fredag 31 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har blogghjälpen jamat med husse.Om vi har tur kanske min nya balkong blir innätad på söndag eller måndag. Jag håller tassarna för att det blir på söndag.

När det är klart har blogghjälpen lovat skjutsa hem mig och husse. Den delen av flytten är jag lite orolig för. Tänk er själv blogghjälpen bakom en ratt på en brummis! Nåjam, hon har lovat att köra försiktigt och att jag ju måste åka nån form av brummis för att komma hem och då kan det ju vara bra att det är blogghjälpen som jag är van att jama med.

Men jag måste också jama lite allvar, så här på fredagen. Länsstyrelsen i Örebro tycker att man ska avliva skygga katter på katthemmet Spinnhuset i Hallsberg. Jag förstår inte varför.. Vore det inte bättre att de ägnade sig åt att jag djurplågare och se till att kreatur transporterades på ett vettigt sätt etc?

torsdag 30 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har blogghjälpen och jag jamats vid ett bra tag. Jag har fått mitt favoritgodis också. Hoppas hon insstruerar husse om var han kan köpa det.

Det börjar ju närma sig flytten och jag har helt klart för mig vad jag ska packa ner. Det blir 1 st toalåda med lock, 1 st tynnel, 1 st dyna plus lite annat. Jag räknar med att blogghjälpen skickar med lite av favoritgodiset så jag har tills husse hinner köpa.

Det är mycket att tänka på nu. Kanske blir balkongen innätad i helgen. Och så fort det är klart blir det flytt av undertecknad bloggkatt. Men jag hinner i alla fall skriva en rapport om flyttdagen, när den nu blir,

onsdag 29 augusti 2012

Katten Ninja på SÖdertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

 Idag har jag hjälpt blogghjälpen med ett möte med styrelsen, för sista gången antagligen.

Det känns väldigt konstigt och samtidigt oroande. Hur ska hon klara sig utan mig?  Min efterföljare är ju smart, som alla katter, men behöver ju ändå lite tid att sätta sig in i alla stora frågor. Det är ju mycket på gång nu som ni vet. Nåjam, jag har sagt att hon får ringa till mig eller komma på besök om hon behöver hjälp. Jag vill ju att mina kompisar ska få det bra även om jag har fått ett hem.

Sen har jag läst tidningen idag också, precis som jag brukar. Det står en del om hundar, som övergivits och behöver nya hem i en av våra kvällstidningar. Det är bra, men varför står det ingen om oss katter? Jag kan slå vad om att det är betydligt fler katter än hundar som överges, även om varje övergivet djur är ett övergivet djur för mycket.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15303171.ab?teaser=true


tisdag 28 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har det varit ganska lugnt här. 

Blogghjälpen har ringt till husse. Han har berättat att hon som ska hjälpa honom att näta in balkongen är bortrest men att hon kommer att komma till honom på fredag för att ta mått på balkongen. Sen ska hon åka och köpa nät och förhoppningsvis kommer nätet att var på plats i helgen.

Så fort det är gjort kommer jag att flytta.

Hon berättade också att husse längtar jättemycket efter mig. Det känns väldigt bra, för jag längtar efter husse och mitt nya hem också.

Sen väntar jag på att Nea och Kasperian ska skicka sin adress till info@sodertaljekatthem.se så vi kan skicka deras auktionerpriser till dem!



måndag 27 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har jag funderat över hur vissa människors känsloliv är. Vi katter vill ju oftast stanna i våra hem, även om de inte är optimala - bara inte våra människor är direkt elaka mot oss. Om vi blir utkastade längtar vi oftast hem, även om vi kanske inte hittar hem.  En annan orsak till att vi inte kommer hem kan vara att vi känner att vi inte är välkomna eller att vi blivit så skrämda av nåt så vi helt enkelt inte vågar tassa hem.

Men med de människor som överger oss verkar det vara helt annorlunda. De verkar inte sakna oss ett dugg, eller undra hur vi har det. De verkar helt obekymrade och lever vidare som om inget hänt.

Enligt mina vetenskapliga efterforskningar tyder detta på att vi katter är med känslomässigt utvecklade än vissa tvåbeningar. Eftersom jag gjort denna djupstudie på egen tass och kommit fram till denna slutsats undrar jag om ni tror att jag kommer få Nobelpriset?

söndag 26 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem brättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

IDag när blogghjälpen var här jamade jag om en sak med henne. Det är många saker jag tycker tvåbeningar gör tokigt. Ibland hittar de på tokigheter som nästan gör att man tappar svansen.

