fredag 27 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag har jag haft tassarna fulla.

Först har jag planerat allt inför loppisen här på Södertälje Katthem i morgon. Det är mellan 13-16. Det finns hur många loppisfynd som helst! Och inte bara det - kaffe med gott bröd, grillkorv, lotteri och inte minst - möjlighet att träffa oss katter!

Jag behöver väl inte jama att jag räknar med att ni kommer?

Sen har det varit mer grejer att jobba med. Vår jordbruksminister, Eskil Erlandsson, har plötsligt lagt ett förslag om att det ska bli straffbart att överge sin katt! Man kan ju tycka att han, som ansvarig minister för djurfrågor, borde veta att det redan är ett brott att överge sitt djur.

Som tur är finns det kloka människor som kan reda ut sånt här. En av dem är  Ewa på Stockholms Katthem. Hon sitter dessutom i styrelsen på SVEKATT. Ni kan höra intervjun i SR P4 om ni klickar på länken.

Grejen är ju inte att det behövs fler lagar, utan att se till att de lagar som finns efterföljs. Men en rejäl skärpning av straffen för de som överger sina djur välkomnar jag.









10 kommentarer:

  1. Härligt att du verkar vara på G igen med alla uppdrag som hamnar i dina tassar som bloggkatt. Loppisen blir säkert superlyckad - det är ju Bobo som organiserat det hela men DUMMA DUMMA matte jobbar i morgon så vi kan inte komma :-(. Räkan säger att han jätte gärna skulle vilja vara där å äta KORV!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, tänk att våra tvåbeningar så ofta ska välja fel dagar att jobba på! Jag hade gärna bjudit Räkan på en korv annars.

      Radera
  2. Det är SÅ dumt att jag bor alldeles för långt bort från dig! Tänk vad roligt det hade varit att träffa dig, och få se allt du jamat om!
    Skulle ju vara väldigt om det blev strängare straff för att överge sina djur, man kan ju alltid hoppas att människor fattade bättre då vilket allvarligt brott det är.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jag förstår ju att du trivs väldigt bra där du bor, men visst r det synd att det är så långt hit. Skulle gärna vilja träffa dig också!

      Radera
  3. Jamar som Gustav att det är SÅ dumt att jag bor alldeles för långt borta för att komma på eran Loppis :(
    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, meh... kan du inte flytt LITE närmare så ni kan åka hit ibland?

      Radera
  4. Matte brukar åka till sthlm då och då, inte så jamns ofta, men det händer, så vem vet, hon kanske dyker upp där framöver, för det har hon sagt till blogghjälpen. så vi katter här hemma, hoppas att matte gör det. Hon säger att det skulle vara roligt att träffa dig, Bobo. Hon jamar som sagt som Katten Gustav, mjau
    Tass tass
    Vi håller jamans med, att det skulle bli strängare straff för dom som misshandlar sina djur!

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, T S, synd att inte matte kommer hit oftare. Vi vill gärna att hon kommer och besöker oss. Ju förr och oftare, desto bättre.

      Radera
  5. Vi jamar instämmande, det måste bli riktigt kännbart för dem som överger sina djur eller missköter dem! Vi tror också det är viktigare att lägga tid och pengar på att se till att de lagar som finns efterlevs först, innan man börjar ändra på dem.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, vi är så kloka båda två, tycker jag. Det är jamarviktigt att man lagför dem som bär sig illa åt mot djur!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...