måndag 25 mars 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Har ni märkt en sak?  Jag har tagit bort Wikkis fina banner där det stod "Rädda Södertälje Katthem". Tänk vad den har hjälpt oss! Nu är vi räddade. Vi bor i ett nytt fint katthem och om snälla människor fortsätter hjälpa oss kommer vi nog att kunna ta hand om hemlösa katter här många år.

Det trodde vi knappast för ett år sedan. Då hade vi inte hittat nån bra lokal. De vi tittade på var alldeles omöjliga att ha ett katthem i. En del låg så tokigt till så våra volontärer skulle inte kunna ta sig dit utan bil, eller så ville myndigheter och grannar inte ha ett katthem där vi tittade, eller också var det alldeles för dyrt.

 Det var då alla katter på katthemmet hade "det stora krismötet". Först hittade vi en lokal (nåjam, lite hjälp från tvåbeningar fick vi), sen jamade vi med snickare Christer, med elspecialisten Niclas, med snickare Patrik, med plattsättare Pierre, med Pelles matte och husse och några till. Vi var lite oroliga för att ingen skulle vilja hjälpa oss med att bygga ett katthem, men när vi jamat en stund med alla var saken klar!

Snart kan jag pusta ut och koncentrera mig på att skaffa ett eget hem, men först är det en hel del till som måste ordnas. Men det fixar vi katter!

14 kommentarer:

  1. Det är fankattiskt att det gick och med gänget som har hjälpt till att bygga! Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, ja man tror nästan inte att det är sant. Fast det är det.

      Radera
  2. Ni har varit SÅÅÅ duktiga ALLIHOPA!!! *applåderar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, ja så blir det när man jobbar ihop. Det borde fler lära sig.

      Radera
  3. Tänk ändå vad som kan åstadkommas när alla hjälper till!

    Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, ja tänk att man till och med kan bygga ett katthem om alla hjälps åt.

      Radera
  4. Härligt att allt oro är över och ni har ett nytt katthem att bo i medans ni väntar på er alldeles egna för-alltid-hem!!!

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, det är en otrolig känsla. Tänk att veta att vi får vara här tills vi får ett eget hem!

      Radera
  5. Tänk vad alla har varit duktiga! Vi hoppas verkligen att alla inblandade stäcker på sig ordentligt för jamarns vad stolta de skall vara!
    Här hemma har vi firat med räkor och dreamisar. Tänk att det är på dagen 3 år sen jag flyttade från er hem till matte. Eftersom vi inte vet hur gammal jag är så firar vi även min 5-åriga födelsedag idag. På onsdag fyller dessutom småkillarna Bosse och Mårrgan 2 år, så då tänkte vi ha party. Ni kommer väl?
    Alla trevliga katter som vill komma är hjärtligt välkomna! Matte har handlat hem massor av gottisar av olika slag.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, är det din treårsdag i ditt nya hem! Grattis. Du har verkligen vunnit högsta vinsten, liksom Bosse och Mårrgan. Klart vi kommer på partyt på onsdag! Nära och bra.

      Radera
  6. Uschjam, vi minns hur rädda vi var att ni katter skulle bli utan katthem. Men som vanligt så styrde vi (med våra människors hjälp) upp det hela och räddade situationen.
    En jamarstor applåd till alla som hjälpt till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, ja det var en orolig tid. Tur att det blev som det blev, men vad annat var egentligen att vänta när vi ryckte in?

      Radera
  7. Jamar som övriga missevänner, stort grattis till ert nya katthem.
    Vi apploderar oxå alla som kunde ställa upp och hjälpa till med nya katthemmet.
    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, tack för grattiset. Vi är hur glada och stolta som helst.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...