onsdag 18 juni 2014

Katten Bobo på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Bobo på Södertälje Katthem.

Idag har jag tagit ett stort beslut! Jag ska bojkatta midsommarfirandet totalt som protest!

Det jag protesterar mot är att det är så många katter som blivit hemlösa på sistone att så gott som alla katthem är fulla.

Alla som jobbar på katthemmen får nästan trolla för att kunna ta emot de allra mest akuta kattfallen. Vi fick till exempel ta emot 3 små kattungar som inte klarar sig utan sin mamma bara för att ägarna släppt ut mamman, som inte kom hem igen. Dessutom förstod de inte att ungarna behövde mat ändå, så de har varit utan mat alldeles för länge. Nu hoppas vi att de klarar sig ändå.

Jam undrar varför man skaffar kattungar om man inte ens förstår att de behöver mat? Jam, nu låter jag ärg, men det är inte utan orsak tycker jam.

Tyvärr är det nu också alldeles för lugnt på säljfronten när det gäller katter. Det är tyvärr inte så många som skaffar katt nu som det borde vara.

Jam skickade iväg blogghjälpen till Taxinge Slott idag på en fika. Där hittade hon den här skylten. Den borde finnas i alla hem!

  




14 kommentarer:

  1. Hur korkad och nonchalant kan en människa bli - inte fatta att kattungarna BEHÖVER mat! Helt otroligt! Du HAR anledning att vara arg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, jam håller med dig. Jam har anledning att vara arg.

      Radera
  2. Det är för bedrövligt man blir jättearg! Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, visst blir man jättearg. Det är så respektlöst mot ett litet liv.

      Radera
  3. Helt sanslöst! Undrar vad de själva skulle säga utan mat en vecka eller så... Tar man sig an ett litet liv så får man göra allt man kan för den. Du har helt rätt som blir arg och strejkar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Busan, du har så rätt. Det innebär faktiskt ett ansvar att ta sig an ett annat liv.

      Radera
  4. Dumma och hjärtlösa människor verkar finnas alldeles för många, det är en stor tur att ni kan rädda åtminstone några stackars katter undan ett hemskt öde. Tyvärr är det nog svårt att få människor att köpa katter just på sommaren, för de ska de "vara lediga"? Uschjam, det är så synd om så många katter nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, vi och säkert alla andra katthem, räddar så många katter vi kan. Trots allt blir det en hel del.

      Radera
  5. Fy jam så korkade människor det finns *spottar och fräser*
    Håller tassarna för att kattungarna kommer att klara sig !
    Tassklappar och Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, bra att du också reagerar!

      Radera
  6. *hytter med tassen* Förstår inte tvåbeningarna att vi katter behöver mat även när vi är små, funderar, det är mycket märkligt tycker vi och även matte
    Korkade tvåbeningar det finns, uschjam

    tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, T, S, de flesta förstår nog att vi behöver mat, men sen finns det några som inte förstår!

      Radera
  7. Men uschjam och fyjam! Hur kan man göra så mot mamma katt och mot ungarna? Dumskallar, dom borde inte få ha katter alls! *stampar ilsket*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, tänk om man kunde förbjuda vissa att ha djur? Det kan man ju på papperet, men tyvärr finns inte resurser att kolla att det efterlevs.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...