tisdag 5 mars 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Som ni kanske minns var jag på väg tillbaka till stället där jag fått mat kvällen innan.  Jag var väldigt hungrig. När jag kom fram var det alldeles stilla och tyst. Det syntes inte ett spå av vare sig nån människa eller nån mat.

Jag tänkte att jag kanske var lite tidig så jag kröp ihop bredvid en stor sten. När jag legat där en stund hörde jag plötsligt ett ljud. Instinktivt kröp jag lite bakåt. Det skulle jag inte gjort. Plötsligt stod det en elak tvåbening bakom mig och försökte ge mig en spark.

Men då öppnades plötsligt en dörr och nån skrek för full hals "du ger f-n i katten". Oj vilken fart den där sparkaren fick. Själv sprang jag in under en buske, men jag stannade där för att se vad som hände. Jodå, det hände som jag önskade mest av allt just då, människan som öppnade dörren ställde ut en tallrik med mat, gick in igen och stängde dörren.

Jag såg att hon stod kvar innanför dörren och tittade på mig när jag åt, men hon lät mig äta i lugn och ro,

12 kommentarer:

  1. Oj, precis i rätt tid och hon verkar ju vara snäll också

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, jag hoppades i alla fall at hon inte skulle göra mig illa.

      Radera
  2. Men oj, vad du fick vara med om! Det var då för väl att den som gav dig mat körde bort dummingen. Hoppas du får mer mat av den snälla?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, det var en evig tur att hon öppnade dörren just då!

      Radera
  3. Jamarns vad bra gjort av tjejen! Jag har förstått att även om en tvåbening är snäll så är det tyvärr sällan de vill/vågar säga till andra tvåbeningar när de gör något dumt. Det är konstigt tycker jag. Om nån av mina lillbrorsor gör nåt dumt får de en tass av mig direkt. Jag tror att tvåbeningar måste bli bättre på att våga säga ifrån när de ser någon behandlas illa, vare sig det är djur eller andra tvåbeningar. Vad skönt att du fick mer mat, hoppas hon fortsatte mata dig.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, det är synd att så många inte vågar säga till när nån gör nåt fel. Om fler vågade det skulle de som är dumma inte våga vara det.

      Radera
  4. Vilken jamarns tur att det dök upp en snäll 2-bent i rättan tid !!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, ja, det var inte ofta jag hade tur, men den här gången hade jag det.

      Radera
  5. MEN jamars bra att det var ngn som sa ifrån till den där dummingen att gå därifrån, tassarna upp för den tvåbeningen. Hoppas den snälla tvåbeningen fortsätter mata dig, håller tassarna på det.

    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, det var väldigt bra att jag fick hjälp den där gången. Önskar bara att jag fått det alla gånger jag behövt.

      Radera
  6. Vi förstår inte hur man kan sparka på någon sådär, bra gjort av tvåbeningen att ryta ifrån. Och toppen att du fick mat.Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, det är alldeles obegripligt att man kan göra nåt sånt. Dumma dom som gör så!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...