fredag 31 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

I morse när jag nyss vaknat (se bilden) var blogghjälpen på katthemmet och hämtade min kompis. De skulle till Strömsholms Regiondjursjukhus. Det var inte precis nån trevlig resa, för det var hur halt som helst, och till och med blogghjälpen fick köra lite långsamt. Jag hade jamat till henne att det är bättre att komma fram lite sent än att inte komma fram alls.

De kom 10 minuter sent, men de ringde och sa att det blev så, och det var inga problem.

Min kompis blev skiktröntgad i sitt skadade ben. Det ser tyvärr inte så bra ut. Det kommer bli operation och det kommer att kosta många pengar. Det blev en siffra med 4 nollor efter (och då är det inga ören med). Vi hoppas i alla fall att vi ska få ihop pengar till det. Han är värd alla pengar i världen. Ändå kan man, som vanligt, inte lämna några absoluta garantier att det kommer gå bra. Men vi hoppas.

Sen hoppas jag att ni vill hjälpa oss att hitta ett bra hem. Den här annonsen finns att ladda hem på vår hemsida .  Vi blir jätteglada om ni hjälper oss sprida den så att vi äntligen får ett alldeles eget hem,




torsdag 30 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag har jag busat lite med Gloria, eller... det var förstås hon som busade med mig. Hon börjar bli väldigt pigg, faktiskt. Snart får jag nog ge henne nåt lugnande.  Det finns väl alltid nåt antimyntamedel man kan ge henne.

I morgon bitti ska blogghjälpen till Strömsholms Djursjukhus med en av våra kissar som inte mår bra. Jag brukar se till att de kommer iväg tidigt så jag har bokat en tid 8.45. Då måste de åka 7.30 från katthemmet. Man måste ju ha lite marginal om det är halt ute.

Blogghjälpen var inte så där jamarglad åt att jag bokat så tidigt, men det struntar jag i. Huvudsaken är att vår kompis får hjälp.

Apropå hjälp, så får ni gärna ladda ner, dela och sätta upp vår annons i affärer, på arbetsplatser, hemsidor och liknande, ni som inte bor alltför långt från Södertäje.

onsdag 29 januari 2014

KAtten Stellan på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag har blogghjälpen varit här på besök.  Jag tog emot henne förstås. Detta trots att det var ganska mycket att göra just då på spaningssidan.

Som tur var hade hon med sig lite godis. Eftersom hon var ganska tafatt när hon kom in och bara la godiset på golvet, fick jag lägga mig bredvid och titta på paketet för att hon skulle förstå att hon skulle öppna det och ge oss av innehållet.

Gloria stack in under täcket på sängen. Blogghjälpen satte sig bredvid henne och klappade henne ovanpå täcket. Efter en stund kurrade Gloria lite. Då stack blogghjälpen in handen under täcket och gav Gloria lite godis och klappade henne direkt på pälsen. Det fick hon göra.

Sen hade ju blogghjälpen och jag arbete att göra. Vi skulle diskutera annonsen som vi ska sätta upp i affärer och på andra ställen.

Om ni vill och kan hjälpa oss att sätta upp den får ni gärna maila till info@sodertaljekatthem.se och säga att ni vill ha annonsen så ska vi skicka den så ni kan skriva ut den. Ju fler ställen den sitter på, desto större chans att vi hittar ett bra hem.

Blogghjälpen har redan satt upp den i sin närmaste ICA-affär och ska sätta upp den i fler. Dessutom sitter den i ett stall i Grödinge.

Sen tycker jag ni ska läsa Wikkis blogg idag. Den är, som vanligt, väldigt bra och wikktig.


tisdag 28 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

I går hade jag ju lite funderingar om vår framtid. Vet inte varför men plötsligt blev jag orolig att vi kanske inte fick stanna här i vårt jourhem tills vi får vårt egna hem. Men det verkar som om vi får stanna tills det löst sig för oss. Jourmatte har till och med hjälpt oss med en annons.

