onsdag 31 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

 Undrar om mänskligheten håller på att bli tokig? Man läser många artiklar om katter som överges på semestern övergivna katter.

Ändå vägrar Jordbruksverket att göra någonting för att förbättra situationen för övergivna djur. Man kan inte ens bestämma att det ska bli lag på att ID-märka och registrera sina katter.

Tänk så mycket pengar det skulle spara åt statskassan om alla katter var ID-märkta och man därmed kunde  tvinga ägarna att betala vård för övergivna katter. Istället får nu ideella katthem betala vård för de katter de kan hjälpa, och de katter som inte får plats på katthemmen - ja, vem hjälper dem?

Dessutom kanske människor skulle tänka sig för innan de skaffar ett djur, och framför allt - innan de överger ett djur.

Jam tycker Jordbruksverket borde tänka om och se till att ordna en djurskyddslag värd namnet!

tisdag 30 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag har en massa nya kompisar flyttat ut i stora kattsalen från karantän. Jag kommer ihåg när jag själv flyttade ut från karantän. Det varpå gamla katthemmet.

Jag var livrädd! Jag trodde alla skulle sparka eller slå mig. Så fort nån kom in i min bur kröp jag ihop i ett hörn, bakom en handduk som man hade hängt upp som skydd åt mig.

Där morrade och fräste jag allt jag orkade.  Jag var JAMAFARLIG! Men det var inte alla som förstod. En del kom in i min bur och satte sig och talade med mig. Äi början var jag jättearg på dem. Men så småningom började jag gilla dem!

Idag är det jamarmysigt när nån kommer in och talar med mig och klappar mig. Tänk vad vi kan ändra oss, bara nån förstår att vi behöver tid och kärlek i massor.

måndag 29 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag har jag fått vara stödkatt åt blogghjälpen telekattiskt.

 När hon var och vaccinerade sin lilla Bessy för nån månad sedan, upptäckte vettisen ett blåsljud på Bessys hjärta. Hon sa att det borde kollas upp.

Blogghjälpen ringde förstås direkt till djursjukhuset som kan göra sån undersökningar,ultraljudsundersökningar.

Den vettisen som gjorde det var på semester men återkom idag, så då var Bessy inbokad.

Eftersom Bessy, eller BessanPessan som blogghjälpen kallar henne, är jättepigg, andas normalt och är fin i pälsen och inte visar några sjukdomssymptom gjorde både blogghjälpen och vettisen som vaccinerade bedömningen att det inte var nåt akut. Blogghjälpen trodde t o m att det var nåt tillfälligt eller helt ofarligt.

Nu är inte BessanPessan dödssjuk eller så, men hon har antagligen början på en hjärtsjukdom som heter HCM.  Det är kattens vanligaste hjärtsjukdom. Hon andas fortfarande helt normalt och inga åtgärder behöver vidtas i det här läget, men blogghjälpen blev i alla fall ledsen, för i värsta fall kan det här betyda att sjukdomen utvecklas till nåt allvarligt.

Jag har jamat till henne att vi hjälper till att kolla BessanPessan och jag har också jamat till BessanPessan själv att hon ska ta det lugnt och busa, gosa och vara precis som vanligt. Om ett år ska hon ultraljudas igen. Jag håller tassarna för att sjukdomen aldrig kommer att bevära henne utan att hon och blogghjälpen för kattiljoner år tillsammans.

söndag 28 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag fick jag godis igen. Blogghjälpen var här och vi satt och jamade länge. Jag berättade för henne att jag tycker tidningarna är konstiga.

Idag. till exempel, skriver en tidning att "Tittarna rasar mot TV4 - missade 20 minuter av VM-final i handboll".

När ska tittarna börja rasa över att katter far illa? Det tycker jag är mycket mer angeläget. Handboll struntar både jag och blogghjälpen i. Faktiskt ett sympatiskt drag hos henne.