Som till exempel det här med att man inte ska jobba på lördagar och söndagar.  Vad är det för dumheter? Det betyder ju att min balkong inte blivit innätad vare sig igår eller idag. Alltså, två dagar som bara försvunnit till ingen nytta.

Hoppas nu att de som ska näta in min balkong står utanför husses dörr klockan jättetidigt i morgon bitti och gör sitt jobb snabbt! Jag är ju redo att flytta när som helst!

torsdag 23 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har jag  försökt ta det lugnt och börjat planera för framtiden. Blogghjälpen var här och tog en ny bild på mig. Hon kramade om mig jamarmycket och det var mysigt. Jag trampade som bara den med tassarna som jag brukar när jag blir smekt.

Det är flera som varit inne i min bur idag och sagt att de är jätteglada för min skull. Det känns bra.

Nu hoppas jag bara att det inte tar lång tid innan husses och min balkong blivit innätad. När det är gjort gäller det att börja planera vad jag ska ha med mig härifrån och packa allt. Det har ju blivit en del under tiden jag bott här.

Även om det nu börjar en ny fas i mitt liv så måste ju vardagssysslorna skötas. Idag har jag instruerat blogghjälpen vart hon ska skicka de paket som vunnit på auktionen. Hon har varit ganska duktig och snart ska nog alla ha fått sina paket.

Vi hörs nog inte i morgon för blogghjälpen ska åka till nåt godisland, till nåt som heter Visby. Där ska SVEKATT ha möte. För även om det löst sig för mig måste alla som kan jobba vidare för de katter som fortfarande har det svårt.


onsdag 22 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag är jag så darrig i tassarna så jag kan knappast jama ner det jag vill skriva.

JAG HAR NÄMLIGEN FÅTT EN INTRESSEANMÄLAN!

 Blogghjälpen har gjort hembesök hos min husse idag och hemmet är godkänt. Fast jag ska inte flytta ännu. Husse ska näta in balkongen först, så inte jag går ut där och ramlar ner och slår mig.. Det vill varken husse eller nån annan.


Blogghjälpen är både glad, ledsen, ivrig, förbryllad, eftertänksam och jag vet inte vad. Hon säger att hon är så glad för min skull, men samtidigt kommer hon att sakna mig jamarmycket. Jag kommer nog sakna henne och alla andra på katthemmet också, men sen är det ju faktiskt så, att det är det här jag drömt om hela tiden. Att få ett eget hem.

Jag kommer i alla fall fortsätta blogga fram till jag flyttar. Nu måste jag också lära upp min efterföljare och det känns bra att jag får lite tid till det eftersom det blir mycket att stå i med flytt och allt.

Så har blogghjälpen bett mig säga att hon tyvärr inte hunnit skicka paketen ännu till er som vunnit auktionen. I morgon kommer hon skicka de som hon vet redan betalat in. Hon ber också de som ännu inte skickat pengar till vårt pg 38 93 41 - 9 och mail med adress och vilket paket ni vunnit till info@sodertaljekatthem.se att göra det så vi kan skicka iväg alla paket. Paket nr 1, 2 och 4 skickar vi i morgon.

Nu ska jag försöka lugna mig lite. Det har varit en omtumlande dag. Hoppas jag kan sova lite i natt!


tisdag 21 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

 Idag kan det vara lite svårt att se på bilden vad den föreställer. Men det är faktiskt jag i min tunnel.

Jag älskar min tunnel. Den är hur kul som helst. Jag brukar rusa igenom den jamarfort. Blogghjälpen hinner aldrig se vad som händer. Hon är ju lite långsam.

Allra roligast är det när hon viftar med en vippa i ena änden och jag befinner mig i andra änden. Innan blogghjälpen har hunnit fatta nåt är jag i andra änden på tunneln och fångar saken hon viftar med.

I morgon kanske jag har nåt spännande att berätta. Men det får vi se då,


måndag 20 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Som ni vet har jag nu avslutat auktionen. Nu har jag överlåtit resten till blogghjälpen, nämligen att distribuera priserna.

