg helt annorlunda ut när hon kom tillbaka till buren efter en stund. Förstår inte vad hon menade. Hon kanske inte känner till kattifieringsproceduren?

Sen var det ju det där med godiset. Ni som följt min blogg kanske vet att jag inte mådde så bra i magen förut. Tyvärr verkar det som om magtoket kommit tillbaka lite grann, så jag får inte äta godis nu. Bara ett specialfoder. Men det gör inte så mycket, för jag tycker den maten är jättegod.

Vad sa ni? Om jag smitit idag? Så klart! Det var ett jamarbra påsksmit. Jag hann ända in på kontoret idag. Där har jag inte varit förut. Men där finns nog mer att undersöka!

lördag 19 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Undrar vad tvåbeningarna sysslar med på påskhelgen egentligen. Som blogghjälpen till exempel.

Hon har inte varit här på flera dagar trots att hon fått veta att hon verkligen borde vara här. Det har nämligen kommit ett paket adresserat TILL SAMIE! Hur kan man bara låta det ligga?

Nu ska hon visst komma i morgon, men tänk om det är nåt som förfars i paketet? Alla vet ju att t ex godis är färskvara som bör konsumeras omgående. Nu vet jag ju inte vad som är i paketet, men det KAN vara godis.

Hoppas hon kommer tidigt i morgon.

fredag 18 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Som ni vet har vi bloggkatter här på Södertälje Katthem bestämt att alla som blir omhändertagna av osss katter förstår dessa enkla självklarheter:


JAG ÄR EN FÖR-ALLTID-KATT
Jag är inte katten du skaffar i väntan ”på den rätta”
Jag är inte katten du överger om jag blir sjuk och behöver hjälp
Jag är inte katten du har tills du får en baby
Jag är inte katten du har tills du tröttnar på mig
Jag är inte katten du har tills du ska flytta
Jag är inte katten du har tills du inte har tid
Jag är inte katten du har tills jag börjar bli gammal

Om du inte kan ge mig ett för-alltid-hem, då är jag inte din katt. Så enkelt är det.

Ändå  händer det att vi får tillbaka kompisar som fått ett hem, bara för att människorna tröttnat på dem. Det har hänt alldeles nyligen. Den kissen skulle avlivats i måndags om inte nån av våra kollegor på ett annat katthem observerat inlägget på fb och lyckats ta reda på att kissen kom från oss. Nu är h*n tillbaka hos oss och nån avlivning är det inte jam om. Anledningen den här gången var att man skaffat en ny katt som den tidigare katten inte gillade. Då väljer man att göra sig av med den första katten! Skulle ni göra så?

Vi hoppas att alla tänker sig för INNAN de skaffar en katt. Man ska tänka 15-20 år framåt i tiden och inse att det är en familjemedlem man skaffar, inte nån som man tycker är kul för ögonblicket.

 

torsdag 17 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Undrar varför tvåbeningar hittar på så många helger? Jag tycker alla dagar skulle vara lika. Ur mitt och mina kompisars perspektiv vore det bättre om det vore vardag jämt.

Jag tycker att man kunde ha fest på vardagar lika gärna som på påskafton, julafton eller midsommarafton. När det blir såna där helger blir det alltid svårare att få tag på snälla människor som ställer upp för oss katthemskatter.

Vi är lyckligt lottade ändå, för hos oss finns det som tur är snälla volontärer som hjälper oss varje dag, men eftersom tvåbeningar har fått för sig att de måste göra massa annat onödigt, som att resa bort tex, på helger så krånglar det till tillvaron både för oss och för de snälla människor som håller i schemat och ser till att det finns snällisar här på varje pass.

Nä, fram för fler vardagar!

onsdag 16 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

I natt har blogghjälpens Sara sovit inne igen, om nån undrar.

Själv håller jag på att förbereda för påsken. Det blir ju en del extraarbete då. Det är tur att våra snälla volontärer ställer upp och hjälper oss fastän det är påsk.  Vi behöver ju ha matt och får lådorna rensade även om det är helg, och då finns det alltså snälla människor som hjälper oss med det. Jag brukar tacka dem genom att busa lite och smita ut ur buren. Det brukar uppskattas (tror jag).