 Sen har det varit Öppet Hus. Två kändisar var på plats. Först snälla Niclas, som hjälpt till med alla el-installationer på vårt nya, fina katthem. Han ska komma i veckan igen och göra lite andra saker på katthemmet.

Sen kom också Pelles matte. Hon är ju bara hur snäll som helst. Trots att hon är allergisk tar hon både tass om Pelle och ett par jourkatter som behöver lite extra hjälp. Matte tycker det är helt OK att äta medicin för sin allergi och med en stor portion god vilja går det mesta, som bekant. Och vet ni vad hon hade med sig? Fler färska myntablad, som hon gav till oss katter!

Vi är nog fortfarande lite rusiga. Tror jag måste försöka sova lit-zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

lördag 27 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Häromdan läste jag en kvällstidning. Där stod om en farbror som hette Lamm i efternamn,  att han tycket att bloggar var det töntigaste han visste.

Då tänkte jag så här: för det första är det ett sätt för mig att berätta vad jag tänker, vad som händer i min värld och att fästa uppmärksamheten på många problem i den världen, kattvärlden.
Sen tänkte jag också, att det där lammet kan inte läsa kattbloggarna.Jag tycker de är jätteroliga att läsa. Jag har fått många vänner på det sättet.

Det där lammet kan läsa nåt annat. Han har nog ingen katt i alla fall.

Nu ska jag förbereda mig för öppet hus i morgon. Blogghjälpen ska komma så jag räknar med godis!

fredag 26 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Jahajam, idag kom alltså blogghjälpen. Det syntes på långt håll att hon förstått att hon gjort fel igår när hon inte var på katthemmet.

Men hon hade godis med sig, och storsint som jag är förlät jag henne. Vi jamade en stund om lite av varje, men sen kom vår vettis, och då måste hon hjälpa till att ta tass om andra kissar.  Till min lättnad ser jag att alla överlevt.

Sen har jag läst i Länstidningen i Södertälje om att Svekatt JO-anmält Länsstyrelsen för hanteringen av många katter i Nykvarn som avlivats, istället för att kastreras.


 Nu är tjejerna i fredagsgänget här. Hoppas jag får godis av dem också. De brukar vara snälla. Fast det brukar faktiskt alla vara mot oss katter. Annars skulle de nog inte jobba här.

torsdag 25 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag har det varit öppet hus här. Jag har fått ta tass om allt själv, med undantag för några snälla människor som hjälpt mig.

Blogghjälpen har inte varit här på hela dagen. Skandalöst och ansvarslöst, tycker jag.

Hon ska visst komma i morgon förmiddag i alla fall. Då har jag en del att jama med henne om!

Om hon läser det här ikväll undrar jag om hon kan sova nåt i natt.

onsdag 24 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag tänker jag på alla katter som har mattar och/eller hussar som inte sköter dem. Tänk att det finns människor som struntar i att ta sin katt till vettisen, fast de är sjuka.

Tänk vilket liv det skulle bli om de människorna blev sjuka och inte fick nån hjälp!

Nä, fy för såna.

tisdag 23 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag är jag glad att vi tillhör Svekatt. Svenska Kattskyddsförbundet. De jobbar verkligen för att vi katter ska få det bättre. Det ska inte gå att behandla oss hur som helst. Vi har rätt till ett bra liv också, liksom alla andra levande varelser. Åtminstone de som gör så gott de kan.

Idag kan ni nog se på TV4 att SVEKATT har JO-anmält Länsstyrelsen för deras sätt att hantera ett kattärende i Nykvarn. Tänk så många katter som dött i onödan och på ett bestialiskt sätt.

Det är hög tid att vi katter får nån som gör något för OSS!

måndag 22 juli 2013

KAtten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag är vi sena med bloggen. Det beror på att jag inte haft tillgång till blogghjälpen.

Jag måste nog be om lite hjälp. Hon tror visst att hon blivit ambulansförare! Jag vet ine hur jag ska få henne att förstå att hon inte är det.

