fredag 26 april 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

 Som ni som följt min blogg vet har jag ju jobbat som snickare tillsammans med snickare Christer. Vi har ju byggt katthemmet tillsammans, kan man jama. Då är det inte konstigt att det blivit så fint och bra.

Sen avslöjade jag att jag också är inredningsarkitekt. Det hänger så klart ihop med snickeriarbetet, men man kan jama att det är en specialgren av snickeriet.

Idag har jag så fått rycka in på ett nytt område. Jag har blivit finanskatt. Det är nämligen så att blogghjälpen har deklamerat, eller vad det heter. Det höll så klart på att gå alldeles tokigt, så jag fick rycka in och jama om hur hon skulle skriva. Och här avslöjade hon igen att hon inte är särskilt smart. Hon har nämligen betalat in en massa pengar till nån som heter Staten. Är det vad man ska göra om man jobbar på ett katthem? Hade hon varit åtminstone lite smart hade hon ju givit oss pengarna så klart.

Nåjam, nu är det som det är. Jag har i alla fall bestämt mig för att den där Staten ska aldrig få en enda krona av mig! Jag får ju inget tillbaka av dem.

11 kommentarer:

  1. Oj, finanskatt?! Det skulle vi behövt här hemma, husse blev nämligen tillsagd att betala massor till den där dumma Staten. Vad är det för sätt att behandla kattmänniskor??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, där ser man vilket enormt behov det finns av finanskatter. Om det fanns fler av oss skulle ingen behöva betala en massa till den där Staten.

      Radera
  2. Den där dumma deklarationen ställer till det för många tvåbeningar har vi förstått. Vi fick hjälpa matte för ett par veckor sen, annars hade det blivit heltokigt.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, man undrar ju hur de gör som inte har nån katt som hjälper dem?

      Radera
  3. Så bra att du har lite erfarenhet, för då kanske vi kan få lite tips av dig då vi ska hjälpa matte med den där fåniga deklarationen i helgen. Mot skäligt arvode, förstås. Man måste ju få bra betalt när man är en så erkänt duktig kisse som du. Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Findus, Isak och Rasmus, vi ska nog komma överens om arvodet. Det blir ju så klart specialpris för bloggkompisar.

      Radera
  4. Kanon att du även är finans expert , Freddy !
    Du kanske kan komma ner och hjälpa min matte lite med hennes deklamation ?
    Hon hade tänkt göra den nu i helgen när hon är ledig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, det är många som ska deklamera i helgen, men jag hinner nog med din matte också.

      Radera
  5. Tänk om man kunde få skänka alla de pengar som går i skatt, tänk så mycket pengar katthemmen skulle få då.
    Kan man rösta igenom det? *fundilerar*

    Önskar att jag hade många pengar och kunde skänka till alla bra katthem i Sverige :) för tyvärr så behövs alla.

    Tänk om alla vet-stationer skulle kunna ställa upp 1 dag i veckan med gratis kastreringar för hemlösa katter, det vore en bra och positiv cred för alla veterinärer som gör det för god sak :)

    Slutar aldrig att drömma :)

    Nosgos till bästa Freddy <3 och blogghjälpen som hjälper till att skriva <3 bra tankar och reflektioner

    SvaraRadera
    Svar
    1. Östgötakatterna, det kanske skulle gå att få många vettisar att ställa upp på gratis kastrering, om inte en gång i veckan så alla fall en gång i månaden. Men det kräver ju att nån tar tag i det och administrerar...

      Radera
    2. Det där ska jag forska vidare i faktiskt... det är inte klokt att det ska vara så otroligt dyrt och ibland svårt att få tid för att det är en skyggis som ska kastreras... ska höra med "mina" veterinärer... de jobbar för god sak, hela tiden. Jag kommer aldrig att byta veterinärer, jag är så glad att jag "har" dem :)

      Nosbuff

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...