Min kompis, Stina, som bor i samma bur är jättegullig. Hon blir inte arg på mig fastän jag kan vara lite ivrig ibland. Då lappar hon bara till mig lite med tassen så är allt bra igen.

Sen är det så att  Klosterkatterna   har en auktion nu till förmån för Snuffefonden. Det är en fond där man kan söka lån/bidrag om man är i en situation där ens katt behöver akut vård och då man inte har möjlighet att betala den vården direkt. Sen är det förstås meningen att man ska försöka betala tillbaka det man fått låna så andra katter också kan få hjälp. Ibland kanske man inte kan betala tillbaka allt, men målsättningen ska i alla fall vara att man ska göra det. Vill du vara med på auktionen är det bara att gå in på Klosterkatternas hemsida och lägga ett bud.

tisdag 15 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag var blogghjälpen ganska trött när hon var här och lämnade 2 kompisar som varit hos vettisen. Jag ska berätta varför hon var trött. Det handlar om en av hennes katter,  Sara som ni ser på bilden.

Igår eftermiddag gick Sara ut. Det brukar hon göra, så det var inget konstigt. Hon brukar komma in efter nån timme.  Men igår gjorde hon inte det. Blogghjälpen var ute och letade efter henne många gånger under kvällen, men ingen Sara kom.  Ingen av katterna får vara ute på natten.

Halv ett gick blogghjälpen och la sig för att försöka sova lite. Det gick inget vidare. Hon vaknade lite då och då och gick ut och ropade på Sara. Men hon kom inte.

Fram på morgonkvisten låg hon i sängen och formulerade vad hon skulle skriva i efterlysningen, vilken bild hon skulle ta o s v.  Sen gick hon upp och tittade på de ställen där Sara brukade ligga. Tomt. Då tänkte hon sätta sig vid datorn och börja skriva en efterlysning. Vem tror ni låg på kontorsstolen? Just det. Sara.

Husse hade släppt in henne framåt morgontimmarna. De vet inte var hon varit, men det vet förstås jag. Fast jag har lovat Sara att inte skvallra.




måndag 14 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag har blogghjälpen varit här på möte.  Efter mötet gick deltagarna runt i kattsalen. Jag tycket blogghjälpen var ganska oförskämd, för när hon kom till min bur, (eller vår bur - jag har fått en kompis igen) presenterade hon mig som "här sitter en liten kille som är expert på att rymma ut ur buren".

Har ni hört nåt så fräckt? Fast jag var naturligtvis tvungen att leva upp till mitt renommé, så det dröjde inte länge innan jag var ute i kattsalen!

Eftersom jag inte vara inne i buren blev det ingen tillfälle att blixtra både mig och min nya kompis, men hon är jamarsnäll. Jag tvättade henne på huvet idag. Hon blev jätteglad - ända tills hon tyckte jag tvättat färdigt. Då fräste hon till mot mig. Men vi är kompisar igen!

söndag 13 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus. Det kom ganska många besökare, så det var allt tur att jag hade förberett allt så noga.

Jag vet inte om det blev några intresseanmälningar,  men några blev det nog. Fast det verkar inte som om så många vill ha katter med lite bus i. Det är konstigt, tycker jag.

Blogghjälpen kom inte. Hon skulle vara kattvakt på annat håll, så det är NÄSTAN så jag förlåter henne. Fast i morgon ska hon komma. Då ska jag ha ett ordentligt jam med henne om en massa saker jag tänkt på!

lördag 12 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag har det varit planeringsdag. Det är öppet hus i morgon och allt måste vara tip-top här på katthemmet. Det är mitt ansvar ätt det är det.

En del kanske tror att det bara är att ha öppet hus hur som helst. Nä, nä. Inte på mitt katthem.

Först måste jag ordna så att snälla människor från Säljgruppen är här. Eftersom de flesta tvåbeningar inte förstår jamiska får ju de vara våra tolkar. De är hyfsat duktiga på det, måste jag jama. Sen brukar de ofta vara inne hos oss och gosa också. Det är en viktig syssla må ni tro.

