måndag 29 september 2014

Katten Pauline på Södertälje Katthem berättar



Hej, det är Pauline på Södertälje Katthem.

Idag är jag lite trött efter att jobb i helgen.  Många tror inte att det är så jobbigt att ordna med öppet hus, loppis, kaffe o s v. Men det är jamarjobbigt att få allt att fungera. Tur att vi har så snälla och duktiga volontärer som ställer upp för oss katter. För det är oss det gäller! Det är vi som behöver pengar och det är vi som får dem också.

Jam, inte direkt i tassen, men tvåbeningarna använder pengarna när de ska köpa mat, kattsand och till vettisbesök bland annat.

Jag tycker att alla som handlar till hemlösa katter skulle få handla gratis. Man skulle bara behöva säga i affären t ex att jag kommer från Södertälje Katthem. Då skulle de säga i affären Oj vad bra, då kostar det ingenting!

Men så är det inte - ännu.

13 kommentarer:

  1. Förstår att ni är jättetrötta, mycket att hålla ordning på! Tycker det var ett utmärkt förslag om att handla gratis! Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, jag kan inte förstå att inte affärsinnehavarna kommit på det?

      Radera
  2. Åh! Jag förstår att du är trött efter att ha ordnat så fint i går. Det där att handla gratis var ett mkt bra förslag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Busan, det var roligt att träffa dig. Förstår att Micke och Molle har fått ett kanonhem!

      Radera
  3. Jag tycker också att hemlösa katter borde få gratis behandling. Husse säger att många hemlösa katter förtjänar det mer än människor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, jam, det kanske husse har rätt i... *funderar*

      Radera
  4. Vi förstår mycket väl att det kräver sin katt för att få allt å funka på öppethus å loppis! Å DU har fixat allt detta - gulle dej Pauline - inte konstigt du ser lite pömsig ut på bilden! Nospuss till dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, nä, lite trött blev jag allt. Men nu är jag pigg igen!

      Radera
  5. Klart att det är mycket jobb att ställa i ordning allt till öppet hus! Tänk om inget var förberett när gästerna kom, hur skulle det se ut?
    Visst vore det toppen med sponsring från affärerna! De skulle ju till och med kunna få en slags medalj med en glad katt att sätta upp, så alla visste om hur snälla de var!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jam, det värsta är ju att alla tror att det är busenkelt att ordna allt, för de ser ju bara hur bra det är när allt är klart! Medalj med glad katt borde väl göra susen hos handlarna?

      Radera
  6. Klart vi vet vilket jobb det är att sköta katthemmet och framför allt att hålla rätt på blogghjälpen. Vilket jamarbra förslag du kom med!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, jam, det är inte så många som förstår vilket arbete som ligger bakom! Du gör det förstås som själv varit bloggkatt.

      Radera
  7. Vi har ju inga egna erfarenheter av att sköta ett katthem, men av dina och dina kompisars berättelser har vi förstått att det kräver sin katt och sina män och kvinnor att ansvara för allt som behövs för att det ska fungera. Mottag våra ovationer för era ovärderliga insatser!
    Genialisk idé med totalrabatt för katthemsmänniskor i affärerna, nu gäller det bara att få butiksinnehavarna att inse hur bra den är!
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...