Blogghjälpen och jag håller också på att jobba med en annons. Den är snart färdig. Men jag är noggrann som ni vet. Det är viktigt vad som står i den.

I natt filmade jourmatte när Gloria gjorde  nattbus

Blogghjälpen säger att det verkar som om hon äntligen börjat fatta att hon är en katt! Så är det kanske. Hon har nog inte vågat vara en katt förut. Jag vet ju vad hon varit med om, men jag har lovat henne att inte jama om det för andra, så det kan jag inte göra. Men det är inga roliga saker - så mycket kan jag jama. 

måndag 27 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag har jag funderat lite.  Först tänkte jag på hur det var när vi bodde på katthemmet. Jag tyckte det var ganska OK, men Gloria blev lite stressad av alla andra katter där. Nu när vi bott i jourhem ett tag märker vi ju båda två hur mycket roligare och lugnare det är att bo i ett riktigt hem.

Sen tänkte jag på framtiden. Tänk om ingen vill ha oss, fastän både jag och Gloria så gärna vill flytta direkt härifrån till ett eget för-alltid-hem. Vad ska vi göra då?

Tankarna far runt i huvet. Vet du nån som kan hjälpa oss med ett eget kanonhem?

söndag 26 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag har jag struntat i fågelräkningen. Jag har tittat på fåglarna, men jag har inte räknat dem. Det blev lite enformigt i längden.

 Annars kan jag berätta att dagen inte började så där jättebra. Det var nämligen så att jag skojade lite med  Gloria. Sen sa hon till mig att sluta, men jag hade precis fått nåt skräp i öronen, så jag hörde inte det utan fortsatte busa. Då klippte hon till mig.

Fast hon var inte arg länge alls. Blogghjälpen sa att det var första gången hon sett att Gloria vågar visa vad hon vill och sätta gränser. Hmmmm, vet inte vad jag ska tycka om det.


lördag 25 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag har jag inte så mycket tid att blogga. Jag är upptagen.

Ni vet väl att det ska räknas fåglar den här helgen? Gissa om jag har räknat? Det finns kattiljoner fåglar här. Jag ska rapportera varenda en.

Pålitiligare statistik kan de där fågelräknarna aldrig haft.

Annars är allt bra. Jourmatte sov i vårt rum i natt. Jag trodde inte mina ögon när hon la sig i sängen för att sova! Hon är ju egentligen allergisk mot katter!

Tänk så många gånger jag hört på katthemmet att tvåbeningar som nyst några gånger måste lämna tillbaka sin katt. Och så går vår jourmatte och lägger sig i vårt rum, bara för att vi ska få känna hur det är att bo i ett eget hem!

Finns det Nobelpris för jourmattar?

fredag 24 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag har jag börjat jobba med att skapa KFF, Katternas FackFörbund. Det är inte så lätt som det låter, må ni tro, men det ska nog fixa sig. Har förstått att behovet är stort. Många katter skulle behöva stöd och hjälp för att få igenom sina rättmätiga krav.

Annars blev det lite struligt igår kväll. Jourmatte var inne hos oss och lekte med oss som hon ofta gör. Jag kände plötsligt att jag måste göra ännu en undersökning av den väldigt intressant garderoben. Tydligen blev jag lite högljudd, för Gloria blev sur på mig och jourmatte sa också att det var för rörigt, så hon gick ut ur rummet. Det hade jag ju inte räknat med förstås.

Som tur är har både Gloria och jourmatte förlåtit mig. Fast det är klart... det är mycket kvar att undersöka där inne...

Idag har i alla fall jourmatte lekt,,, ehhh tränat med oss! Det kan ni se på denna  film.
Det är vikitgt att hålla sig i form!



torsdag 23 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Nu har jourmatte jobbat klart för den här veckan. Hoppas det betyder att vi får lite mer gos då, det gillar vi - särskilt jag. Och jag tror Gloria börjar uppskatta det mer och mer.

