tisdag 14 maj 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Nu har det hänt igen. Nån tokstolle har lagt kattungar i en plastsäck och  dumpat dem vid en sopstation. Nu hade just de här kattungarna tur i oturen. Nån hittade dem  i tid och lämnade in dem på ett katthem som kunde ta emot dem.

Man har, som vanligt, ingen misstänkt förövare. Polisen säger:  För tillfället har vi ingen misstänkt men har någon sett något så får de gärna höra av sig till oss, säger Lina Isaksson Funke, informationsansvarig hos polisen i Kalmar län.

Det säger lite om prioriteringen för såna här fall. Det är ju snällt att den som eventuellt sett något får höra av sig. Det antyder ju att man inte kommer jobba livet ur sig för att hitta den som gjort detta.8 kommentarer:

 1. *suck* sen har vi ju ett pucko till jordsbruksminister som inte ville införa obligatorisk ID-märkning på katter och att de skulle bli straffbart att dumpa sina katter, trots påtryckningar. Om HAN hade infört det så kanske polisen hade lagt lite mer tid på sådana ärenden. Men man kan ju tycka att polisen kunde lägga tid på det. Det borde vara straffbart att överge sina djur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, det är märkligt att det är så himla svårt att fatta de rätta besluten. Vad är våra politiker rädda för? Det ÄR straffbart att överge sina djur, men ingen lägger ner nån möda på att få fast de som gör det.

   Radera
 2. *SUCK* *FRÄÄÄS* och *MORR* vad trött man blir på att läsa sådant här och givetvis lissen också :(
  Tur att katterna hittades i tid i alla fall !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, ja just de här katterna hade tur.

   Radera
 3. FRÄÄÄÄS, vi läste oxå om detta Gräsliga förfarande hur vissa *dummisar gör*
  MORR
  Verkligen tur att kattungarna hittades iaf.

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, det är hemskt att nån kan göra så här. Usch!

   Radera
 4. Alla dessa människor som saknar samvete. Kan ingen laga dem????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, tror inte det finns tillräckligt med reparationsmaterial till alla som behöver lagas.

   Radera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Här på katthemmet fortsätter allt på samma sätt som det har gjort nu i några veckor. Som fl...