söndag 24 februari 2013

Katten Freddy på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Freddy på Södertälje Katthem.

Jag tror att alla bloggkatter tycker det är läskigt att skriva bloggen första gången. För mig är det nog extra konstigt eftersom vi ju inte har kunnat göra som vi brukar. Det vanliga är ju att den som bloggar lämnar över bloggen till sin efterföljare och berättar hur det går till.

I mitt fall har det ju inte varit möjligt, men blogghjäpen har sagt att alla som läser vår blogg är snälla, och skulle nåt bli tokigt så har de full förståelse. Det känns bra.

Jag har i alla fall förstått att man ska börja med att presentera sig.  Jag heter alltså Freddy. Jag hoppas ni inte blir ledsna eller rädda när ni läser min historia, för många människor har behandlat mig väldigt illa. Tyvärr är det inte så ovanligt bland oss hemlösa katter.

I morgon ska jag börja berätta min historia från början, så långt tillbaka som jag minns.

18 kommentarer:

  1. Ingen av oss som följer bloggen skulle drömma om att göra narr av en vän! Så var inte orolig, utan berätta bara ur hjärtat vad du vill säga. Vi finns här, och även om vi bävar för din historia - katthemskatternas förflutna är alltför ofta fulla av hemskheter - är vi redo!

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Imma, det är precis vad blogghjälpen sagt. Skönt att ha ert stöd.

      Radera
  2. Vi förstår att det måste kännas lite extra läskigt när ingen kan guida dig i början. Men vi som läser är som sagt jättesnälla. *buffar*
    Det är tur att du bor på katthemmet, för att då vet vi hur din historia slutar i alla fall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, jag ska försöka göra så gott jag kan. Blogghjälpen har sagt att ingen kan begära mer.

      Radera
  3. Vi är många här som själva har varit bloggkatter hos er innan vi hittade våra hussar och mattar, så vi vet hur nervöst det är i början. Men jag skall berätta en hemlis för dig Freddy - att vara bloggkatt är det enklaste, att ta tass om blogghjälpen däremot är betydligt svårare. Men det kommer en klok misse som du klara av galant!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, jo jag har förstått att det är svårt att ta tass om blogghjälpen, men jag har nästan redan lindat henne om min pek-klo.

      Radera
  4. Tänk att det, tyvärr, syns på din blick att du blivit utsatt för dumheter. Så tråkigt. Hoppas du ska känna dig lite tryggare nu. Nu är du på ett säkert ställe i varje fall och snart blir det flytt till nya lokalen. Matte och husse har provsuttit i burar där och de är fina och stora säger hon. Fast de är inte helt klara än.
    Väntar med spinning på att höra din historia.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, ja det här kortet är några veckor. Blogghjälpen ska snart ta nya foton. Där är min blick bättre.

      Radera
    2. Inget fel på den på kortet, men den berättar om skräck och utsatthet. Ser framemot att lära känna dig!

      Radera
  5. Vi ser fram emot att lära känna dig! Det kommer säkert att gå bra med bloggandet. Du är så stiligt på bilden tycker vi.Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, tycker ni att jag är stilig *rodnar lite*.

      Radera
  6. Välkommen till bloggvärlden Freddy!! Detta kommer du klara helt enastående, trots att överlämningen inte blev som den borde vart. Fina Fortuna är saknad, och det slutade inte som alla hoppats.
    Men hur som helst, vi kommer troget att följa dig, precis som vi gjort med de andra bloggkissarna som har vart här.
    Att inte bli ledsna kan vi inte lova här, för är det något som får det att värka i hjärtat är det när ni råkar illa ut. Men trösten i allt är att du är här nu och får en ärlig chans.
    Vi kommer att finnas här tills du får ett eget hem, med egna människor och får känna hur det är att vara nummer ett i en familj. En riktig snygging är du minsann, och du kommer att klara allt bloggande som en dans!! Vi hejar på dig!!
    Kramar från Beata, Doris Sunny och matte <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Victoria, Beata, Doris och Sunny, vad snälla alla är som lovar följa mig ända tills jag får ett eget hem. Hoppas det inte dröjer alltför länge.

      Radera
  7. Väkommen sötnos!

    Xantippa

    SvaraRadera
  8. Jo, visst kommer jag bli ledsen. Det måste man bli över hur människor kan bete sig mot oss. Jag vet att det kommer bli jobbigt att läsa din berättelse, men det är skönt att veta att du har det bra nu.
    Det ser verkligen ut som om du haft det svårt i ditt liv, men nu ska det bara bli bättre och bättre!

    SvaraRadera
  9. Gustav, jag hoppas också det blir bättre och bättre. Jag har redan blivit mycket modigare.

    SvaraRadera
  10. Tror nog att du kommer att sköta det här med att vara Blogg-katt alldeles utmärkt !!
    *Nosbuff*

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...