Jag har så klart jobbat i dag med. Inte bara med spaningen utan också med förberedelserna för öppet hus på katthemmet. Det går alldeles utmärkt att jobba på distans.  Ersättningen är naturligtvis usel, men det är den ju när jag är på katthemmet också. Har funderat mycket på att gå med i ett kattfackförbund för att driva frågan om ersättning där, men har inte haft tid att utvärdera vilket som är bäst ännu. Tror jag ska prioritera den frågan nu.

onsdag 22 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

  Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag har blogghjälpen varit här. Först när jag såg henne blev jag lite orolig att hon skulle ta oss härifrån, men snart förstod jag att hon bara vill hälsa på oss. Hon hade lite, (= LITE) godis med sig och jag fick först smaka. Gloria satt under sängen och fick sin ranson där.

Snälla jourmatte bjöd blogghjälpen på kaffe. Snäll som hon är hade hon med mjölk (laktosfri) i en lite tillbringare också. En bra sak med blogghjälpen är att hon inte använder mjölk i kaffet, så efter ett tag gick jag fram och smakade på mjölken. Det var jättegott. Efter ett tag satte blogghjälpen ner tillbringaren alldeles intill sina fötter. Då kom Gloria också fram och smakade. Blogghjälpen ville inte klappa henne för då kanske hon blivit rädd, men hon satt kvar en stund och drack.

Sen finns det nåt väldigt spännande här i rummet. En garderob! Jag fick gå in där häromdagen. När jag skulle gå ut satt Gloria mitt på golvet, men jag råkade låta lite när jag gick ut, så hon blev jamarrädd och dök in under sängen. Men hon var snart framme igen.

I morgon kanske jag ska gå in där igen och se vad som finns mer där inne. JAg tror Gloria också är nyfiken på innehållet i garderoben.




Pelle  



tisdag 21 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Tänk att spaningsarbetet är så mycket intensivare här i jourhemmet än på katthemmet. Jag har sett djur som jag inte visste fanns förut. Rådjur, rävar och sånt. Lite farliga, men jag sitter ju bakom fönsterglas. Är däremot lite orolig för Pelle som ju bor här jämt och som är ute och kollar av tomten utifrån.

Hans matte och husse tror att deras tomt upphör vid ett staket de satt upp, men Pelle vet ju att hans Område innefattar en stor skog och marken runt många hus i näromårdet. Han har koll på allt. Jag jobbar så mycket jag kan inifrån och rapporterar sen till Pelle.

I morgon ska blogghjälpen komma på besök. Räknar med att hon har massor av godis med sig.

måndag 20 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Nu har jag klarat av mötet som blogghjälpen har haft ikväll. Det var mycket att förbereda, men jag är ju van så det var inga problem.

Nu har vår jourmatte lagt upp en ny film på Gloria. Hon fick t o m klappa henne.

Blogghjälpen åt lunch idag med en tjej som tog en sköldpaddsfärgad katt från katthemmet för flera år sedan. Hon var nog ännu räddare än Gloria i början. Det tog 2 år innan matten kunde lyfta henne! Nu har hon första tjing att ligga i mattes knä framför TVn på kvällarna. Mattes andra 2 katter ligger på armstödet och i en fåtölj vid sidan om.

Tänk vad mycket tid och kärlek kan göra!

söndag 19 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag är jag på bra humör. Jag har fått en bra nyhet om en av mina kompisar.

Han flyttade från katthemmet innan jul.  Strax därefter smet han ut från sitt nya hem och syntes inte till nånstans. Eftersom han var en skyggis var man extra orolig för honom.

Matte frågade grannar om de sett honom, men ingen hade gjort det. Men i kväll ringde matten till blogghjälpen och berättade att han var tillbaka hemma!

Då blir man på gott humör! Jag hoppas att ALLA kissar som är på rymmen eller är hemlösa får ett bra, varmt hem att gå till så de slipper gå ute och frysa.