Först körde hon 2 katter till Södra Djursjukhuset i förmiddags.  Sen åkte hon och hämtade 2 andra katter i ett jourhem och sen åkte hon till ett Regiondjursjukhus som låg långt, långt borta med dem.

Sen åkte hon först till katthemmet, sen till apoteket, sen tillbaka till jourhemmet med katterna, som var alldeles utkattade vid det här laget.

Hur ska jag få henne att sluta?

söndag 21 juli 2013

Katten Freddyn på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Nu har jag tänkt på hur olika mattar och hussar det finns.

Nån lämnar tillbaka sina katter till katthemmet efter 10 (!!) år, för att matte träffat nån som tycker katterna hårar ner.

Andra, som kom till katthemmet idag för att hälsa på och se hur vi hade det,  tog en liten kisse för 2-3  år sedan. Hon var lite rädd av sig och hon har kissat lite överallt i lägenheten. De här människorna har verkligen försökt ALLT. Många, för att inte jama de fllesta, skulle gett upp för länge sedan och lämnat tillbaka katten.

Tror ni de här människorna ville lämna tillbaka henne? Nä, det fanns inte på deras världskarta. "Hon tillhör familjen" sa både matte och husse. Dessutom har det nu äntligen börjat bli bättre, efter fler år., även om matte och husse knappast vågade säga det högt.

Varför finns det inte fler människor som de och färre, eller inga, som den jag först berättade om?

lördag 20 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag är jag upprörd. Blogghjälpen var här för att hämta en kisse som skulle till ett jourhem.  Hon kom visserligen in och klappade mig men - JAG FICK INGET GODIS!

Får det verkligen gå till så här på ett katthem?

Jag är minst jamat tveksam.

Utgår från att hon kommer i morgon på öppet hus och reparerar skadan! Så här får det bara inte gå till *stampar med tassen*.

fredag 19 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag har jag haft en tänkardag igen. Jag har tänkt att det vore bra om en massa kändisar ordnade en kattgala. Det har ju ordnats galor för en massa annat, så nu tycker jag det är dags för oss katter.

Jag tycker att ALLA kändisar som har eller tycker om katter har en skyldighet att ställa upp för oss.  Tänk vad de skulle bli populära! Jag skulle till och med kunna tänka mig att ge dom ett Hittekattsband gratis som tack för besväret! Det borde väl locka många att ställa upp?

torsdag 18 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag har det varit öppet hus. Det var både bra och dåligt.

Det dåliga var att det inte var så många besökande. Var finns alla kattvänner?

Det bra var att en av mina favoritgodiskompisar var där plus blogghjälpen.

Först fick jag godis av favoritgodiskompisen. Lite senare kom blogghjälpen in i min bur och vi satt och jamade ganska länge. Då fick jag flera godisar. Jag buffade på blogghjälpen och hon pratade mycket med mig. Det var en mysig stund. Sen gick blogghjälpen ut ur buren.

Efter en stund kom  favoritgodiskompisen tillbaka. Då jamade jag till henne att jag inte fått nåt godis av blogghjälpen. Jag hade alldeles glömt det! Då fick jag mer godis av henne.

Så trots att det inte var så många besökare var det ett bra öppet hus ändå.

onsdag 17 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag har blogghjälpen varit inne i "stan", Stockholm, och ätit middag. Hon har berättat för mig om fina affärer med dyra kläder, skor, möbler och annat. Många människor går in i affärerna och köper saker, som kostar jamarmycket.

När det kommer ut ur affären ser de inte så mycket gladare ut än när de gick in.

 Då tänker jag så här: tänk om de kunde köpa nåt i nån affärer med lägre priser och ge mellanskillnaden till ett katthem, t ex. Eller kanske helt avstå från att köpa nåt och ge alla pengar till ett katthem.

Tänk om fler tvåbeningar kunde förstå vilka bra idéer jag har.

tisdag 16 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Ibland känns det som om man inte har nåt att berätta.  Som idag.

