onsdag 14 augusti 2013

Katten Stellan på Södertälje Katthemberättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Hej igen. Jag vet att några av er varit oroliga för mig. Det känns bra att det finns de som bryr sig om hur jag mår. JAg har ju varit hos vettisen idag, för jag har inte mått så bra på sistone.

Vår snälla hälsoansvariga följde med mig till vettisen idag.  När vi kom fram skickade hon SMS till blogghjälpen och undrade om hon tagit med fel katt. Hon skrev att jag var jättekelig och buffade på vettisen och var hur gullig som helst.

Vettisen sa att jag var lite öm på ena sidan, men kunde inte hitta nåt allvarligt fel på mig. Men hon sa att man skulle hålla ett öga på mig, ifall jag hade nåt fel som inte syntes.

Er och mig emellan kan jag jama att jag blev så glad att få lämna katthemmet och komma iväg till nåt annat. Jag trodde jag skulle få flytta till ett nytt hem. Det var därför jag blev så glad. Men sen förstod jag att jag bara var på en liten utflykt och att jag sen skulle komma tillbaka till katthemmet igen. Jag, som trodde att några snälla människor äntligen ville ta hand om mig.

Nåjam, det var ju bra att de inte hittade nåt allvarligt på mig. I morgon ska jag fortsätta den berättelse om mitt lilla liv som jag påbörjade för några dagar sedan.


23 kommentarer:

  1. Så skönt att allt verkar lugnt!!
    Utan tvekan så kommer dit föralltid-hem och just dina människor dyka upp, vi håller tassar och tummar på att det kommer snart!!
    Kramisar från oss!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Victoria, alla säger så, men jag undrar NÄR det kommer?

      Radera
  2. Skönt att det inte var något allvarligt. Spinnande att komma iväg även om det tyvärr inte var hem du skulle den här gången. Vi tror att dina människor kommer snart och då får du ju åka hem. Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, det var kul att åka iväg, men inte att komma tillbaka.

      Radera
  3. Då pustar jag ut tills vidare! Det var skönt...och såklart kommer dina människor, och hoppas snart! Men det är ändå bra att veta att du är omgiven av snälla människor där du är, och som bara vill dig väl.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jo, de är snälla här. Men jag vill ha ett EGET hem, precis som du har.

      Radera
  4. Ömhet är bra, fast inte i kroppen. Hoppas inte nån dum sparkat dig bara. Eller att du är depriderad igen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, nä, här på katthemmet kommer ingen dummis in! Om de skulle göra en katt illa här skulle de nog åka ut genom fönstret.

      Radera
  5. Puuuuuhhhh! *andas ut* Vi har varit jamaroroliga för dig, skall du veta, så det är skönt att höra att du mår bra! Var rädd om dig, och jama genast till personalen på katthemmet om du känner dig krasslig, lova det?

    Pannbuff från klosterkatterna genom Jenny.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jenny, jag lovar att jama om jag mår dåligt. Det gjorde jag ju i förrgår och igår fick jag åka till vettisen.

      Radera
  6. Skönt att det gick bra hos vettisen! Du skall se att snart får du också alldeles egna människor att ta tass om, precis som alla andra bloggkatter innan dig.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, men jag vill att mina människor kommer NU *stampar med tassen*

      Radera
  7. Klart att du oxå kommer att få alldeles eget hem snart, håller tassarna ör det.
    PUH, tur att det inte va ngt fel på dig, kompis.
    Alla andra har ju fått det, så då får du det oxå.

    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, T, S, jag får nog också ett eget hem, men jag vill inte vänta längre.

      Radera
  8. Sån tur att det inte verkar vara något allvarligt!

    Kan det vara någon gammal skada som har börjat kännas av? Hoppas så att du snart får ett riktigt bra hem där du är någons älskade katt för alltid.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, det sa blogghjälpen också. jag tror inte det var nån gammal skada. Men jag jamar inte vad det var...

      Radera
  9. Skönt att det inte verkar vara något allvarligt fel. Hoppas att du snart får gå in i transportburen av "rätt" anledning. Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Findus, Isak och Rasmus, jag, tänk den dag jag går in av rätt anledning *drömmer*.

      Radera
  10. Vi har läst i kapp nu och fått veta hur hjärtlöst du blev behandlad av din gamla familj. Inte konstigt att man mår dåligt då! Men skönt att vettisen inte hittade några allvarliga fel på dig. Med tiden, när du fått kärlek och omvårdnad på det fina katthem du nu bor på, och sedermera hos din nya familj, så kommer du säkert att vara världens gladaste och piggaste katt <3
    Väntar med spänning på att få höra fortsättningen av ditt livs historia <3
    Många kramar och tassklappar från oss!
    PS Vi läste den fina intervjun med blogghjälpen - bättre taleskvinna kan katterna inte få!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunilla och Frasse, nä det är inte konstigt att man mår dåligt när man blivit illa behandlad. Jag vet att jag kommer bli en glad katt när jag får ett eget hem, men det är tiden innan dess som känns jobbig. Kul att du gillade artikeln med intervjun.

      Radera
  11. Oj så oroliga vi har varit för dig. Känns skönt att det inte verkar vara något allvarligt. Men vi förstår att du blev lite besviken för att det inte var ditt nya hem. *tröstartass*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, ja det var en besvikelse att jag skulle tillbaka till katthemmet. Hoppas jag snart får åka till mitt riktiga hem.

      Radera
  12. Åh så skönt att höra att dom inte hittade något allvarligt fel på dig , Stellan !
    Håller alla tassar jag har i kors för att du snart ska få ett alldeles eget hem !

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...