lördag 6 september 2014

Micke berättar om en spännande dag!


 Hej, det är Micke på Södertälje Katthem.

Oj, oj vilken dag det har varit. Vi vaknade halv 4 i morse. Vi tänkte att det är bäst att vara beredda på att matte kan komma tidigare än hon sagt.  Våra burgrannar jamade åt oss att vi nog kunde sova några timmar till, för matte skulle inte komma förrän klockan 11.

Vi slumrade väl till lite då och då, men rätt som det var vaknade vi och tyckte vi hörde eller såg nåt, eller så ville vi kolla packningen så vi inte glömt nåt.

Det är mycket att tänka på när man ska flytta.

Sen kom morgonpatrullen och städade och gav oss mat. Vi åt lite för vi visste ju inte hur lång resan hem var. Det kunde ju hända att vi skulle resa i flera timmar.

När morgonpatrullen var klara satt vi vid burdörren och väntade. Och väntade. Och väntade.

Blogghjälpen var på Svekattmöte så hon var inte här, men vår snälla hälsoansvariga kom till sist. Sen dröjde det lite till och DÅ... hörde vi en bekant röst - MATTE!

Hon satt in två transportburar i vår bur. Vi gjorde en snabb undersökning av dem. Sen jamade vi att de verkade OK och gick in i var sin.

Sen skrev matte lite papper och så kom hon och hämtade oss! Vi bars ut till en brummis. Som tur var tog det inte så lång tid för oss att komma hem.

Vi kan fortfarande inte förstå att vi nu är i vårt för-alltid-hem! Vi tror att matte kommer hjälpa oss berätta hur vi har det snart.

Under tiden vill vi tacka alla som följt och stöttat oss. Ni är guld värda. Utan ert stöd känns det mycket jobbigare att vara katthemskatt.

Vi hörs!


10 kommentarer:

  1. Känner er matte och vet att ni kommer bli väl omhändertagna!

    SvaraRadera
  2. Ha det så jättebra i ert för-alltid-hemma. Vi ser fram emot att höra ifrån er, bra att matte har lovat att hjälpa till med det :)
    LYCKA TILL!

    Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, tack! Vi ser fram mot att berätta hur vi har det.

      Radera
  3. Klokt av er att gå upp i RIKTIGT god tid - tänk om ni hade legat å snusat när er matte kom! :-) Lycka till nu Micke å Molle, nosbuffs från Sven, Räkan, Lucia å Cornelia(Nellie)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, Räkan, Lucia och Nellie, får nästan hjärtstillestånd när jag tänker tanken! Tur att vi vaknade i god tid.

      Radera
  4. Vilka fina foton på er. Så roligt att ni nu bor i ert för-alltid-hem! Det ska bli så intressant att höra hur ni har det framöver. Hoppas det går bra med lilla Ludde nu när han har fått en dörr till sitt revir.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, vi ska inte störa Ludde. Tror han knappast kommer märka att vi är där.

      Radera
  5. Så skönt att vara HEMMA! Nosbuffar

    SvaraRadera
  6. Nu har jag ju redan läsat dagens inlägg så att jag vet ju att ni redan gjort er hemmastadda :)

    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...