Jag kan egentligen bara berätta att blogghjälpen var här i förmiddags. Först var hon inne i karantän och hjälpte de som fanns där. Sen kom hon ut i kattsalen och stökade. Gjorde en massa onödiga saker, men sen äntligen förstod hon att hon skulle hämta godiset.

Sen läste jag i tidningen att de satt in en hel serie program om hundarna på Hundstallet som söker hem. Det var ett bra program, men jag tycker de skulle ha ett program om katter som söker hem också. Vi är faktiskt många fler. Hoppas ett sånt program kommer snart.


måndag 15 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Det har inte hänt så mycket idag. Ibland är det skönt att det inte gör det.

Jag vet att en av mina byggkompisar, Pierre ska lägga fina plattor ikväll på trappan utanför vårt katthem. Det har inte sett så snyggt ut där på sistone, och på vintern har det varit livsfarligt att gå där. Därför har jag jamat med Pierre att han ska fixa det. Jag vet ju att han kan, eftersom det är han som lagt alla klinkers och kakel på vårt fina katthem.

Annars är det väl mest Klosterkatterna jag tänkt på idag. Deras matte har ju satt ut en fälla för att deras Assar ska gå in i den. Han har varit på rymmen mer än en månad nu, men häromdagen var han synlig, inte så långt hemifrån.

Då satte deras matte ut fällan där han blivit sedd. Assar ville inte gå in ännu, men en annan kisse gjorde det. Sen la Klosterkatternas matte ut bild på den katten på Catbook. Då svarade en kvinna som bodde flera mil bort att katten liknade hennes katt, som varit bort i 4 år! Hon kom hem till Klosterkatterna och kan ni tänka er - DET VAR HENNES KATT! Hon blev så glad så hon grät.

Tänk om alla som fick tillbaka sin saknade katt blev lika glada. Nu bor katten hemma hos sig igen. Sånt blir man glad av.



söndag 14 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem brättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Ibland blir man bara så trööötttt. Som igår. Jag hade klart och tydligt jamat till blogghjälpen att det var  fest hos Klosterkatterna.på kvällen. Vad tror ni blogghjälpen gör? Hon hittar ett jamagammalt inlägg från Maurice och Kajsa och skriver ett det är fest hos DEM!

Vad ska man ta sig till med såna som hon?

Nåjam, tack vare att vi alla är misstänksamma så fort blogghjälpen gör eller säger nåt, var vi beredda på det värsta och vi beordrade kattikoptern att flyga oss till Klosterkatterna.

Där hade vi en jamarkul fest. Alla hade stövlar och keps med sig, för vi var ute och letade efter Assar också. Han var inte riktigt beredd att komma hem ännu, men jag tror han kommer snart (insajd infårmejschon).

lördag 13 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag är det lördag och då är det fest igen. Den här gången hos Maurice och Kajsa. Jag håller just på att putsa pälsen och alla katter på katthememt har gjort sig fina. Vi sitter och väntar på kattikoptern. Den kan inte landa förrän kvällspasset gått hem.

Men snart kastar vi oss i den och susar iväg. Men vi måste vara hemma innan morgonpasset kommer i morgon. Ingen får ana nåt här! Lova att ni inte jamar nåt.

fredag 12 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag fick jag  ta tass om blogghjälpen en stund när hon kom hit. Hon var ganska trött. Hennes Sara hade nämliigen varit på rymmen hela natten.

Blogghjälpen tog in henne strax före 7 på kvällen, för hon vet att om hon är ute efter det blir det ofta sent. Men efter ett tag skulle blogghjälpen ta in en sak från trädgården, och då passade Sara på att smita ut.

När hon gör det så sent brukar hon vara ute till framåt 11, eller i värsta fall till framåt 2 på morgonen. Blogghjälpen var uppe hur många gånger som helst och tittade, men ingen Sara.Det blev inte så mycket sovet då.

Hon hade ett ärende på morgonen men när hon kom hem vid 10-tiden skulle hon gå ut och leta efter Sara. Vem tror ni hon möter i dörren? Just det, Sara.

