måndag 29 april 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar



Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Jag har många bloggvänner som jag tycker mycket om. Några av dem är Max och Måns . Deras husse tog hand om dem när de var ganska små. De var födda ute och var väldigt rädda. Det gjorde inte husse nåt. Han bestämde sig för att ge dem ett tryggt hem där de kunde utvecklas i den takt de själva ville.
De har verkligen utvecklats. Idag är de hur gosiga som helst mot sin husse. Det kan man se på den här filmen

Blogghjälpen tyckte att det fanns vissa likheter mellan oss. Visserligen har jag inte flyttat till mitt egna hem ännu, men hon sa att jag utvecklats väldigt mycket på katthemmet.

När jag först kom hit var jag vettskrämd, eftersom så många varit elaka mot mig. Jag vågade inte lita på en enda tvåbening, utan morrade, fräste och slog med tassen så fort nån närmade sig.  Då såg jag ut som på övre bilden.

Idag älskar jag att bli gosad med. Så fort nån pratar med mig börjar jag trampa med tassarna, och när de  kommer in i buren stryker jag mig mot dem som bara den.

Idag ser jag mer ut som på de två nedersta bilderna. Fast blogghjälpen säger att jag ser ännu mysigare ut i verkligheten. Visst ser jag annorlunda ut nu?

Så kan det bli om vi får lite tid och kärlek. Om vissa fått som de ville skulle varken Max, Måns eller jag levt idag. Vi är alla glada att vi gör det.



16 kommentarer:

  1. Det är så konstigt att somliga inte kan fatta vad som kan ske när man får kärlek i stället för slag. Hur många bevis ska de ha?????

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken tvåbening skulle vara lugn och trygg och kontaktsökande om alla katter i dess närhet bara varit dumma och slagits?

      Radera
    2. Gustav, en del tvåbeningar är ju inte så smarta, det har vi ju många bevis på tyvärr.

      Radera
    3. Pelle, ja det kan man verkligen undra. Vi katter förstår ju så småningom i alla fall.

      Radera
  2. Kärlek och tid är vad som behövs! Håller tassarna för att dina människor kommer snart nu.Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, tänk att vissa inte förstår att det egentligen är så enkelt.

      Radera
  3. Vi tycker också att det är konstigt att en del tvåbeningar inte begriper det.
    Matte hälsar att du är mycket stiligare i verkligheten!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, *rodnar* tycker er matte verkligen det?

      Radera
  4. Man och Måns husse hade gjort en jättefin film. Och den hade ju precis lika gärna kunnat handla om dig, eller någon annan kisse som haft otur och inte träffat särskilt snälla människor, men som sedan upptäcker alltmer hur mysigt det är med klappar när de fått en människa som de litar på. Alla skygga katter borde få en sådan chans. Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Findus, Isak och Rasmus, ni har så rätt. Alla katter borde ha rätt till snälla människor.

      Radera
  5. Mjau, vi förstår inte heller hur en del tvåbeningar tänker. Klart vi blir ju säkra på våra tvåbeningar OM dom ger oss en chans att lära känna dom.
    Det finns *dummingar* har vi hört och läst, *FRÄÄÄS*

    Tass tass


    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, får vi bara chansen och tiden så blir vi ju trygga. Det är väl inte så svårt att förstå?

      Radera
  6. Kärlek och tålamod är som magi :-) Såg dig när du kommit till katthemmet Freddy, då låg du och gömde dig men numera är du en glad och social kille, det ser man tydligt :-)
    Förstår inte alls Länsstyrelsens konstiga tankar om att rädda katter skall avlivas.. Ger man rädda katter kärlek och har tålamod så sker det underverk <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kattfamiljen, när jag kom till katthemmet trodde jag ju att alla människor var elaka mot oss katter. Men nu vet jag att det finns snälla människor också.

      Radera
  7. Matte säger att du är supermysig, hon låter kär.Hade hon inte haft mig hade du haft ett hem här, tror jag. Och du ser verkligen inte lugn och trygg ut på första bilden och sen på den sista är du jättefin och lite krävande, som -godis tack! Gärna nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, vad kul att ha nån som är kär i en! Blogghjälpen tycker nästan att jag ser ut som en helt annan katt idag mot hur jag såg ut när jag kom hit.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...