lördag 5 oktober 2013

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Tänk att man alltid har arbete om man är arbetsvillig. Idag till exempel har jag och vår hälsoansvariga tittat till Z igen.Vi kämpar som 17 för att han ska bli alldeles frisk. Idag har han haft ett nytt sår på sin fina svans. Det värsta är att om hans förra matte hade tagit honom till vettisen i tid, hade han säkert sluppit lida. Men nu är det ju som det är och vi gör allt vi kan för att han ska bli frisk.

Sen har jag funderat på en sak. Blogghjälpen är ju lite gammalmodig. Hon tycker att man alltid ska svara på brev och annat. Därför svarar hon alltid på kommentarerna som ni snälla bloggläsare ger till våra inlägg. Men vi har noterat att många andra inte kommenterar de inlägg som görs i era bloggar. Så nu undrar jag: läser ni våra svar? Tycker ni det är nån idé att vi svarar?

Ja, sånt har jag funderat på idag. I morgon är det öppet hus igen. Hoppas det kommer många snälla människor då.



21 kommentarer:

  1. Vi läser och försöker svara så ofta det hinns med. Matte e också gammalmodig. Håller tummar för Z!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, bra att ni håller allt för Z.

      Radera
  2. Mjau, jag svarar på säkert 95% av alla mina kommentarer som jag får på min blogg (Det är numera inte alltid så många, tyvärr, men jag har ett knippe trogna kommentatorer och de förtjänar svar tycker jag!) men det är ju inte alltid man kan svara direkt utan det kan bli en eller ett par dagar senare. Däremot hinner jag inte kommentera så ofta som jag önskar hos alla andra. Det har jag dåligt samvete för. *nosrodnad*
    TassKram Wikki

    SvaraRadera
    Svar
    1. Wikki, en del bloggar läser man ofta utan att kommentera, andra kommenterar man ofta. Huvudsaken är ju att människor tycker det man berättar är intressant. Och du Wikki har väldigt ofta intressanta och kloka saker att jama.

      Radera
  3. Vi tycker det är jamardumt att stackars Z inte fick hjälp från början. Dumma tvåbening som inte gjorde som hon lovat på pappret.
    Angående kattentarerna, så är ju halva nöjet att läsa bloggen och andra halvan att läsa svaren och kattentarerna. Så vi tycker absolut ni ska fortsätta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, ja Z hade sluppit mycket lidande om han tagits till vettis i tid. Det är för ynkligt när människor inte tycker sig ha råd att ta sin katt till vettis. Man kan faktiskt be familj, grannar, vänner och andra om hjälp.

      Radera
  4. Här läser vi och svarar alltid på kommentarer!! Det tycker vi man ska, vi blir så glada för dem så vi inte kan låta bli att svara :) lite gammalmodiga är vi nog allt här med ;)
    Vi håller tummar och tassar benhårt för Z <3
    Kramar på er från Beata, Doris, Sunny och matte <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Beata, Doris, Sunny och matte, det kanske inte är fel att vara gammalmodig i alla lägen?

      Radera
  5. Vi tycker också det är så roligt att läsa svaren på kattentarerna! Vi brukar också svara på våra kattentarer, men ibland är matte slö och det tar några dagar.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, ja, man måste förstå att alla inte har hur mycket tid som helst att kommentera direkt.

      Radera
  6. Här får vi skämas ögonen ur oss, vi är jamans dåliga på att svara i våran blogg på dom få kommentarer vi får, men det är ju inte så många som hälsar på oss ändå.
    Vi läser alla kommentarer hos os iaf

    Hoppas Z blir frisk igen. Tycker synd om Z
    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, T, S, det kanske beror på att ni inte bloggar så ofta. Det är lätt att glömma titta in när samma blogg ligger kvar lite länge?

      Radera
    2. mjo, det kan jamans vara så :(
      Har ju inte jämt ngt att jama om.
      En del andra bloggar ligger oxå kvar länge har vi sett.
      Samma sak där kanske, att dom inte har ngt speciellt att jama om just då?

      Tass tass
      Vi får försöka bättra oss framöver

      Radera
  7. Stackars Z, att han har det så svårt nu helt i onödan. Tänk om han fått komma till vettisen tidigare? *morrar* Det här med att svara på kommentarer är lurigt och kluvet. Först ska sägas, att vi och matte tycker det är jätteroligt att få svar på kommentarer när vi lämnar en kommentar hos andra. Vi tycker också, att det är skoj att svara på kommentarer som lämnas i vår blogg. MEN, tyvärr är det så, att det många gånger är ont om tid, och då blir det lätt så, att det inte blir svar på kommentarerna. Vi kan tänka oss, att det är så för blogghjälpen också? (Dvs att det är ont om tid.) Blir det så, att andra viktiga göromål (som att ge tillräckligt med gottisar till er katter, eller att rycka ut till hjälp för katter till exempel) kommer i kläm, tycker vi att blogghjälpen utan dåligt samvete kan hoppa över att svara. Så tycker vi. Vi tror och hoppas att ingen annan blir ledsen om de vid tillfälle inte får svar på sina kommentarer. Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Findus, Isak och Rasmus, det känns för dj-t rent ut jamat att Z inte fått hjälp i tid. Vi gör vad vi kan nu, men det är långa väntetider på specialistssjukhus även för djur. Givetvis måste blogghjälpen prioritera gos med oss framför att svara på kommentarer.

      Radera
  8. Går det att sätta på lite zinksalva på såret på svansen på lilla fina Z? Det brukar funka så bra sårläkande på människor, så kanske också på katter? Jag tycker det är så synd om honom som råkade ut för denna hemska människa! Hur är det med hans hosta? Har den blivit bättre?
    Från det ena till det andra, så tycker jag alltid att det är intressant att läsa både bloggen, kommentarerna och svaren på dessa. Utan svar skulle det kännas som om blogghjälpen inte var intresserad av kommentarerna. Det är absolut idé att fortsätta svara på kommentarerna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, tyvärr tror jag inte Zs sår läker av zinksalva. Vi har provat det mesta så vi hoppas han får hjälp av specialist när han ska till stora djursjukhuset om en dryg vecka. Hostan har tyvärr inte blivit bättre. Tack för klara besked angående kommentarerna.

      Radera
  9. Vi läser gärna de svar på kommentarerna som du ber Blogghjälpen skriva ner, men vi förutsätter att du ser till att det inte blir på bekostnad av gos, godis och hjälp till katter som far illa! Litar helt och hållet på att du kan arbetsleda Blogghjälpen!! Vi vill passa på att sända bli-frisk-önskningar till Z och Sara... och så en mjuk nosbuff till dig och Gloria!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sambo och Roxy, jag håller ju blogghjälpen i järntass, som du förstår. Annars skulle det bli kaos här på katthemmt. Vi skickar er bli-friskönskningar vidare itll Z och Sara och tackar för nosbuffen!

      Radera
  10. Vi läser svaren men just nu har ju vår blogg legat nere ett tag. Men snart kommer ett faktiskt, vi har tjatat ordentligt nu ;)

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...