torsdag 20 juni 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag skulle jag vilja fråga alla mina bloggkompisar om en sak.

 OM, jag jamar OM, det var så att en person som hade katter träffade en annan person, som jag kallar partnern, som h*n skulle flytta ihop med. Partnern tyckte att katterna hårade ner för mycket.

Då lämnar h*n in katterna för avlivning.

Tycker ni då att h*n har gjort ett riktigt val? Är det värt att avliva sina katter för en partner som visar så lite empati att vederbörande kräver att man ska avliva sina katter för att man ska bo ihop?

Vad kommer partnern att kräva härnäst? En sån här partner visar inte bara en känslokyla gentemot katterna, utan också brist på repsekt och förståelse för den andra partnerns val och önskemål. Är det nån att satsa på?

Vi vet att sånt här händer. Blogghjälpen och jag tycker det är ynkligt, fegt, fel, känslokallt, idiotiskt, kortsiktigt och en massa annat.

Vad tycker ni?

11 kommentarer:

  1. Vad kommer partnern kräva nästa gång? Att h*n inte får träffa vissa vänner för att partnern inte gillar dem? Det låter som ett väldigt kontrollerande beteende. Det vore en sak om partnern var så allergisk att det var omöjligt att bo med katterna. Men vi måste jama att hur är även h*n funtad som går med på att avliva dem?
    Matte skulle välja oss framför vilken man som helst, vi ingår liksom i paketet. Passar inte vi in så kan han gå. Jag tror inte ens hon skulle börja träffa någon som var allergisk och det skulle vara en av de första sakerna hon skulle fråga om i början. Sen spelar det ingen roll hur trevlig han skulle vara.
    Matte blir alltid misstänksam mot alla som säger att de inte gillar djur, hon litar inte på såna människor för hon tycker de saknar något väsentligt och att de ofta har svårt att känna empati även mot människor.
    Nä fyjam för båda två jamar vi i kör här!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, du tänker likadant som blogghjälpen och jag gör. Vi jamar också fy jam för båda.

      Radera
  2. Ingen av dem är värda att bo ihop med en katt, och den som lämnar in en katt till avlivning av den orsaken ska ha djurförbud för resten av livet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, ja det är helt riktigt som du jamar. Kan man lämna in en katt för avlivning av en sån här orsak en gång - då ska man ha djurförbud för resten av livet.

      Radera
  3. det var det jäkligaste,aldrig i livet!
    katterna är ju mina bebisar
    usch,den människan som kräver nåt sånt kan ju överhuvudtaget va så kul att ha och göra med

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jakangänget, båda två tycker jag är helt otänkbara att umgås med.

      Radera
  4. Vi tycker att om någon älskar katter, skall den personen absolut inte satsa på en partner som inte också älskar katter! Kan man inte dela något så viktigt som kärleken till djur, kan man inte dela annat heller... så tycker vi i alla fall.

    Tass från klostergänget (inkl. mattar).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, jag tycker ni har kloka åsikter - som vanligt. Vi tycker ni tänker alldeles rätt.

      Radera
  5. Förstår inte frågan. I mattes och husses värld finns inga som inte tycker om djur och absolut inga partners skulle få komma med krav ang djuren. Då får de leta vidare. Delar man inte den viktiga biten i värderingarna, då passar man inte ihop.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, vi tycker inte att nån som ställer såna krav på sin partner passar ihop med någon. Det är obegripligt att nån ställer upp på såna villkor.

      Radera
  6. Ni har alldeles rätt. Tänk om de sa, gör dig av med barnen, de stökar ned...
    Kanske finns det folk till allt

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...