Med anledning av allt jobb har jag tagit det lugnt idag. Alldeles har jag ju inte kunna koppla av, eftersom blogghjälpen har haft arbetsdag på katthemmet. Man måste ju kolla henne hela tiden, så det inte blir alldeles tokigt.

I morgon ska jag fortsätta mitt arbete med att få nya katthemmet färdigt. Det är jamarmycket att göra där, så jag behöver samla krafterna.

söndag 19 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har jag tänkt så här: undrar om det finns nån katt som har så många snälla kompisar som jag? Många av er kommenterar min blogg varje dag, även om jag inte har nåt direkt nytt att berätta. Det betyder jamarmycket för mig. I min lilla katthemsvärld händer det ju inte så mycket varje dag, i varje fall inte sånt som jag kan och vill berätta. Ändå ger ni roliga kommentarer till det jag skriver.

Sen har jag auktion, och då är ni jamargenerösa. Även ni som jag vet inte har så många pengar, är med och bjuder. Det värmer hjärtat på en liten katt som bor på ett katthem ska ni veta. Det finns till och med de som inte vinner budgivningen som ändå betalar in pengar till katthemmet! Det är så att jag får tårar i mina ögon när jag tänker på hur snälla ni är.

Slutresultatet blev så här:
Paket nr 1: Charlotte, 600 kronor
Paket nr 2: Findus, Isak och Rasmus, 550 kronor
Paket nr 3: Frasse, 250 kronor
Paket nr 4: Klosterkatterna, 50 kronor
Paket nr 5: Kasper Hund och hans 4 katter, 200 kronor*

* Kasper Hund lyckades med konststycket att dels ordna ett extra paket bestående av en tändsticka, dels bjuda över sig själva efter budgivningen genom att dubbla sin tidigare insats.

Nu skulle jag vilja att ni alla som vunnit budgivningen gör så här:

  • Betala in vinnarbeloppen på vårt plusgirokonto: 38 93 41 - 9
  • Skicka ett mail till: info@sodertaljekatthem.se och skriv vilket paket ni vunnit
  • Skriv er sekreterares namn och adress
  • Skriv när ni gjorde inbetalningen
Så fort vi fått de här uppgifterna skickar vi ut vinnarpaketen till de som vunnit.

 TACK ALLA NI SOM DELTAGIT, både direkt och genom att sätt in pengar trots att ni inte var med i budgivningen. Ni anar inte så mycket ni betyder får mig och mina kompisar. Utan er skulle vi kanske inte leva idag. Ninja.

Vill också skicka ett stort tack till alla er som inte deltagit i auktionen men som ändå stöttar mig på olika sätt. Ni är toppen ALLIHOP.


lördag 18 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar


 Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Nu är det nervöst värre ska ni veta! 

Först är det så klart auktionen. Den avslutas kl 24 i natt. Jag ska vara vaken till dess och kolla slutresultatet. Redan hittills är det över förväntan! Jag kan nästan inte tro att det kan bli bättre men man vet aldrig...

Sen är det öppet hus i morgon. Det är alltid mycket att stå i infor det. Blogghjälpen kommer nog lite senare på öppet hus, för hon ska göra 2 hembesök innan hon kommer.

Sen kommer det värsta av allt: blogghjälpen ska jobba hela dagen på måndag här på katthemmet eftersom vår hälsoansvariga, som annars är här varje dag, ska ha semester. Ni förstår ju själva hur mycket merarbete det skapar för mig? Oj, oj. Men det ska nog gå på nåt sätt.



Så en uppdatering om auktionsläget:

Ställningen idag är:
Paket nr 1: Charlotte 600 kronor
Paket nr 2; Findus, Isak och Rasmus, 550 kronor
Paket nr 3: Frasse 250 kronor
Paket nr 4: Klosterkatterna 50 kr
Paket nr 5: Hemlig budgivare - 100 kr



På bild nr 1, i Paket nr 1 finns: En kalender för 2012, muffinsformar i papper med amerikanska flaggan på, en bricka med kattmotiv, ett blockljus,  ett kattkort, ett fint förkläde som en av våra volontärer sytt och en anteckningsbok med katt på omslaget.








På bild nr 2, i Paket nr 2 finns: en kalender för 2012, Katten Sippos fina bok, en nalle, en bricka med kattmotiv, bollar att leka med, en kaffeskopa, en fin fodrad tygkasse som en av våra volontärer sytt (det är Musse-Piggbiler på) och ett förkläde som en av våra volontärer sytt.