Kanske kommer blogghjälpen också. Det är ju hög tid för riklig godisutdelning!

fredag 11 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Ibland tycker inte jag som andra. Häromdagen hörde jag nån säga att vi alla är olika "och tur är väl det".

Det där sista har jag funderat en hel del över.  Jag har kommit fram till följande:

Om alla vore lika, till exempel som jag, då skulle man
  • vara snäll
  • tycka om katter
  • inte slå andra
  • inte tvinga nån till nåt
  • busa lite lagom
  • inte förstöra miljön
  • inte skapa en massa sjukdomar genom spritförtäring, rökning eller droger
  • inte orsaka olyckor genom att köra bil, buss, tåg, cykel, lastbil eller liknande
  • inte avliva friska djur
 Ja det är mycket som skulle vara annorlunda om alla vore som jag.




torsdag 10 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag har det varit öppet hus igen. Jag tog förstås tass om besökare, men det var inte så många.

På förmiddagen var blogghjälpen här ett tag. Hon var inne hos mig och vi jamade lite. Eftersom min mage mår bra nu, hade hon med sig lite godis. Men det var ytterst lite. "Vi får inte riskera att din mage blir dålig igen" var ursäkten. Har ni hört nåt ihåligare?

Nåjam, jag satt i henne knä en sund och vi hade det ganska mysigt.

Sen skulle hon gå. Hon gick snabbt ut ur buren och stängde burdörren. Sen vände hon sig om för att kolla att jag var kvar i buren. Men hon såg inte mig. Då vände hon sig om. Då såg hon mig. Ute i kattsalen!

onsdag 9 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag tänkte jag att jag skulle skrämma blogghjälpen genom att visa en bild där jag ser jättefarlig ut. Anledningen är att hon inte har varit här idag heller. Och: kanske hinner hon inte komma i morgon heller!!!

 Vad sysslar människan med? Jag har ju jamaramycket att jama om. Det här kan jag inte tollerilera. Jag får helt enkelt ta i med hår(d)tassarna. Jag tror jag ska göra en arbetsbeskrivning till henne där jag klart och tydligt anger vad hon ska göra och när hon ska göra det.

Som det nu är lämnas alldeles för mycket åt hennes godtycke. Hon ska nog få lära sig vem som är bloggkatt nu!

tisdag 8 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag hade jag tänkt jama en del med blogghjälpen. Jag funderar ju mycket och ibland behöver jag diskusitera lite med henne.

Tror ni hon kom till katthemmet? Nä! Och så hade hon världens löjligaste svepskäl.

Hon sa att hon skulle till Strömholm med en kompis till mig. Hon åkte hemifrån kl 9 och kom hem halv 6. Alltså hade hon haft hur mycket tid som helst att komma hit både före 9 och efter halv 6.

Synd att hon inte har min energi.

Sen har nnån frågat hur det gick för min syster Samnatha, som kom till katthemmet tillsammans med mig. Eftersom hon mådde bra hela tiden fick hon flytta ut i kattsalen efter de vanliga 14 dagarna i karantän. Det dröjde inte läng innan hon fick ett eget hem där hon nu bor.

måndag 7 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Efter gårdagens lilla palaver med intressenten som inte ville ha mig för att jag råkade nafsa henne lite på foten har jag funderat över vilken konstig humor en del tvåbeningar har.

HUR kan man till exempel inte tycka det är kul att bli lite nafsad i foten av en glad katt? Jag nafsar ju inte för att vara elak utan bara för att det är kul.

Eller när jag smiter ut ur buren. Då kommer blogghjälpen efter och ibland försöker hon se sträng ut. Men jag har nog sett att hon har svårt att hålla sig för skratt. De andra som är ute i kattsalen brukar säga "jaså, är du ute nu igen". Sen bärs jag tillbaka. Fast ibland får jag vara ute en stund först.

Även om blogghjälpen är ganska torr, så kanske, kanske, kanske det ligger nåt i att det vore bättre för mig om jag slutade nafsa. Hon säger att jag kan busa på andra sätt. Mmmmm, jag får nog fundera lite på det där.


söndag 6 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Nu har vi haft öppet hus igen. Det blev inte så bra...

