lördag 11 maj 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag är jag ledsen, arg och besviken.

Som ni vet har jag flera gånger sagt att man ska tänka sig för INNAN man skaffar en katt eller annat husdjur. Ändå händer det stup i kvarten att människor lämnar tillbaka katter till ett katthem just för att de inte har tänkt sig för innan de skaffar katt.

Det har nyligen hänt på vårt katthem. Man får tillökning i familjen och plötsligt "har man inte tid för katten". Jag undrar hur man inte kan ha tid för en familjemedlem. Visst har man det om man bara vill och om man anstränger sig lite. Men en del tycker inte att vi katter är värda att anstränga oss för. Fy bubblan för dem!

Därför lägger jag ut vad jag bloggade om för några veckor sedan. Tyvärr är det nog fel människor som läser detta, men man vet aldrig. Kanske nån halkar in på min blogg och får sig en tankeställare. Hoppas kan man alltid.




JAG ÄR EN FÖR-ALLTID-KATT
Jag är inte katten du skaffar i väntan ”på den rätta”
Jag är inte katten du överger om jag blir sjuk och behöver hjälp
Jag är inte katten du har tills du får en baby
Jag är inte katten du har tills du tröttnar på mig
Jag är inte katten du har tills du ska flytta
Jag är inte katten du har tills du inte har tid
Jag är inte katten du har tills jag börjar bli gammal

Om du inte kan ge mig ett för-alltid-hem så är jag inte din katt. Så enkelt är det.

14 kommentarer:

  1. Tråkigt men då var det inte rätt familj helt enkelt. Tur de lämnade tillbaka katten och inte bara släppte ut den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, det var inte rätt familj, men det borde de ha tänkt på innan de skaffade katt.

      Radera
  2. Usch så trist. Vi tycker också att man ska tänka en eller sju gånger innan man skaffar katt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, det ska absolut inte vara en impulshandling. Vi lever förhoppningsvis många år och då är vi en del av familjen.

      Radera
  3. Man blir så besviken när man hör talas om något sådant. Hur tänkte man när man ville ha katt från början? Den där dikten är jätteklok, tycker vi. Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Findus, Isak och Rasmus, problemet är att jag tror inte man tänkte alls från början.

      Radera
  4. Vi blir så ledsna varje gång man hör om människor som inte tänker längre än näsan räcker! Men vi jamar som Pelle, tur att de ialla fall lämnade tillbaka missen och inte bara slängde ut den. *ryser*
    Dikten är jamarbra!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, fast jag förstår inte hur man bara kan lämna en katt. Det är som att lämna en tröja, en möbel eller vad som helst verkar det som.

      Radera
  5. Håller jamars med övriga missevänner, Vi och matte blir oxå så jamars ledsna när vi hör ngt sådant, att dom lämnar tillbaka katten i fråga, och sedan inte vill ha den kvar, om man inte skulle ha mer tid till den, FY jamas :(:(
    Jamar oxå, att det var tur att dom lämnade tillbaka katten och inte kastade ut den vind för våg :(
    Jägttefin dikt,

    Tasskram till dig Freddy

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, jag tycker det är obegripligt hur man bara kan skiljas från sin katt utan vidare.

      Radera
  6. Det är väldigt konstigt hur man helt plötsligt inte har tid för sin familjemedlem för man får tillökning?! Jag vet folk som har tid både för sina djur och människobarn. Älskar man sina djur så klarar man faktiskt både och om man vill. ENDA anledningen till att omplacera ett djur pgr av barnet skulle väl vara om barnet blev väldigt allergiskt. Annars ser jag verkligen INGA problem med att barnet växer upp med djur. Det är bara positivt är jag säker på :-)

    Sen dom där som gör sig av med katten för de skall skaffa tex hund, till dom finns det mycket saker jag skulle vilja säga och det är inga snälla saker. HUR kan man göra sig av med sin katt för man skaffar hund? Oftast kommer ju hundar och katter bra överens bara de får lära känna varandra i lugn och ro med övervakning av en trygg matte/husse.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kattfamiljen, det måste vara nåt emotionellt fel på människor som bara kan överge sin katt utan vidare. Och såna som överger katten för att de skaffar ett annat djur är om möjligt ännu värre.

      Radera
  7. Det mesta går, om man bara lägger manken till och har lite tålamod, det kan jag skriva under på som utlandsboende katt-allergisk kattägare och ofta på resande fot, dvs jag tar antihistamin vid behov och tar med katten på resor och ser till att han har det så bra han kan ha det under resorna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Karlavagnen, det är stor skillnad på den goda viljan hos olika människor.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...