fredag 26 december 2014

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Nu är julen nästan över. Det har blivit kallt ute och jag tänker mycket på alla hemlösa kompisar som har det svårt där ute. De är alldeles för många.

Trots att det är jul går livet vidare på olika sätt. En av våra kompisar, en liten unge som bott i jourhem eftersom han har haft en skada på ett öga, är bara ett bevis på att vi katter kan behöva hjälp när som helst.

Han har medicinerats i ögat en längre tid, men igår såg ögat sämre ut och det blev till att åka in akut med honom. Efter undersökningen bestämdes att ögat måste opereras bort och det behövde ske snarast, eftersom han verkade ha ont.

Vi katter klarar oss bra med bara ett öga, så det var inte så himla dramatiskt beslut. Synd förstås att det måste ske på värsta akuttiden, men det var inte mycket att välja på. Men tyvärr somnade vår kompis in under operationen. Vi förstår inte varför, för så vitt vi vet var han alldeles frisk på alla andra sätt.

Så vi kommer ta det lugnt ikväll och tänka på både vår kompis som somnade in och på alla katter som inte har nåt hem och går ute och fryser och är hungriga.

10 kommentarer:

  1. Fyjam så tråkigt att kompisen somnade in. Men husse säger att det alltid finns en liten risk när man ska opereras - både människor och djur.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, jam, så är det ju tyvärr. *snyft*

      Radera
  2. Det är sorgedag i lillens jourhem idag, som känns så tomt och tyst. Han är djup saknad av sina jourmattar och vi tänker på honom som den glädjespridare han var och hoppas att han slipper lida nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. C & K, jag förstår att det känns extra sorgligt för just er. Som ni har kämpat för denna lilla katt. Han hade i alla fall tur den korta tid han fanns hos oss.

      Radera
  3. Så sorgligt när en liten raring försvinner. Men han blev väl.omhändertagen och fick mat och värme. Han var säkert en mkt lycklig katt i jourhemmet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Busan, ingen katt kunde ha det bättre än han hade i jourhemmet. Det
      känns så sorgligt att han inte fick fortsätta vara lycklig i ett långt liv.

      Radera
  4. Åh vad tråkigt, men tyvärr är det som Sippo jamar alltid en risk med narkos.
    Här tänker vi också mycket på alla hemlösa missar ute i kylan. *sniff*
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, jag önskar vi kunde ta tass om alla som går där ute och fryser. Tycker alla skulle försöka hjälpa åtminstone en hemlös katt - på ena eller andra sättet.

      Radera
  5. Så ledsamt. Vi tänker också på alla hemlösingar , önskar att alla fick vara inne i värmen.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, ja, nu tänker man ännu mer på dem som inget hem har.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...