Det var  en tjej och kille inne hos mig och de tyckte jamarbra om mig. Jag charmade dem så mycket jag kunde. Men sen tyckte jag att jag skulle bita tjejen lite i foten... Det var visst inte så smart.

Hon förstod inte att jag skojade utan blev nog lite rädd. Så de valde en av mina kompisar istället.

Nåjam, jag jamade en del med blogghjälpen i alla fall. När hon skulle gå smet jag ut ur buren. Lite senare kom kvällspatrullen. Då smet jag igen!

Blogghjälpen säger att vi ska fortsätta jobba på mitt uppträdande. Mmmmm, det kanske är bäst, trots allt.

lördag 5 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Häromdan busade jag med blogghjälpen när hon skulle blixtra mej. Jag sa att får jag inget mer godis får du bara blixtra ett enda öga på mig.

Eftersom jag inte fick mer godis så blev bilden så här.

Blogghjälpen påstår att det inte är av elakhet eller snålhet hon inte ger mig mer godis, utan för att min mage varit lite känslig och då ska man inte fresta på den för mycket.

Har ni hört nåt sämre svepskäl?

fredag 4 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag har jag funderat lite. Jag tänkte så här. Om alla tvåbeningar visade respekt mot alla levande varelser, då skulle allt vara bra här på jorden. Om alla respekterade varandra skulle man inte behöva hålla på att bråka.

Då skulle man inte heller överge varandra utan att se till att nån annan tog hand om den man inte kan ha kvar.

Om de människor jag bodde hos från början visat mig respekt, hade jag aldrig hamnat på katthemmet. Inte för att jag har det dåligt här, men alla vet ju att vi katter inte gillar förändringar, i alla fall inte om vi har det bra som det är.

Jag hoppas att de människor jag kanske får en dag, visar mig respekt. Jag kommer i alla fall att visa dem respekt. Även om jag kommer busa en hel del förstås, men det är en annan sak,


torsdag 3 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag har jag ordnat med öppet hus igen. Ingen var intresserad av mig, men blogghjälpen kom in till mig och vi satt en jamade en stund. Jag sätter mig direkt i hennes knä när hon kommer, för det är inte lika lätt för henne att gå då. Vi jamade en bra stund om olika saker.

Hon undrade varför jag inte kunde lugna mig lite och inte vara så busig. Har ni hört en sån dum fråga? Kan nog bara komma från blogghjälpen.

På dagens bild ser ni mig lligga på en av mina favoritplatser. Där kan jag både titta in till kattsalen, till mina grannar och ut genon fönstret. Totalkoll, alltså.

Gissa vad jag gjorde när blogghjälpen gick ut ur buren? Rätt gissat! Jag smet ut.

onsdag 2 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag blir det lite konstigt att blogga. Hmmm... det är nämligen så att Sasja inte bor kvar i min bur. Hon tyckte visst att jag var lite för ivrig och busade lite för mycket, så hon fick flytta till en annan bur.

Blogghjälpen har faktiskt också sagt tidigare att jag är lite ivrig ibland och att det kanske vore bra om jag kunde ta det lite lugnare, men det är inte så lätt. Tycker man det är kul att busa så gör man.

Dagen var i alla fall lyckad, för först satt jag en lång stund i blogghjälpens knä och myste, men när hon gick smet jag ut ur buren! Man måste leva upp till sitt valspråk (minst en bursmitning per kattpass).

tisdag 1 april 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag har jag två saker att berätta om, en toppenbra och en så-där.

Den toppenbra nyheten är att jag fått en burkompis. Hon heter Sasja.  Ni ser henne på översta bilden. Hon är jättesöt.

Men ser ni vad hon ligger på? MIN FILT! Och på undre bilden ser ni mig ligga på stolen UTAN FILT!

Nu lurade jag er allt! Den undre bilden är tagen innan jag fick nån filt. Hi-hi. Idag ska man luras.

Ibland ligger vi båda två på filten och på samma stol. Fast när blogghjälpen kommer in i buren hoppar jag ner på golvet och hoppar upp i hennes knä. Vi har ju mycket att diskusitera, hon och jag.

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...