Så i natt behöver nog blogghjälpen sova länge.

torsdag 11 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag tänkte jag berätta en saga för er.

 Det var en gång en liten kattunge som bodde med sin mamma och sina syskon i en lägenhet. En dag, när det regnade som bara den skulle människorna som bodde i lägenheten gå nånstans. Kvar i lägenheten fanns katterna.

Innan de gick gläntade de på ett fönster lite grann. Den här lilla kattungen som jag berättar om, tyckte det var väldigt spännande med det där fönstret, så han hoppade upp och lyckades pilla upp det lite till, så att han kunde kliva ut på fönsterblecket.

Just som han skulle gå tillbaka in, eftersom det regnade så mycket på honom, slog fönstret igen. Det var långt, lång ner till marken, så dit vågade han inte hoppa. Han blev jätterädd och visste inte vart han skulle ta vägen.

Efter en stund kom det flera människor där nere på marken som tittade upp mot honom. Han hörde hur de talade med varandra "hur ska vi få ner honom?". En av människorna fick då idén att ringa brandkåren. De frågade hur länge kissen suttit där. När de fick höra att det kanske inte var så länge sa de att de bara rycker ut efter 24 timmar.

Då fick nån för sig att de skulle ringa till katthemmet i den där stan. Där svarade en snäll tjej och när hon fick klart för sig hur det låg till skyndade hon sig till platsen. Hon konstaterade snabbt att katten måste få hjälp för den hade ju ingenstans att ta vägen och risken för att den skulle ramla ner var stor.

Då ringde hon också till brandkåren. Hon talade ganska länge med dem och hon hade bättre tur. Brandkåren lovade komma.

Efter en stund kom de. De hissade upp en stor stege med en korg på och tjejen från katthemmet följde med upp, trots att hon egentligen är höjdrädd. Med sig hade hon en transportbur. När de kom upp till fönstret tog hon kattungen i ett stadigt grepp. Den var dyblöt och kall vid det här laget.

Människorna på marken applåderade och kissen fick komma in i värmen på katthemmet.

Sen trodde kissen att de han bodde hos skulle ringa katthemmet det första de gjorde i morse för att återfå sin katt, för andra grannar hade nämligen talat om för dem vad som hänt och var kissen fanns. Timmarna gick, men ingen ringde. Till slut ringde katthemmet.

Nån svarade och tjejen från katthemmet frågade om hon fick tala med ägaren till katterna. Det fick hon inte, för hon höll på med nåt annat just då.

Då berättade tjejen från katthemmet vem hon var och undrade när de skulle komma och hämta katten. Kommer ni idag? Undrade hon. Nä, idag kan vi inte, kanske i morgon, blev svaret.

Eftersom den lilla ungen visade tydligt att den längtade efter sina syskon, lovade tjejen från katthemmet att skjutsa hem katten. En sån liten unge ska inte vara ensam.


Om den här sagan är sann? Det säger jag inte. Men OM den är det, är det förfärligt hur man kan bära sig åt. Varför ska man ha djur, och dessutom skaffa ungar om de inte betyder mer för en? Fast det gäller ju bara om sagan är sann, förstås...

onsdag 10 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag var blogghjälpen här ett tag för hon hade varit och hämtat katter från vettisen. Hon hade lite bråttom men tänkte ändå komma fram och hälsa på mig. Sen tänkte hon gå.

Men då fick hon se mina ögon, så hon gjorde, för en gångs skull, det enda rätta. Hon gick efter godis. Och om man ger godis till mig måste man ge till alla katter, resonerar blogghjälpen. Så vi fick godis allihop.

Jag börjar bli väldigt poppis bland mina kompisar eftersom det oftast är jag som är upphov till att de också för godis. Skönt att blogghjälpen är så lättlurad.

tisdag 9 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Det finns många saker jag inte förstår när det gäller tvåbeningar.

En är det där med semestrar.

