tisdag 30 september 2014

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Nu har det mesta återgått till det normala - eller så normalt det kan vara på ett katthem.

Jag berättade ju igår om arbetet med att förbereda allt på katthemmet inför Loppis och Öppet Hus. Men en sak har jag inte berättat om ännu.

Flera av mina föregångare har ju berättat om sitt fina samarbete med Snickare Christer.  Vi har ju inte samarbetet så mycket - förrän i söndags!

Tidigare hade vi en jättefin halvhög grind in till kattsalen. När katterna var ute ur burarna hände det lite då och då att de hoppade över grinden. I vanliga fall gjorde det kanske inte så mycket, men såna dagar när vi har öppet hus, och dörren till katthemmet står öppen, då kan det bli katastrof om nån besökare skulle öppna en burdörr och en katt skulle springa ut!

Vi ville inte att det skulle ske så vi bad snickare Christer att sätta in en hel dörr med nät istället.

I söndags, innan öppet hus kom han till katthemmet med en jamarfin dörr. Jag hjälpte förstås till att visa hur han skulle göra, så allt gick jättebra. Vi diskuterade lite om vi skulle skoja till dörren lite och så gjorde Christer lite lister så den ser mycket roligare ut.

Den andra grinden kommer vi så småningom att ha som skogräns i entrén. Den kommer passa jamarbra där. Jag har lovat hjälpa till med det också!

8 kommentarer:

  1. Superbra med nya grinddörren!! Nu behöver varken tvåbeningarna eller ni själva oroa er för att någon misse skall springa ut ur huset! Jättesnygg design du ordnade på dörren. Du kan ju ALLT .-)!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jam, kanske inte riktigt ALLT *generad*, men mycket har jag lärt mig!

      Radera
  2. Skönt att ni slipper oroa er för eventuella katt-katastrofer. För ni har ju redan haft det jobbigt och ska inte behöva ha det så längre. *nickar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, jam, vi vill inte ha mer oro i våra liv. Vi vill hade det lugnt och trevligt.

      Radera
  3. Men oj, vilken ovanligt tjusig dörr! *imponerad*
    Förstår att snickare Christer fick mycket inspiration av att lyssna på dig? Verkligen annorlunda och snyggt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, snickare Christer får så klart mycket inspiration av oss katter, men han har faktiskt en hel del bra idéer själv!

      Radera
  4. Vad snygg den är! Samarbete är ju alltid bra! Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, visst är den snygg! Jam hoppas jag får samarbeta mer med snickare Christer.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...