måndag 9 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag är vi lite sena med bloggen. Har haft mycket att göra.

Tänkte bara jama en viktig sak idag:  tänk på att även om din katt är ID-märkt (vilket den så klart är) så är den inte per automatik registrerad! Senast för några dagar sedan tog vi tass om en kisse som var märkt men inte registrerad. Matte trodde att det gjordes automatiskt när vettisen ID-märkte kissen, men så är det inte.

Kontrollera hos SKKs ägarregister (vanligast) eller hos SVERAK  att din katt verkligen är registrerad. Om den inte är det - se till att den blir det genast.

Tyvärr är det många innekatter som lyckas smita ut nu på sommaren då dörrar och fönster ofta står öppna. Om de är märkta och registrerade ökar chansen att du snabbt får tillbaka din katt.

Genom lyckliga omständigheter lyckades vi spåra ägaren på andra sätt i just det fall jag berättade om tidigare och matte blev överlycklig över att få tillbaka sin katt. Hon skulle genast se till att han registrerades för hon förstod att man inte kan räkna med sån tur än gång till. 


10 kommentarer:

  1. Jamarns tur att missen fick komma hem igen! Här är vi både märkta och registrerade, så det känns skönt.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, ja den här gången hade både vi, kissen och hans människor tur. Men tyvärr slutar det inte alltid så om katten inte är märkt eller registrerad.

      Radera
  2. Jamar som Alice , jamarns vilken tur både kissen och matten hade :)
    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, ja den här gången hade alla tur!

      Radera
  3. Ja a man läser allt för ofta om försvunna innekatter som ej är märkta - dessa katter är ju ofta också skyggare när de försvinner då de ej är vana att vara ute!! ALLA ska IDmärkas :-)

    SvaraRadera
  4. Klokt jamat! Sen hoppas vi att alla tänker på att inte öppna fönster när det är för högt upp...Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, det hoppas vi också. Är man van kattägare sitter det i ryggmärgen att man inte gör det.

      Radera
  5. Vilken tur den kissen hade. Matte jamar som andra att alla katter ska vara märkta och registrerade, inne- och utekatter. Och kastrerade. En innekatt blir utekatt på några sekunder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, helt rätt! Och en innekatt blir ofta väldigt rädd och stressad om den kommer ut.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...