tisdag 25 februari 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Idag har det varit mest spaningsarbete. Det börjar se ljusar ut ute nu och jag ser att Pelle har fullt upp. Jag hjälper till så gott jag kan från fönstret. Men det kan så klart inte bli samma sak som att själv tassa där ute. Det kanske jag får en dag *drömmer*.

Sen har jag sett en film där man pratar med katter. Det är ju inget nytt för oss skatter, men för er tvåbeningar som läser det här kanske det kan vara av intresse?

Sen har vi en annan höjdare idag. Vi har nämligen fått gästblogga hos våra kompisar Gunilla, Tasse och Simba.  Vi blir så glada och tacksamma för alla som på olika sätt vill hjälpa oss att hitta ett eget, gemensamt hem. Tänk om det skulle bli så snart? Vad glada vi skulle bli.





13 kommentarer:

  1. Klart att det är spinnande där ute! Vi är i alla fall jätteglada att ni är inne i värmen! Toppen att ni får gästblogga, vi tassar genast iväg och kollar.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och , det är ju alltid kul att få se nåt nytt. Det finns mycket spännande utanför vår dörr må du tro!

      Radera
  2. Det är ju jamarbra att ni kan kolla på Pelle när han jobbar. På så vis har ni ju redan baskunskaperna om ni en dag får egen uteplats.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, ja det är toppen att få vara trainee här. Vi lär oss nya saker varje dag.

      Radera
  3. Synnerligen intressant med en tvåbening som försöker lära sig jamiska på allvar! Tänk om man så småningom kan förvänta sig ett lexikon av något slag, fast det måste ju vara ljudbaserat. Kanske finns det hopp om att slippa dessa ständiga missförstånd när det gäller mat och ut, till exempel. Tanken svindlar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, tänk om det skulle kunna gå att får tvåbeningar att förstå jamiska! Vilket himmelrike det skulle bli. Då skulle vi t ex kunna jama om för dem vilka som varit dumma mot oss.

      Radera
  4. Vad snälla Simba och Tasse är som lånade ut bloggen till er! Hoppas er blivande husse/matte läser inlägget! Bra att du hjälper Pelle att spana, det är nog skönt att få lite hjälp nu när det börjar bli varmare ute och allt vaknar till liv.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, klart jag försöker hjälpa Pelle. Han är inte så glad att träffa mig nos mot nos, men min spaningshjälpe tar han gärna emot.

      Radera
  5. I en av affärerna där matte satt upp er lapp så har tre personer tagit lapp med telenr! Hoppas någon av dem ringer också! Tasskram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, det är så knstigt för det är flera som tagit i flera affärer där blogghjälpen satt upp lappar också, men ingen ringer?

      Radera
  6. hi hii, vi tittade på filmen med kattprat, båda kom rusande för att se vad som pågick

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, hi-hi, visst var dete kul att höra filmen?

      Radera
  7. Förstår precis hur du känner det, vi har inte heller fått vara ute sedan vi flyttade hem till matte. Hon tyckte att vi var för små och att vi skulle vänja oss vid lägenheten först. Men nu har hon köpt selar och så fort det blir lite varmare ska vi få tassa ut :-) Håller tassarna att det blir så för dig också när du kommer till ditt för alltid-hem <3
    Ni är alltid välkomna att gästblogga hos oss! <3
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...