Nu måste jag jobba. Blogghjälpen har 2 möten i morgon och jag måste förstås förbereda allt.

lördag 18 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Hej igen. Innann jag flyttade till jourhem trodde jag det var ett ställe där man skulle ligga och slappa och ha långtråkigt. Oj, vad fel jag hade!

Jag jobbar nästan hela tiden. Dels har jag ju mitt vanliga jobb som bloggkatt. Det tar ju ganska mycket tid. Särskilt som blogghjälpen ju har svårare att klara allt nu när jag inte är på katthemmet, dels hjälper jag ju Pelle med hans tuffa bevakningsjobb. Jag är glad att jag kan vara till hjälp, för han har ju fått ännu mer att göra nu när han fått en lillasyster, Maja, att ta tass om också.

Sen har jag lite på känn att det kan bli lite godis ikväll också! Hoppas det.

fredag 17 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Här, det vill jama, i jourhemmet är allt fortfarande bra. Nu har jag ju inte bara katthemmet och blogghjälpen att ta tass om, jag måste ju hålla ständig koll på vad som händer utanför huset här. Det är mycket må ni tro.

 På katthememt hade jag ju också bevakningsuppdrag, men där hände inte lika mycket som det händer här. Ständiga dramatiska saker som jag måste ta tass om. Tur att jag har Pelle till hjälp. Eller, hmmm, det är väl snarare jag som hjälper honom.

Jag hoppas blogghjälpen snart kommer med påfyllning av godis. Det känns ju genant att behöva få godis av Pelle bara för att blogghjälpen inte tar med mitt godis hit.

Sen tänker vi mycket på Max & Måns husse idag. Han har opererats i tarmarna och mår inte toppen idag, men det är tydligen normalt dagarna efter en sån operation. Max och Måns vill så klart ha hem husse så snart som möjligt, men de förstår också att han måste vara på sjukhuset några dagar till innan de tar över skötseln av honom.

torsdag 16 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag har vi haft besök. Först kom blogghjälpen in i rummet, och det visste vi om, men alldeles efter henne kom en tjej som jag kallade för M som vi inte har träffat förut.

Jag såg direkt att det var en trevlig person, så jag gick fram och hälsade och hon fick klappa mig och gosa med mig. Sen fick jag göra ett kort avbrott, för det hände saker ute på gatan som jag måste observera.

Det var jourhusse som kom hem och han pratade med en annan kille, så det var klart att jag måste lyssna på vad de sa. Jam menar, oss grabbar emellan, alltså.

M lekte med mig och blogghjälpen satt på sängen. Under överkastet låg Gloria. Hon kände ju inte igen Ms röst, så hon undrade vad som stod på. När M varit där en lång stund, lyfte hon på överlastet och talade sakta och lågt med Gloria. Efter en stund fick hon klappa henne lite också.

När blogghjälpen och M hade gått hörde jag att de talade utanför jourhemmet. De sa att det inte var nån brådska med nånting och att det var viktigt att det blev rätt. Kanske blir det så att M och hennes sambo bara vill ha en katt, och då blir det förstås inte Gloria och mig.

En annan viktig sak som jag vill berätta om är, att jag bad ju blogghjälpen ta med MIN godisburk som jag fick av Sven till jourhemmet. Tror ni hon gjorde det?


onsdag 15 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag har vi haft tullt upp med att ta tass om matten här. Hon har fortfarande lite ont, men det hade givetvis varit mycket värre om inte vi 4 katter tagit tass om henne.

I morgon är det öppet hus på katthemmet. Vi kommer ju inte att vara där kattsonligen, men det finns bilder på oss där och säljgruppen kommer berätta att vi finns och att vi också söker ett kanonhem.

Givetvis tar jag som vanligt ansvaret för att allt fungerar som det ska vid öppet hus. Dessutom har jag hjälpt blogghjälpen med ett möte som ska vara på katthemmet i morgon!

tisdag 14 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

 Idag har vi jobbat skift. Matten är ju nyopererad så vi turas om att ta tass om henne. Inne i vårt rum jobbar förstås Gloria och jag och utanför rummet tar Pelle och Maja vid.

