fredag 3 oktober 2014

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Så har det blivit fredag.  Då kommer ett särskilt gäng hit. Jam, alla tjejer och killar som kommer hit är särskilda förstås, för de bryr sig om oss katter. Utan dom skulle det vara katastrof här på katthemmet.

Annars har jag mest funderat över vår nya regering. Statsminister, finansminister, justitieminister i all ära, men de intresserar mig inte så mycket. Jag är mest intresserad av vem som ska ta över djurskyddet. Han heter Sven-Erik Bucht och är från Haparanda.

Hoppas verkligen han äntligen kan ordna till en djurskyddslag värd namnet. Jag ska gärna jama om för honom vad som är viktigt! Den här frågan har hamnat i skymundan alldeles för länge. Hoppas S-E inser det och gör nåt åt saken.




8 kommentarer:

  1. Matte verkade rätt glad åt den där nye ministern och sa att hon tyckte så mycket om hans titel: landsbygdsminister. För det betyder att det kommer att finnas någon i regeringen som skriker till om de andra ministrarna glömmer bort de människor och djur som bor utanför de stora städerna, säger hon. Och gissa om många, många kattvänner kommer att ligga på om ny djurskyddslag m.m. nu! Vi får hålla tassarna och fortsätta kämpa.

    Tass från Majsan, abbemissa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, jam, vi måste hjälpas åt att jama åt den nya ministern vad han ska göra!

      Radera
  2. Bjud in S-E till katthemmet. Om han inte lyder dina jam så får du väl 'tassa till honom lite' - fast det kanske inte är så bra? Kanske diplokatti är vapnet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, nja... blogghjälpen har sagt att han kanske inte är rätt person att tassa till.. Får nog hålla mig till blogghjälpen i det avseendet.

      Radera
  3. Hoppas också att den där S-E vet något om hur illa det är ställt, och har kraft och möjligheter att förbättra. Kan tänka mig att ett samtal med dig skulle göra susen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jam, och om han inte vet hur illa det är ställt så hoppas jag han snabbt lär sig!

      Radera
  4. Vilket bra förslag Sven kom med! Kan inte ni och svekatt bjuda in honom och jama lite allvar med honom? Tassa gärna till honom om han inte lyssnar.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...