torsdag 27 februari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Nu har jag ordnat med öppet hus igen. Det kom en del människor. 

På vår hemsida   lägger vi ju ut alla katter som människor kan få titta på och kanske få till familjemedlem. Just nu har vi en brunmaskad kisse som alldeles nyss kommit ut från karantän.

Gissa vilken katt som fått flest intresseanmälningar? Just det!

I burarna bredvid finns många katter som både suttit längre och är jättetrevliga. Men de är inte brunmaskade. En del har till och med oturen att vara svarta.

Vad är det för fel på de som väljer katt efter utseende? Är det inte egenskaperna som är viktigast?

Nä, jag får verkligen fortsätta att kämpa för att vi svarta katter ska få upprättelse! Bland annat genom min nyskapade facebooksida  Vi är Vackra . Ni får gärna gå in där och gilla och dela.


11 kommentarer:

  1. Svarta katter är ju bara SÅ vackra! Jag förstår inte alls varför det är svårare för er att få nya hem? Fast det är ju ändå bra om den brunmaskade kissen får ett föralltidhem!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jag vill att alla katter får bra hem, ovasett färg och utseende. Ingen ska diskrimineras och ingen favoriseras.

      Radera
  2. Det är ju kattsonligheten som är viktig, inte det yttre. Förresten är alla vackra på sitt sätt.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, ja ni har rätt. Alla är vackra på sitt sätt!

      Radera
  3. Tänk om vi katter valde människa efter hur de ser ut!
    Bort med de med stora fötter som lätt trampar på en liten katt. Bort med alla högröstade som skrämmer. Bort med ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, hi-hi, det kanske inte skulle bli så många tvåbeningar kvar som vi tar tass om?

      Radera
  4. Jamar som Pelle, hade vi katter valt tvåbeningar efter utseendet hade jag aldrig valt matte den dagen hon klev in på katthemmet. *fnissjam*
    Men jag förstod direkt att hon var snäll och behövdes tas tass om och det är ju det som är viktigast, kattsonligheten menar jag.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, jag minns också när matte och du fattade tycke för varann på katthemmet. Det var en otrolig känsla, som alltid när en av våra katter får ett kanonhem!

      Radera
  5. Hos oss har det alltid liksom bara blivit att matte har tagit hand om katter som 'kommit i hennes väg' så att säga (sen vet jag, hihi att hon är extra svag för svarta katter!). Tasskram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, din matte är en av de där kanonmattarna/hussarna. Du har haft tur, du!

      Radera
  6. Vi var på öppet hus och försökte välja katt, det är ju stört omöjligt för alla var så fina =). Förstår inte grejen med att svarta katter inte är populära, de är ju jättefina. Nu ska jag bara testa att jag inte är allergisk mot katter, vart ju snuvig och kände av halsen när jag var där. Men å andra sidan blev jag förkyld dagen efter så jag hoppas det var förkylningen som spökade =). Hur som helst, är testet negativt så blir det nog två katter från ert underbara katthem, varav minst en är svart. Så det så =) / Mvh. Johanna Rolin

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...