Vi har telekattisk kontakt och rapporterar till varandra vad som händer och vad som behöver göras.

 Matten får till exempel in lyfta tunga saker idag, så ingen av oss kräver att bli lyft. Däremot är det inget som hindrar att hon gosar med oss, så där har hon fria händer.

Vi har märkt att vi håller på att blli kändisar på facebook också. Vi finns här eller här och dessutom kan man se när Gloria leker på Youtube här. Hon har verkligen gjort stora framsteg bara på de dagar vi bott här.

Nu är det "bara" ett alldeles eget kanonhem som fattas. Känner ni nån som skulle kunna ge oss det?



måndag 13 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

På bilden ser ni hur jag ligger på min nya favoritfåtölj. Jag får ligga i den hur mycket jag vill. Ibland kommer Gloria och gör mig sällskap också. Vi gillar den skarpt båda två.

Men ni ska inte tro att vi bara ligger och latar oss hela dagarna! Nä, idag har det varit full arbetsdag igen. Det är nämligen styrelsemöte i SVEKATT ikväll så då måste jag ju hjälpa blogghjälpen med allt.  Känns faktiskt bra att börja jobba som vanligt igen.

I morgon ska vi ta tass om jourmatte. Hon ska operera bort några grejer på huden så vi får trösta henne när hon kommer hem.

söndag 12 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag har vi haft besök av blogghjälpen. Hon tyckte det var jätteroligt att träffa oss igen. Undra på det!

När hon kom gick jag direkt fram och hälsade henne välkommen och visade henne runt. Gloria låg på sängen under täcket. Hon sa att hon behövde vila lite och att hon kanske skulle komma fram sedan.

Blogghjälpen satte sig på sängen och frågade Gloria och hon fick klappa henne ovanför täcket. Det fick hon.

Sen gick jourmatte ut ur rummet. Ni ska inte tro att hon är snäll bara mot katter! Nej då. Hon bjöd blogghjälpen på fika. När hon kom in med det ville jag ju ta emot henne och hoppade upp på ett litet bord som står innanför dörren. För att jag inte skulle ramla mer tog jourmatte tag i mig, men då var jag redan på väg att ramla, så jag tog tag i hennes ena finger med klorna. Det var inte alls meningen att göra henne illa, men det började blöda lite. Jag tänkte att - nu åker vi väl ut härifrån - men jourmatte blev inte det minsta arg utan sa att det inte var mitt fel. Det var det ju egentligen, men det var inte min mening att skada henne. Nu förstår ni kanske vilken tur vi haft som hamnat just här?

Gloria ville inte komma fram, så blogghjälpen fick lyfta lite på täcket för att kunna ta en bild på henne. Sen la blogghjälpen tillbaka täcket och klappade Gloria igen. Då kurrade hon lite!





lördag 11 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Egentligen skulle jag ju jama "Hej, det är Stellan på Södertäljes Kattjourhem", men jag tillhör ju fortfarande Södertälje Katthem och kommer göra det ända tills vi hittar ett kanonhem åt både mig och Gloria.
 
Ni får gärna hjälpa mig att leta efter det hemmet. Ni som följt bloggen vet ju förutsättningarna.  Gloria är fortfarande lite rädd, men blogghjälpen tycker att hon varit jättemodig.

Idag har hon till exempel varit framme och sniffat på jourmattes fötter när hon satt på golvet i vårt rum. Det låter kanske inte så märkvärdigt, men för att vara Gloria är det jätteduktigt.

I morgon kommer blogghjälpen och hälsar på. Jag har en del att jama med henne om, så det är bra. Dessutom vill hon inte tappa kontakten med oss. Vilket också är bra tycker jag.

Ska berätta om besöket i morgon!


fredag 10 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Kattjourhem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag får ni bloggrapport från vårt jourhem för första gången.

