måndag 10 juni 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Ibland tittar vi in på andra katthems hemsidor för att se om nån av de katter vi fått in stämmer överens med beskrivningen på en katt som nåt annat katthem har efterlysning på. Givetvis tittar vi först på det efterlysningar vi själva har, men om det inte blir nån träff där går vi vidare.

Oftast hittar vi inga träffar. De katter som kommer in till oss är tyvärr ofta övergivna och ägarna vill helt enkelt inte ha tillbaka dem.

En sak som har förvånat när vi letat bland efterlysningar är, att många katter försvunnit från miljöer där katter inte ska vara ute överhuvud taget. Det är en sak om katten smiter, det kan vara svårt att hindra i vissa fall, men när man släpper ut en katt på en innergård mitt i Stockholm och den försvinner - då undrar vi hur ägarna tänker. Det kan naturligtvis gå bra länge att ha en katt lös ute i såna miljöer, men rätt som det är händer nåt och katten försvinner.

Vi hoppas att alla inser att en katt bara ska vara ute om miljön är säker, det vill säga att den inte riskerar att bli överkörd till exempel.

10 kommentarer:

  1. Vi förstår inte hur en del tänker. Innerstan är ju definitivt ingen bra utemiljö för en katt. Många tycker att matte och husse är helkonstiga som inte låter oss vara ute utan koppel men det är ju för att de är rädda om oss önskar att fler var det.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, jag tycker absolut inte att er matte och husse är helkonstig. Det märks att de är rädda om er.

      Radera
  2. Sunt förnuft verkar vara en bristvara hos många människor. *suckar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, jag tror tyvärr att du har rätt. Skillnad är det med oss katter.

      Radera
  3. Här skulle vi aldrig få gå ut, inte ens i sele. Vi bor ju också i innerstan och det är jamarmycket trafik runtomkring. Även om matte skulle gå iväg med oss så är risken alldeles för stor att vi skulle bli rädda av något på vägen och det vill inte hon riskera. Matte blir lika ledsen varje gång hon ser katter på egen tass i bostadsområdena här i stan, nära till trafikerade vägar och massor av tvåbeningar som man inte vet om de är snällisar eller inte.
    Då är det bättre att gå ut i koppel tycker vi om det är ett lugnt område
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, er matte är en klok och omtänksam matte. Ni har verkligen haft tur.

      Radera
  4. Något av det räddaste matte är för är att köra på en katt som bor nära en trafikerad väg. Och inne i en stad ska inga katter få vara lösa, naturligtvis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, blogghjälpen är också rädd att hon ska köra över en levande varelse. Om alla tänkte lite mer skulle många kattliv räddas.

      Radera
  5. Folk är konstiga. Matte och jag är ju ute på vår innergård ibland, men så fort jag försöker tassa ut till hissen i porten, följer hon efter som en blixt. Hon vet att om jag skulle råka slinka ut när någon kommer in genom porten så är risken stor att jag aldrig skulle hitta hem igen...
    Men tydligen har inte alla fattat att saker kan hända. Eller också bryr de sig inte, vilket är mycket sorgligt...
    Tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Frasse, bra att din matte är efter dig när du är på fel spår. Så borde alla mattar och hussar reagera.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...