lördag 19 januari 2013

Katten Fortuna på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Fortuna på Södertälje Katthem.

Vilken tur att jag har nånstans att bo! Jag tänker på alla mina kompisar som inte har det idag. Jag skrev om det igår, men jag kan inte sluta tänka på dem, så jag tar upp det idag också.

Många tycker det är konstigt att man tar på sig hela ansvaret för en katt som man ger lite mat. Kanske är det ett tecken på  att man verkligen borde se över djurskyddslagen. Se till så att den som vanvårdar ett djur får ett straff istället för den som försöker hjälpa?

Det behövs nog mer resurser till djur överhuvud taget. En utbyggd djurpolis kanske vore en bra början? Och att det blir en statlig eller kommunal angelägenhet att ta han om hemlösa husdjur.

Det här är ett svårt kapitel och jag måste fundera vidare.

Nån hjälp av blogghjälpen är inte att vänta just nu. Hon har ju tokat till det igen. Men det ska jag berätta om längre fram.

11 kommentarer:

  1. Vi håller med. Både lagar och människor behöver uppdateras. *suckar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, jag tror vi måste ta tass om detta själva för att det ska bli nån ordning!

      Radera
  2. Håller tassarna för att översynen på Djurskyddslagen blir riktigt bra för alla sorters djur !
    Men kan du inte berätta redan nu vad Blogghjälpen tokat till det med ??
    Blir ju nyfiken ju !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, vi håller också tassarna för att nya djurskyddslagen blir nåt bra. Men vi kanske inte får förvänta oss alltför mycket tyvärr.

      Radera
  3. Lagarna kan verkligen vara tokiga. De som aktivt dumpar sin katt eller är elak mot den borde straffas väldigt hårt, tyvärr sker det alldeles för sällan.

    Ojoj vad har blogghjälpen nu hittat på? Antar att du får ordna upp det åt henne Fortuna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kattfamiljen, det borde finnas mer resurser för djur som far illa. Både att de själva blir omhändertagna och att deras förövare får kännbara straff. Det som blogghjälpen nu hittat på får hon verkligen ordna upp själv.

      Radera
  4. Vi kan bara jama instämmande. Lagarna behövs absolut ses över och uppdateras, men framför allt behövs det någon som ser till att de vi har efterlevs. Tex har någon fått djurförbud måste det ske kontroller också, det görs det alltför sällan idag.
    Nu blev vi också jamarnyfikna på vad blogghjälpen har hittat på.
    Fick ni också se regnbågsbron igår? Matte såg den precis utanför hennes jobb, den var bara ca 30 meter ifrån. Hon har aldrig sett den så nära någongång. Hon sa att det var sagolikt vackert och om man kisade kunde man se alla katter stå och vinka från andra sidan.
    De på hennes jobb påstod att det inte alls var regnbågsbron utan en halo, men matte tog kort på den och det kan vi alla se att det visst var regnbågsbron.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, vi har inte sett elelr ens hört jamas om nån regnbågsbro igår. Vad var det?

      Radera
    2. Den gick från Nyköpingsvägen (mellan scania och mekonomen) till järnvägsspåret vid värdsholmen. Den fanns där hela förmiddagen. Matte tog kort på den med mobilen, men tyvärr blev de inte så jättebra men man ser den ganska tydligt.

      Radera
  5. Jamar som övriga missevänner att lagarna som handlar om oss djur måste ses över, helt klart.

    Men vad är det du jamar, Fortuna
    Har blogghjälpen tokat till det?
    Vad är det som händer?
    Nyfikna vi blir

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, vi är alla överens om att det måste bli bättre lagar. Det är bra.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...