måndag 22 december 2014

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

M och jag hade myskväll igår. Vi planerade lite för julafton också. Som tur är finns det snälla, pålitlliga människor som kommer till oss då också. Vi katter har ju inga särskilda helgdagar egentligen. Alla dagar är lika, särskilt när man bor på ett katthem. Vi måste få hjälp ALLA dagar.

Eftersom det finns snälla människor får vi det också.

Det är väldigt lätt att fokusera på de som är dumma mot oss. Såna finns förvissa, alldeles för många. Men man får inte glömma alla de volontärer, gåvogivare, sponsorer och andra som gör allt för att vi ska ha det bra. Jag börjar nästan gråta när jag tänker på vad som skulle hända med oss om ni inte fanns!

10 kommentarer:

  1. Härligt att du och M fick en myskväll igår och att ni har varandra på julafton och kan julmysa ordentligt. Nästa jul är ni med all säkerhet i erat egna HEMMA :-).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jam hoppas du har rätt! Vi längtar efter ett eget, gemensamt hem.

      Radera
  2. Alla dessa SNÄLLISAR som hjälper till, får nog en extra julklapp av tomten och er kärlek förstås! Den är mer värd än alla julklappar :)
    Så dra in alla klossingar och låt snällisarna dela ut många klappar till er också ;-)

    Nosgos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, jam vår kärlek för de i alla fall. Även om vi visar den på lite olika sätt.

      Radera
  3. Man riktigt ser hur ni utbyter telekattiska tankar där! Och jag är allt glad för att ni slipper vara ute och frysa, även om egna hem är önskedrömmen. Men nästa år, då tror jag säkert den drömmen blir verklighet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, vi hoppas du har rätt. Men till att börja med är vi också väldigt glada att vi inte behöver gå ute i mörker och kyla och vara hungriga och sjuka.

      Radera
  4. Sen är det ju tur att vi har blogghjälpen också. Vi vet ju förstås vem som styr och hjälper henne, men utan hennes varma hjärta skulle det iallafall inte gå så bra.
    Hon är säkert en underbar matte för sina kissar hemma med:)

    Puss från Molly

    SvaraRadera
    Svar
    1. Molly, nja, lite nytta gör hon väl. Men hennes katter klagar också på att de får för lite godis!

      Radera
  5. Ja, det är verkligen tur att det finns snälla människor också, och kanske märker ni katter det mera till jul - hoppas det är många som ger lite extra då ♥
    Vi önskar er alla en alldeles underbar jul och ett härligt nytt år! ♥
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunilla, Simba och Tasse, jo det är många som ger oss lite extra till jul. Vi hoppas de inte glömmer oss sen, för alla katter behöver hjälp året runt.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...