måndag 19 maj 2014

Katten Bobo presenterar sig

Hej, jag heter Bobo och bor på på Södertälje Katthem.

I lördags fick min kompis, Samie, åka till sitt alldeles egna hem. Jag är jätteglad för hans skull. Jag tycker alla katter är värda ett toppenhem!

Innan han åkte frågade han mig om jag vill ta över bloggen efter honom. När han såg hur jag tvekade sa han att det inte är svårt alls. Man ska bara vara sig själv och berätta om sitt liv, sina drömmar och sina tankar. Och ha järnkoll på blogghjälpen förstås.

Jag känner ju henne sedan tidigare och har förstått att man måste kolla allt hon gör, och inte gör.

Jag frågade Samie vad som händer om man inte klarar av det. Då jamade han att jag visst skulle klara av det. Han sa att jag var en duktig katt som har mycket att berätta. Då kände jag mig lite stolt!

Igår satt blogghjälpen länge inne hos mig och vi la upp en plan hur vi skulle göra med bloggen.

I morgon ska jag börja berätta om mitt lilla liv. Följer ni med?

19 kommentarer:

  1. Kan knappt bärga mig!! Fast jag vet ju att det kommer en massa hemskheter först, som gör ont att läsa...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, ja, det gör det tyvärr...

      Radera
  2. Jaaa! det är klart vi vill följa dig å din väg till ditt egna HEMMA! Du kommer att klara bloggandet galant, Samie var ju även han lite nervös de första dagarna men se så bra det gick!! Matte säger att du har ett så FINT namn - hennes första katt för 30 år sedan hette Bobo!
    Nosbuff till dig rån Sven å Räkan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, åhhh, har aldirg tänkt på att jag har ett fint namn förut. Men nu ska jag vara glad ooch stolt över mitt namn.

      Radera
  3. Hej, Bobo! *vinkar med tassarna* Vi såg allt hur rörd matte blev när hon läste din allra första bloggtext här, för hon har ett kullsyskon som också heter Bobo! Och honom tycker hon jamarmycket om, det vet vi.

    Självklart följer vi dig, och vi är mycket intresserade av din berättelse även om vi bävar eftersom de flesta bloggkatter har ett ganska otäckt och ledsamt förflutet...

    Välkomstbuffar från klosterkatterna, särskilt abbemissan Majsan och bolis Jenny, som minsjam också varit bloggkatter på Södertälje katthem en gång i tiden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, Samie berättade om er må ni tro. Jag vet att flera bloggkompisar har bott här på katthemmet innan de fått sina kanonhem.

      Radera
  4. Det ska bli så spinnande att följa dig och det kommer att gå alldeles utmärkt! Vilken fin bild på dig, man ser verkligen vilken stilig katt du är.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, åhhh *rodnar, men sträcker på sig*.

      Radera
  5. Välkommen in i bloggänget Bobo! Matte säger att du redan berättat något för henne, så det där med bloggen klarar du galant.
    Och stilig är du visst också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, ja du har varit här och lyssnat på mig redan!

      Radera
  6. Hej Bobo! *vinkar glatt med tassen* Vad spinnande det skall bli att få lära känna en så stilig kisse som du! Det här kommer du klara galant. Du vet att jag har också varit bloggkatt hos er, men det är snart kattiljoner år sen (4 år) så bloggandet kommer gå jamarbra, det svåra är att hålla koll på blogghjälpen och få ordning på hennes snåla godisutdelning.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, ja, jag vet att du också varit bloggkatt, men blogghjälpen har sagt att du hette Madonna då!

      Radera
  7. Men, men, men...
    Bobo! Du är ju en NusseLuss, en kopia av vår första katt.
    En jättestor kille med mycket egen vilja och pondus. Hans bästa svaghet var kattungar och nya katter hemma. Han var underbar mot dem alla. Människor var han lite avvaktande emot. Han hade lite ovanliga matvanor också. Tycke om saker som ingen annan katt har gjort efter honom.
    Välkommen som bloggkatt Bobo, du kommer att klara uppgiften galant :)

    =^.^=

    Nosgos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, är jag? jag tycker om människor mer än andra katter tror jag. Fast den där egna vilja har vi gemensamt, NusseLuss och jag.

      Radera
  8. Välkommen till bloggvärlden stiliga Bobo!! Detta kommer du göra galant, och vi kommer troget att följa dig, ända tills det är dags för dig att komma till ditt egna hem!!
    Kramar och nosgos från Beata, Doris, Sunny och matte!! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Beata, Doris, Sunny och Victoria, vad snällt att ni stöttar mig. Det känns så bra med många bloggkompisar.

      Radera
  9. Oh, du liknar ju oss med din vita bläs, Bobo! Jamarvälkommen som bloggkatt, klart vi kommer att följa med dig och läsa om allt du varit och kommer att vara med om!
    Vi önskar Samie all lycka i sitt för alltid-hem <3
    Tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Simba och Tasse, hi-hi, fast ni är ju så små!

      Radera
  10. Klart jag vill hänga med , Bobo !!

    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...