torsdag 10 juli 2014

Katten Daimien på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Daimien på Södertälje Katthem.

Vilken dag det varit! Och vilken natt!

Jag kunde så  klart inte sova mycket i natt. Tankarna for i huvet på mig.

Jag tänkte på de hem jag haft tidigare. Där var man inte beredd att ge mig nån chans. Så klart tänkte jag att jag kommer bli jamarledsen om det blir likadant här. Men blogghjälpen har lugnat mig ganska ordentligt på den punkten.

Hon sa att den här familjen är RIKTIGA kattvänner. De vill verkligen ge dig ett bra hem och din husse sa uttryckligen att du inte skulle ha fler hem sedan. Du ska få bo hos dem.

Hon sa också att jag kommer få gå ut så småningom. Jag ska bo "på landet". Tänk om jag till sist också får det så där bra som jag alltid drömt om.

Sen var det så klart mycket packningsjobb och sån planering i natt. Allt har gått så fort, men jag har hängt med! Jag tycker egentligen bara det är roligt när såna här saker går fort.

Matte och husse skulle komma mellan 10 och 11 idag och hämta mig. När blogghjälpen kom strax före 10 var jag och mina människor redan på väg ut. Vi skulle åka HEM! Jag blev så glad att de inte kom sent, utan istället tidigare än de sagt, för då behövde jag inte vänta. Dessutom verkade det som om de längtade efter att få hem mig.

Nu ska jag bo in mig i mitt nya hem. Jag tror att matte och husse kommer hjälpa mig med att berätta hur jag har det så småningom.

Som vanligt vill jag tacka er alla som följt mig på min resa - inte bara under den ganska korta bloggperioden utan hela tiden. Det har känts tryggt att ha katthemmet som garant för att inte bli lämnad hur som helst.

Nu ska blogghjälpen åka bort några dagar, så nästa bloggkatt kommer inte berätta  nåt förrän på söndag. Tyvärr kommer ni som följt bloggen att känna igen honom. Sedan han flyttat till sitt nya hem har matte utvecklat svår allergi och han kunde inte bo kvar. Han heter Samie.






19 kommentarer:

  1. Härligt att du är hemma nu Damien! Tänk vad underbart med allt gos och mys och få njuta av dina människor. Ser fram emot att få höra ifrån dig såsmåningom.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, jag kan nästan inte tro att det är sant!

      Radera
  2. Daimien, Tänk NU sover du din första natt i ditt för alltid hemma! Mycket bra tecken att dina tvåbeningar liksom inte kunde vänta in tiden då de skulle hämta dig, de ÄR de rätta!
    Tråkigt att Samie kommit åter men hans för alltid hem finns någonstans också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jag blev också väldigt glad att de kom tidigare än de sa att de skulle komma.

      Radera
  3. Oj vilken tur att blogghjälpen hann komma innan du åkte, annars tror vi hon hade blivit lite ledsen. Jamarstort lycka till i ditt nya hemma! Vi ser med spinning fram emot rapporter om hur det går.
    Vad ledsna vi blev att höra att Samie är tillbaka. :(
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, jag tycker det ska bli kul att rapportera från ett EGET HEM!

      Radera
  4. Daimien, Stort lycka till i ditt nya för alltid hem, tassar om.
    Hoppas du komer att trvas där

    Synd att Samie kommer tillbaka till katthemmet, men det finns alltid ngt hem till alla katter.
    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, T, S, jag tror jag kommer stormtrivas här!

      Radera
  5. Tack för alla fina tankar. Min första natt spenderade jag tillsammans med min matte som kliade min mage hela natten. Idag träffade jag min nya kompis Sockra, som är en rödhårig skånsk grinig brutta. Hon hade många "vackra"ord att säga mig, men jag höll mig lugn och blinkade med mina vackra ögon. Tyckte mer att hon var underhållande. Jag är glad och trivs bra i mitt nya hem. Min husse och matte kommer hjälpa mig att skriva flera gånger. Kattkramar från Daimien.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Daimien, vad roligt att här från dig. Jag tror att du äntligen fått det hem du alltid förtjänat! Hoppas höra från dig snart igen. Kattkramar tillbaka!

      Radera
  6. Å så mysigt Daimien, att bli kliad på magen en hel natt. Och att ha flyttat ut på landet med tillgång till utekattliv. Hoppas nu att Sockra kommer att gilla dig när hon väl lärt känna dig. Det kan nog ta lite tid att vänja sig vid en ny kattkompis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, ja, jag kunde nästan inte sova, för då hade jag ju inte märkt hur mysigt det var att bli kliad!

      Radera
  7. Jamarstort grattis till ditt nya för-alltid-hem. *vinkar med tassen*

    SvaraRadera
  8. Men åh, detta var helt underbart att läsa!! Detta är du så värd, precis som alla andra kissar, ett eget för-alltid-dem!! Och efter dina resor så är detta så härligt, att du äntligen kommit dit du hör hemma!! Ett jättestort lycka till i ditt nya hem, många kramar från Beata, Doris, Sunny och matte <3
    Nu håller vi tummarna för fina Samie, så synd att det blivit som det blivit, men ett nytt eget hem kommer till honom med, men fram till dess följer vi honom troget! Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Victoria, visst är det underbart! Jag hoppas och tror jag får stanna här resten av mitt liv.

      Radera
  9. Det känns så gott och varmt i hjärtat när vi läser om ditt nya hem, Damien. Du är så värd all lycka och kärlek <3
    Så tråkigt att Samie inte kunde stanna hos sin matte, nu får vi hållar tassar och tummar att han också hittar ett nytt för alltid-hem!
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunilla, Simba och Tasse, det är kul att alla verkar tycka att jag är värd det här hemmet!

      Radera
  10. Men jisses här händer det grejer när man är borta ett par dagar !
    Härligt att läsa att du fått ett alldeles eget hem ute på landet :)
    Tråkigt att läsa att det är Samie som kommit tillbaka till Katthemmet :(
    Håller tassarna för att han fort ska få ett nytt hem !
    Tassklappar och Nosbuffar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...