tisdag 6 maj 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem beättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag är det en sen blogg.  Det är så klart inte mitt fel och för en gångs skull inte riktigt blogghjälpens heller.

Hon fick nämligen åka till djursjukhuset ikväll tillsammans med vår hälsoansvariga. Min kompis, som jag berättade om igår, blev sämre i dag. Man diskuterade hur man skulle göra, vad som var bäst för min kompis. Vettisen och vi kom överens om att det bästa vore om man tog ut ungarna ur mammas mage och hoppades att alla skulle klara sig, även om de blev lite för tidigt födda.

Så på eftermiddagen blev det nåt som kallas kejsarsnitt och man plockade ut sex små ungar samtidigt som man kastrerade mamma. Men mamma var inte riktigt i stånd att ta tass om sina ungar så blogghjälpen och hälsoansvariga fick åka dit och ta hand om både ungar och mamma som alla låg i kuvös.

Mamma kanske har blivit så här svag efter att hon fått dåligt med mat i början av sin dräktighet, elle kanske ingen mat alls. Hon fick i alla fall lite medicin på kvällen och då blev hon mycket piggare, men man ville i alla fall inte att hon skulle ta hand om ungarna för det orkade hon nog inte. Så nu har ungarna åkt hem till hälsoansvariga där de nappas varannan timme. Vi vet inte om de klarar sig men det hoppas vi så klart. Mamma är tillbaka på katthemmet och vilar ut. I mogon ska hennes värden kollas upp och vi hoppas hon mår bra då och kanske, kanske kan hon orka med sina ungar då. Vi får se.

6 kommentarer:

  1. Men oj, vilken dramatik, nog måste blogghjälpen ursäktas den här gången, såklart måste din kompis prioriteras, Hoppas, hoppas att allt går bra för allihopa, att mamman är mycket starkare i morgon, och att de små ska klara sig. Allt som kan göras är i alla fall gjort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, vi gör alltid så gott vi kan för våa kompisa. Ibland räcker det tyvärr inte.

      Radera
  2. Oj oj oj, sex små sötnosar hade hon i magen! Hoppas att alla klarar sig och att den lilla (stora!) familjen snart får återförenas! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, vi jobbar på att det ska bli så, menn vi vet inte än om det går.

      Radera
  3. Tänk, att i den finaste stunden i livet ska lyckan grumlas för att somliga människor är för dumma och för okänsliga för att förstå att man ska ta hand om sin lilla katt...Heder åt blogghjälpen och alla hennes kolleger på katthemmen som finns där i nödens stund <3
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunilla, Simba och Tasse, ja det är sorgligt att vissa inte kan ta hand om sin katt på ett bra sätt. Tur att det finns katthem som hjälper så många de kan i alla fall.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...