För vissa betyder det att man ska åka bort. Då har man ingenstans att göra av katten. Då kastar man ut den och den får klara sig bäst den kan. Det är minsann inte så lätt, för är man van att få mat serverad i en skål är det svårt att hitta mat ute plötsligt.

En del fattar inte att man då blir undernärd och sedan slås organ på organ i kroppen ut.

För andra betyder semester att de får ta hand om de katter som andra överger. De som jobbar på katthemmen kan aldrig ta semester, i alla fall inte samtidigt. De tar nämligen ansvar, även för de katter de egentligen inte har ansvar för. De jobbar året runt för att vi ska få en dräglig tillvaro och de gör allt för att vi ska få ett BRA hem.

Hur kan det komma sig att semester betyder så olika saker för olia tvåbeningar?

måndag 8 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag har jag hjälpt blogghjälpen med ett styrelsemöte igen. Det var nog tur, som vanligt. Utan en katts hjälp är hon helt borta.

Först var hon här på förmiddagen och tog emot en snäll tjej som samlat in 2300 kronor till oss på katthemmet genom att tillverka och sälja mobiltelefonsfodral. Tänk att det finns så snälla tjejer! Då fick jag första godiset.

Sen fortsatte dagen på ett bra sätt, eftersom en av de andra snälla tjejerna först kom med en sorts godis (skinka) på kvällen, strax efter kom blogghjälpen med stickisar. Som tur är uppfattar hon inte så mycket så hon såg nog inte att jag redan fått godis.

På hemvägen från mötet ikväll åkte blogghjälpen förbi vårt gamla katthem. På bilden kan ni ser hur det ser ut idag (det är den rivna byggnaden till vänster). Tänk vilken tur att vi nu har ett nytt, fräscht katthem!

söndag 7 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag har det varit öppet hus igen. Blogghjälpen har inte varit här. Men i morgon ska hon hit två gånger.

Första ska hon träffa en snäll tjej som samlat in pengar till oss. Tänk att det finns många människor som ofta ger oss en peng. Det är tur för annars skulle vi inte överleva.

Sen ska hon på styrelsemöte på kvällen. Som ni vet betyder det en massa arbete för min del. Puh, undrar när jag ska kunna ta semester?

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Ibland förstår till och med jag ingenting. Igår skulle vi försöka lägga in en blogg som vanligt, men då fick vi meddelande att vår blogg tagits bort! Vi har tryckt på alla möjliga knappar men inget fungerade. Så polötsligt - där fanns den igen.

Nu ska vi inte uppehålla mer kring detta, utan istället berätta att blogghjälpen var på ett jamartrevligt bloggmöte hos Sippo. Han är en utmärkt värd men när det ramlade in lite för många gäster tyckte han att han skulle ta tass om sina småsystrar Viska och Tindra (från Södertälje Katthem) istället.

När blogghjälpen skulle åka hem ville hon förstås säga hej då till honom och då kom han fram bakom sängen och var sitt vanliga, artiga, trevliga, gulliga Sippo.

Jag hörde att så fort gästerna lämnat kom Viska och Tindra fram och bombarderade Sippo och husse med frågor om vad alla människor gjort i deras hem. Nu är det nog lugn och ro igen.  

fredag 5 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

För dem som delat blogghjälpens oro över hennes Sara kan jag berätta att hon kom hem 23.28. Trött och hungrig (som vanligt), men oskadd. Nu kan blogghjälpen sova gott.

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag har jag fått vara stödkatt åt blogghjälpen.

Dagen började med ett möte här på katthemmet. Efter mötet var hon inne hos mig en kort stund.

Sen åkte hon hem. Då kom en granne springande och frågade om hon fick låna en transportbur, för hennes katt hade kommit hem och haltat och mått jättedåligt.  De åkte iväg till djursjukhuset. Där fick kissen stanna. Det visade sig att hon hade blod i lungorna och att frambenet var illa åtgånget. Man sa att hon endera blivit påkörd av en bil, en cykel i full fart eller sparkad. Eftersom de bor på en återvändsgata där det bara är tillåtet att köra 30 km i timmen undrar de fortfarande vad som hänt. På eftermiddagen kom matten och berättade att de ringt från djursjukhuset och berättat att kissen, som är 16 år, blivit sämre. De åkte till sjukhuset och där fick kissen somna in.