Ni anar inte vad spännande det är att bo här. Vi har ett stort, fint fönster att titta ut genom. Det händer jättemycket där ute. Fåglar, harar och det ska visst finnas rådjur också, men det har vi inte sett några ännu. Hoppas de inte hoppas in genom fönstret *darrar på läppen*. 

Jag tyckte det var helt OK på katthemmet, men Gloria tyckte nog det var lite stressigt. Här får hon lugn och ro och mycket kärlek.

Det finns två katter till här, det har jag nog sett! Först är det Pelle. Han har bott här ganska länge, men r också en katt som varit övergiven. Sen är det lilla Maja, som också kommer från vårt katthem. Hon ska också bo här för alltid, precis som Pelle.

Nu måste jag ta tass om Gloria, så vi hörs i morgon. Om ni vill följa oss kan ni också göra det på 
den här facebooksidan.


torsdag 9 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem. Idag har det varit en händelserik dag. 

Jag hade ju jamat med blogghjälpen en tid om vad som skulle hända, så jag blev ju inte  överraskad. För att inte oroa Gloria hade vi inte sagt nåt till henne.

Saken var ju den att vi tyckte att Gloria stannat upp lite i utvecklingen. Hon var ju jätterädd när hon kom till katthemmet. Sen träffades vi och hon blev betydligt tryggare. Många andra på katthemmet jobbade också för att hon skulle bli mer social. Det blev hon också under en tid.

Men sen märkte vi att det inte blev så mycket bättre. Det verkade som om Gloria frusit fast i utvecklingen. Vi två hade hela tiden ett jamarbra förhållande och på katthemmet beslöt man att vi inte skulle skiljas åt. 

Man diskuterade varför Gloria inte fortsatte utvecklas. En teori var att hon blev stressad av att det fanns så många katter på katthemmet och att hon hela tiden träffade olika människor.

Det lutade mer och mer åt att vi måste försöka skapa en lugnare miljö åt Gloria. Men hur?

Tidigt dök tanken upp att hon skulle få komma till ett jourhem. Bra jourhem växer inte på trän. Vi valde i alla fall att fråga ett av de få jourhem vi tidigare använt oss av. Vi frågade Pelle och Maja och deras människor om de kunde tänka sig att ta hand om oss. De behövde inte lång tid för att bestämma sig.  Vi var välkomna!

Idag på morgonen kom blogghjälpen och hämtade oss. Vi fick åka brummis. Det var inte så kul, men det tog inte så lång tid heller.

På första bilden ser ni oss när vi är resklara. Eftersom blogghjälpen inte ville ha blixten på syns vi inte så tydligt, men i högra buren kan man se min svanstipp sticka ut lite på bild 1. På bild 2 kan man se Glorias söta ansikte.   

På bild 3 kan man se att vi fått med oss vår egen säng til vårt jourhem,  vår julfilt och faktiskt att Gloria är på väg in under den stora sängen bakom vår egen lilla säng. Till vänster syns även vår fina elementbädd som hänger på stolens armstöd.

Nu är planen att vi ska bo in oss här och att Gloria ska inse att människor inte är farliga. Sen ska vi hitta ett alldeles eget hem, vi två. 

Jag kommer att fortsätta blogga som vanligt. Jag tror att Pelles och Majas matte också kommer berätta om oss på Facebook. 

Nu ska jag och Gloria sova i vårt jourhem för första natten.







onsdag 8 januari 2014

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

 Idag har vi haft fint besök här på katthemmet må ni tro. Det var två tejer som länge jobbat med skyggisar och andra katter. Blogghjälpen ventilerade lite tankar hon haft med dem och fick många bra svar.

Sen vill jag nämna att Wikki idag har ett inlägg om katterna Tango & Cash . Det kunde gått riktigt illa för dem om inte en snäll människoa hittat dom. Wikki säger bl a att om ni ser en katt som inte verkar må bra, tveka inte att hjälpa den. Ni kan vara deras sista livlina.

