söndag 5 oktober 2014

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar


 Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus igen. Lätt som en plätt ordnade jag med allt så det gick jamarbra. Visserligen kom det inte så många människor, men det hindrar ju inte att allt var perfekt ordnat.

Blogghjälpen var inte här. Givetvis borde hon varit det, men hon var faktiskt på Djurexpo på Spånga Gymnasium. En jamarsnäll tjej till från katthemmet var med. Hon hade sytt fina kassar i vackra tyger och fina vetekuddar som man kan värma i micron om man fryser eller lägga i frysen om man behöver kyla nåt. Hon är jätteduktig och har dragit in många pengar till katthemmet genom sina kassar och vetekuddar.

Det som i alla fall gjorde störst succé idag var hennes oemotståndliga myntakuddar. Nu hade jag ju sån tur att en av mina kompisar, Bengan, bor på djuravdelningen på Spånga Gymnasium och han är en väldigt noggrann katt. Jag bad honom testa myntakuddarna,  vilket han gärna och noga gjorde. Efter grundlig undersökning gav han högsta betyg åt dem.

Som tack för sitt grundliga arbete fick han en myntakudde av hon som sytt dem. Trots att hon både skaffat och betalat tyg, mynta och annat som behövs för att göra påsarna, betalade hon de 20 kronor en påse kostar! Såna tjejer behövs det många av!

8 kommentarer:

  1. Jam, det måste jag jama - han gjorde sin uppgift grundligt! De där myntakuddarna brukar vara underbara... särskilt Jenny älskar dem, så de gånger matte kommer över en sådan är Jenny alltid först framme.

    Visst är alla de där tvåbeningarna som gör så mycket för djurhemmen fankattiska!!! Vi har sådana här också, och matte säger att hon beundrar dem så mycket att hon blir tårögd...

    Tass från Majsan, abbemissa,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Majsan, jam, visst blir man tårögd när man ser att det finns många, även unga tvåbeningar, som engagerar sig i oss djur.

      Radera
  2. Det låter som om blogghjälpen har varit ute på ett viktigt uppdrag.
    Vilken toppentjej hon träffade. Såna borde man kunna klona för snällisar behövs det alltid fler av
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, jam och den här toppentjejen har jag även överjamat att sitta med i vår styrelse!

      Radera
  3. Pauline - bilden på dig är så fin - du ser så målmedveten å klok ut. Vi förstår att alla öppet hus mm är så perfekt planerade av dig. Vilken tillgång du ÄR för katthemmet! Säg till blogghjälpen att hon fixar en sån där hääääärlig myntiskudde till dig som tack för allt du gör!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jam, det ska jag minsann jama till henne. Minst en myntakudde till mig!

      Radera
  4. Det måste ju vara en viss fördel med att jobba på katthem och ha alla er katter som rådgivare och testpiloter för olika produkter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, klart det är en fördel att jobba på ett katthem! Önskar bara att fler insåg det!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...