tisdag 18 juni 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag har det varit lugnt här på katthemmet. Vi har varit lite låga. Som ni vet berättade jag om en kompis som fick åka akut till vettisen igår.

Vi hade jobbat som bara den för att rädda den, men tyvärr hade den fått gå ute utan vård alldeles för länge innan nån äntligen slog larm. Han fick åka till ett djursjukhus direkt när han kom hit, men där trodde man att det inte var nån större fara. Tyvärr hade de fel.

När en kisse blir alltför mager slås inre organ ut. Det är svårt att få igång allt igen, och för vår kompis gick det inte. Han fick somna in igår.

 Tyvärr händer sånt ibland, och vi blir alltid lika ledsna. Det känna som ett misslyckade. Men alla ska veta att vi ALLTID gör allt vi kan för alla katter som kommer till oss. Ibland räcker inte det.

Nu ska jag försöka vila lite. I morgon ska jag börja förbereda för öppet hus på torsdag igen.


6 kommentarer:

  1. Men så sorgligt att detta ska behöva hända, nu igen. Och tyvärr var det inte sista gången. Man kan bli tokig på alla korkade människor som gör så att katter får lika så i onödan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, du har så rätt. Det är så oerhört tragiskt och onödigt.

      Radera
  2. Men så tråkigt att det inte gick att rädda missen, suckjam

    Klart man blir ledsen vid sådana tillfällen :(

    Tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, ja, vi vill att ALLA katter ska ha det bra.

      Radera
  3. Man får tänka så att nu har den kissen inte ont mer utan springer glatt på ängarna med andra änglakatter. Sorgligt är det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, visst är det så man måste tänka, men man kan inte undvika att tänka på de människor som ställt till det så att katten hamnar i en sån här situation.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag är det inte jag som är på bilden. Min kompis, Liam, flyttade till ett eget hem för några daga...