Sen ska jag nämna att det kommer hända lite saker här. Det är INTE så att vi fått ett nytt hem! Men det kommer hända andra saker. Det ska jag berätta mer om i morgon!

tisdag 7 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag är jag lite orolig.  Det är ju så att en dag varje vecka är det storstädning av våra burar. Då byts toalådor och alla textilier till exempel. Jag vill ju inte att de tar min... ehhh, vår julfilt som vi fick av Sven. Fast om de tar den på morgonen, tvättar den (fast det ju inte behvös eftersom vi är så rena och fina) och sen torktumlar den fort så de kan lägga tillbaka den genast så är det OK.

 Ikväll är det ett program som heter "Djurens Hjältar" på TV3 kl 20.00. Vet inte hur många hjältar de ska visa egentligen. Ibland är de inte så hjältemodiga som de borde vara, de som ska skydda oss.

Jag är glad att jag bor på ett katthem som tillhör SVEKATT  och där man inte avlivar katter om de inte är så sjuka att de inte kan leva ett bra liv.  Tyvärr finns det faktiskt katthem som ställer upp på att avliva friska katter som bara är rädda och därmed anses "skygga". Frääääääs på dom!

måndag 6 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Nu är det slut på helgerna. Jag ska börja jobba som vanligt igen. 

 Det händer mycket nu. Först ska jag berätta om en filmfestival med Kattstjärnor . Det är främst lilla katten Lil Bud som ska nämnas. Hon är den enda katten som framträdde live på festivalen. När hon bars in på husses arm var alla tillsagda att de inte fick applådera (trots att många nog ville).

Lil Bub hittades på en bakgård i Indiana. Ingen ville ha henne så då tog hennes nuvarande husse Michael hand om henne. Lil Bub är dvärg, har en extra tå på varje tass och en underutvecklad underkäte som gör att tungan hänger ut hela tiden. Dessutom har hon problem med skelettet, men hon får medicin för det.

Hon är en av världens mest kända katter idag! Så kan det gå när en människa inte bara ser problemen utan möjligheterna. Hennes husse livnär sig idag på filmerna om Lil Bud.

Nästa kuliga nyhet är att Norrtälje Katthem äntligen fått sitt tillstånd att bedriva katthem. Det var inte en dag för tidigt. Tur att föreståndaren orkade kämpa för katterna.

Den sista roliga nyheten för dagen är att min kompis, som opererades akut i lördags kväll på djursjukhuset, mår bra nu och är tillbaka på katthemmet!



   

söndag 5 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

  Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus igen. Det var inte så många besökare, men några kom i alla fall.

På bild nr 1 ser ni SAKEN! Det är en elementbädd åt Gloria. Den första bädden var ju till mig. Ähhh,,, eller... ja, jag tyckte blogghjälpen sa att den var till mig i alla fall. Tyckte inte ni det?

Självklart ville jag att Gloria också skulle få en så jag skickade ut blogghjälpen för att köpa en till. Som ni vet har hon lite svårt för sig, så det tog lite tid innan hon hittade en. Tyvärr var den inte likadan som den jag har, men den var lika mjuk. 

Jag inspekterade den från alla håll. På bild nr 2 ser ni när jag kontrollerar den underifrån.


Eftersom Gloria är lite blyg ville hon inte undersöka den medan det fanns en massa människor i lokalen, så hon la sig i vår gemensamma säng. Hon ligger innanför mig på bilden, men ni ser henne inte.

Blogghjälpen hittade två mattor också som hon tyckte passade i vårt nuvarande hem. Ovanligt passande för att vara blogghjälpens val, måste jag jama.



lördag 4 januari 2014

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag är det full cirkus här. Först deltar vi i kampanjen mot fyrverkerier . Det kan ni också göra om ni vill. Det är bara att skriva under och sen bekräfta underskriften i ett mail ni får.

