fredag 25 januari 2013

Katten Fortuna på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Fortuna på Södertälje Katthem.

Idag har jag tänkt på att vi på Södertälje Katthem haft en enorm tur som fått och får  så oerhört mycket gratis hjälp av främst Christer, Patrik och Niklas. 
Sen måste jag förstås nämna särskilt både Christers fru Bonnie och Pelles matte och husse och även Patriks och Niklas familjer som får avstå från att träffa sina män när de jobbar på katthemmet. Även Marikka från katthemmet är värd ett särskilt omjamande.

I början när vi sa att vi skulle börja bygga ett nytt katthem var det många som sa att de skulle hjälpa till. Kanske har de fått annat att göra, men de här som jag nämnt här, plus några i styrelsen har verkligen ställt upp.

Sen får vi absolut inte glömma alla de som hjälper till på "gamla" katthemmet. De gör ett guldjobb. De hjälper till att ge oss mat, städar våra burar, tvättar saker vi behöver, handlar saker till oss, ställer upp på öppet hus, tömmer lådorna i de affärer där människor skänker mat till oss, gör hembesök m m.

Jag skulle kunna nämna många fler namn, men jag tror ni alla vet vilka jag menar. Tack för att ni alla hjälper oss att få ett nytt, fint katthem där vi kan hjälpa många fler katter från att frysa ihjäl, svälta ihjäl eller "bara" må allmänt dåligt! Tänk om alla tvåbeningar vore som ni.



10 kommentarer:

  1. Det är verkligen tur att ni har så snälla människor omkring er. Husse säger att om han bott i närheten så kunde han hjälpa till med att brygga kaffe och lära ut nya svordomar till dem som det inte går bra för.
    Själv skulle jag kunna tänka mig att sitta och jama lite strunt med dig och din kompisar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, kan din husse nya svordomar?? Det vore nog bra att lära sig dem, så det är synd att ni bor så långt borta. Tänk att få sitta och jama med Sippo!

      Radera
  2. Att så många vill hjälpa till ger en hoppet om mänskligheten tillbaka. Det är lätt att tappa det när man hör hur lättvindigt somliga överger sina katter, och lämnar dem att ensamma kämpa för sina liv. Alla ni som arbetar så osjälviskt för katterna, ni är våra hjältar!
    Vi visste inte att Pelles människor var engagerade hos er, så roligt att höra :-)
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunilla & Frasse, Pelles människor har hjälpt oss jamarmycket på nya katthemmet. Nu är visserligen Pelles matte opererad i armen, men hon skulle komma i helgen i alla fall. Det tycker jag är jättesnällt av henne. Hon kan ju peka ut vad andra ska göra, så avlastar hon mig lite.

      Radera
  3. Det verkar som om vi funderat på samma sak, just vilken tur det är att det finns så många snälla och hjälpsamma människor. Nu blir det förstås extra tydligt på ett katthem, där ni är helt beroende av snällingarna. Jam, vilken tur att de finns!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, utan snällingar skulle nog de flesta av oss som bor här vara döda, det är den bistra sanningen. Vi kan inte nog tacka alla som hjälper oss.

      Radera
  4. Tänk om alla var så som era snällisar ni har! Tänk vilken annorlunda och mycket bättre värld vi skulle leva i då! *drömmer*
    De enda katterna som skulle finnas på katthemmen skulle vara såna som av någon anledning behöver omplaceras eller som har sprungit bort och inte hittar hem.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, du har så rätt. Den här världen skulle kunna vara rena paradiset för alla om alla vore snälla och hjälpte varandra.

      Radera
  5. Sådana tvåbeningar som hjälper er på det nya katthemmet, sådana borde det finnas fler av, jamar vi, Tassarna upp.

    Det borde finnas dubbelt så många snällisar istället för *dummisar som är dumma mot oss djur överhuvud taget, Undrar vart alla i hela värden alla snällisar finns.
    BORT med alla dummisar!


    Tass tass
    önskar er en jamars trevlig helg


    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, jag tycker människor borde stå i kö för att få hjälpa till på katthemmet. Då kunde jag ropa upp när det blev nästa köandes tur att komma in.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...