Familjen är bedrövad och även blogghjälpen är väldigt ledsen eftersom hon kände kissen väl.

Som om inte det var nog har en av blogghjälpens egna katter, Sara, inte visat sig på flera timmar, vilket är ovanligt. Vi håller tassarna för att hon snart kommer hem, för kissar ska inte var ute på nätterna! Sånt orkar varken jag eller blogghjälpen med.

torsdag 4 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Det har varit mycket tänk idag också.

En del människor tror nog att vi katter har det ganska bra utomhus nu på sommaren. Att det inte gör så mycket om vi inte har nånstans att gå in och  inte har nån att gosa med.

De som tänker så anar inte hur fel de har. Vi får ofta göra utryckningar för katter som blivit övergivna, även på sommaren. Många har varit så magra att de inte klarat sig. En katt som är van vid ett liv i en familj klarar inte av att skaffa mat på egen tass i den omfattning som behövs.

De blir magrare och magrare och svagare och svagare. När de väl får hjälp kan det vara för sent. Det är nämligen så illa att om vi katter inte får tillräckligt med mat slås våra inre organ ut och har det gått tillräckligt långt går det inte att reparera.

Så ser ni nån katt som är i dåligt skick och inte verkar ha nåt hem - ring polisen. De har skyldighet att hjälpa till. Det finns mer att läsa om detta på polisens hemsida. Åk INTE till ett katthem med den utan att ringa först eftersom alla katthem förmodligen är fullbelagda och inte kan ta emot katten. Så dyster är verkligheten.



onsdag 3 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag är jag så trött på politikerna som bara pratar i Almedalen.Varför är det så viktigt att lova en massa saker just där och nu? Och varför tar så få upp den viktigaste frågan av alla, sett ut kattperspektiv: frågan om djurhållningen i Sverige.

Jag vet flera katthem som inte får nån hjälp alls av vare sig sin lokala polis eller länsstyrelse. De struntar i katterna. Ska det vara så?

Nääääää, det ska det inte. Såna frågor skull upp och diskuteras, tycker jag. Måste nog se till att jag och alla mina bloggkompisar kommer iväg till Almedalen nästa år så vi kan jama ifrån på skarpen.

tisdag 2 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Som ni kanske vet pågår det en politikervecka i nåt som heter Almedalen. Jag har följt lite vad som händer där. Som vanligt blir man lika bestört och arg. INTE EN ENDA KATT R REPRESENTERAD!

Nästa år måste vi mobilisera oss och ta åt oss åtminstone en hel dag där, och jama om vad vi har för krav. Så här kan det inte får fortsätta. Det bor faktiskt inte bara tvåbeningar i det här landet. Vi katter ska också få det bättre.

Hittills är det bara Sverige Demokraterna som tagit upp frågan om bättre djurskydd. Den som gör bästa inlägget om just djurskydd kommer få min röst. Sen kan de snacka om budget och skolor och vad de vill, men jag är mest intresserad av djurfrågor!

måndag 1 juli 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Jaha, nu har blogghjälpen kommit tillbaka från det där dopet. Det måste varit en tuff kille de döpte för han sa ingenting när de hällde massa vatten på honom.  DET hade minsann jag gjort!

Jag skulle dessutom ringt polisen och anmält alla som deltog utan att ingripa för att rädda den där stackars killen.

Nåjam, nu hoppas jag blogghjälpen har tagit till sig budskapet och inte inför några dumheter här på katthemmet.

Jag har däremot funderat ut en egen dopritual: först får katten ett namn, sedan får den en stor skål med sitt favoritgodis! Så ska naturligtvis ett riktigt dop förrättas.

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...