Sen blev blogghjälpen uppringd av vår hälsoansvariga sent på eftermiddagen. En av mina kompisar mår inte bra. Han var hos vettisen igår också och fick medicin, men det har inte hjälpt. Idag verkade han ha ännu mer ont. Det blev komplifi... konstella... äh, konstifikationer i samband med ett i regel enkelt ingrepp.

Hälsoansvariga och blogghjälpen kom överens om att hälsoansvariga skulle åka till djursjukhuset med honom direkt, eftersom klockan nästan var 17 och djukhuset stänger då. Eftersom de inte visst hur länge man skulle få vänta åkte blogghjälpen dit så att vår hälsoansvariga skulle få lite ledigt. Nu hade vi tur och vår kompis fick komma in efter ganska kort väntan. Nu får han ligga kvar på sjukhuset i natt och kommer opereras ikväll igen. Vi hoppas han blir av med sina besvär efter det.

Sen kan jag berätta att blogghjälpen äntligen fått tag i SAKEN. I morgon ska jag berätta vad det var...   

fredag 3 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag var blogghjälpen på katthemmet ett tag på förmiddagen. Hon var inne och hälsade på oss, men vi hade vilopaus, så hon fick nöja sig med att ta en bild på oss.

Sen skulle hon åka till Husdjursmässan i Kista. Jag hade jamat till henne att hon skulle köpa en sak åt oss där, men när hon kom tillbaka sa hon att den saken inte fanns. Hon sa att hon tyckte att det var väldigt lite kattsaker där överhuvud taget. Men hon skulle köpa saken till oss på ett annat ställe.

En bra sak på mässan var i alla fall att Vi med Djur   lovat stödja oss på katthemmet om vi ställde dit en bössa. Det tycket vi förstås var jamarsnällt så jag skickade med blogghjälpen en bössa där besökare kunde lägga pengar.

En som jobbar på Vi Med Djur heter Maria. Hennes barn tog själva initiativet att gå omkring med bössan och samla in pengar. Det tycker jag lovar gott för framtiden. Tänk om alla barn vore så företagsamma och snälla så de förstod att det är en glädje att få ge till andra?




torsdag 2 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

 Idag är jag riktigt upprörd. Det visar sig att TV4 har gjort en programserie om "djurskyddsinspektörerna" där de sägs "kämpa för djurens rätt".  Tyvärr ser verkligenheten inte ut på det sättet i många, många fall. De dömer ut katter som är rädda och skickar de till vettisar som avlivar dem. De får inte en chans. Läs gärna  Wikkis blogg. Hon vet vad hon jamar om, som vanligt.

Varför kunde inte TV4 göra en kritisk granskning istället för att hylla de som ofta dömer ut rädda djur och skickar dem till avlivning? Ynkligt, tycker jag.

För att i alla fall nämna nåt roligt så fick Gloria och jag en julklapp av blogghjälpen idag. Det var en dyna som man hänger på elementet. Den var väldigt skön tyckte jag.

Kunde behöva den att vila på efter att ha läst om TV4s programserie.


onsdag 1 januari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Jahajam, då är Stora Smällarkvällen över. Hoppas ni inte blivit skrämda av tokigheterna som vissa tvåbeningar hittat på. Här har det inte varit så farligt som tur är.

Egentligen hade jag tänkt visa er statistiken över hur många som besökt min blogg, men sen kom jag på att jag tycker att statistik är så trist, så jag struntar i det. Kan i alla fall konstatera att det är ganska många som tittar in. Det känns kul.

Själva är vi rätt duktiga på att läsa ganska många kattbloggar, men betydligt sämre på att kommentera dem. Vi hinner bara inte. Jag har jamat till blogghjälpen att det viktigaste är vi katter på katthemmet. Ja - och så hennes familj där hemma så klart. Med 3 egna katter, en gubbe som inte är riktigt kry och ett hem som ska skötas så blir det inte så mycket tid över till kommentarer. Sen ska hon ju jobba i styrelsen också, men där sköter ju jag det mesta så det är ju inte så betungande.

Nu ska jag förbereda årets första Öppet Hus i morgon mellan 17-19!





Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...