lördag 16 mars 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Idag har vi haft lite strul med bloggen, men nu verkar det fungera igen.

Det har varit en ganska lugn dag på gamla katthemmet. Fast det hände ju nåt som jag egentligen inte vet om jag ska berätta, men jag gör det ändå.

I morse kom en tjej in i min bur som tar kattpass här. Det vill säga hon kommer hit och ger oss  mat, städar våra burar, tömmer våra lådor och så vidare. Som tur är finns det många fler som gör det, men det jag tänkte berätta om har med den här tjejen  att göra.

Som ni vet kan jag vara väldigt farlig. Jag kan fortfarande slå till folk med tassen, (fast jag gör det mest på skoj numer). I förmiddags kom den här tjejen in till mig. Jag tänkte att jag måste direkt få henne att förstå vem som bestämmer här på katthemmet, så när hon böjde sig ner för att klappa mig klippte jag till henne med tassen (fast jag inga inga klor ute!).

Jag hade väntat mig att hon skulle bli jamarrädd och rusa ut ur buren. Men vet ni vad tvåbeningen gör? Hon spänner ögonen i mig och säger "vill du gosa, eller?". Det ville jag så klart, men jag trodde ändå det vore bra om jag tassade till henne lite. Men när hon sa så där blev jag alldeles paff och började stryka mig mot henne. Då gosade hon med mig. Så nu har jag nog bestämt mig för att jag inte ska vara så farlig längre. Man vill ju inte gå miste om gos.
 

10 kommentarer:

  1. Låter som en bra idè att hålla tassarna i styr om du vill ha gos :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, måste nog lära mig det....

      Radera
  2. Vilken klok tjej. Gos är ju mycket bättre och mysigare. :) Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Findus, Isak och Rasmus, ja hon är ganska smart när man tänker efter. Och snäll är hon också.

      Radera
  3. Det var en smartis, som insåg att du egentligen ville gosa med henne :) Nu VET du att de är snällisar som kommer in till dig!

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, ja visst är det snällisar. Men ibland kan jag bara inte låta bli att tassa till dem. Det går liksom reflexmässigt.

      Radera
  4. Klart man vill ha gos! Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, ja, det är jättemysigt med gos.

      Radera
  5. Vilken mysig tjej som förstod att du ville ha gos! Nu behöver du inte vara så farlig längre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, det är faktiskt ganska skönt att inte behöva vara farlig.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...