Sen vet ju alla som varit med på mina auktioner tidigare att jag brukar auktionera ut en kattsonlig sak som jag valt med extra omsorg.



Jag tänkte att snart blir det ju mörkt och kallt på kvällarna. Då kan det vara bra med ett värmeljus, så det får bli Paket nr 3. Jag kommer också skicka med en tändsticka, men den behöver man inte bjuda extra för att få. Bjuder man på värmeljuset och vinner budgivningen så följer tändstickan med på köpet!






På begäran har jag sen lagt till ett Paket nr 4. Det består av ett värmeljus, fast utan tändstickan. Vinnarna kommer snart att inse att man behöver såna också!








Sen har vi på HEMLIG begäran lagt till ett Paket nr 5! Det är tändstickan som en hemlig bloggvän bjudit 100 kronor på.









fredag 17 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag blev jag glad när jag satt och läste morgontidningen. Där stod det nämligen: "Fyrfota vänner ett lyft för mattes hälsa".

Sen stod det beskrivet hur bra det är att ha ett djur. Några av fördelarna var:

  • ger oss bättre kondition
  • ökar halten av vällusthöjare som oxytocin och serotonin
  • minskar halten av stresshormonet kortisol
  • minskar ensamheten och ökar ägarens sociala umgänge
  • minskar depressioner
  • sänker blodtrycket
Alla som har ett djur borde ju redan veta det där, men det kan vara bra för de som ännu inte har ett djur att få reda på fördelarna.




Sen tänkte jag bara uppdatera er om auktionerläget:

Ställningen idag är:
Paket nr 1: Charlotte 600 kronor
Paket nr 2; Findus, Isak och Rasmus, 550 kronor
Paket nr 3: Pelle 200 kronor
Paket nr 4: Klosterkatterna 50 kr





På bild nr 1, i Paket nr 1 finns: En kalender för 2012, muffinsformar i papper med amerikanska flaggan på, en bricka med kattmotiv, ett blockljus,  ett kattkort, ett fint förkläde som en av våra volontärer sytt och en anteckningsbok med katt på omslaget.


På bild nr 2, i Paket nr 2 finns: en kalender för 2012, Katten Sippos fina bok, en nalle, en bricka med kattmotiv, bollar att leka med, en kaffeskopa, en fin fodrad tygkasse som en av våra volontärer sytt (det är Musse-Piggbiler på) och ett förkläde som en av våra volontärer sytt.

Sen vet ju alla som varit med på mina auktioner tidigare att jag brukar auktionera ut en kattsonlig sak som jag valt med extra omsorg.

Jag tänkte att snart blir det ju mörkt och kallt på kvällarna. Då kan det vara bra med ett värmeljus, så det får bli Paket nr 3. Jag kommer också skicka med en tändsticka, men den behöver man inte bjuda extra för att få. Bjuder man på värmeljuset och vinner budgivningen så följer tändstickan med på köpet!





På begäran har jag sen lagt till ett Paket nr 4. Det består av ett värmeljus, fast utan tändstickan. Vinnarna kommer snart att inse att man behöver såna också!

torsdag 16 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Som ni vet ska vi ju flytta till nya lokaler så snart de är färdiga. Idag fick en av de som hjälpt oss mest hittills en liten present som tack för hjälpen. 

Jag tyckte det var lämpligt att skriva ett lite kort till honom, och då valde jag ett av Gustavs kort! Tror han blev väldigt glad över det. Fast jag tror inte att han egentligen behövde upplysas om att vårt liv blir ett helvete om vi blir övergivna, för han har många katter själv, och skällisar och får och jag vet inte allt.

Sen tänkte jag bara uppdatera er om auktionerläget:

Ställningen idag är:
Paket nr 1: Dui och Deco 500 kronor
Paket nr 2; Gustav, 500 kronor
Paket nr 3: Pelle 200 kronor
Paket nr 4: Klosterkatterna 50 kr





På bild nr 1, i Paket nr 1 finns: En kalender för 2012, muffinsformar i papper med amerikanska flaggan på, en bricka med kattmotiv, ett blockljus,  ett kattkort, ett fint förkläde som en av våra volontärer sytt och en anteckningsbok med katt på omslaget.


På bild nr 2, i Paket nr 2 finns: en kalender för 2012, Katten Sippos fina bok, en nalle, en bricka med kattmotiv, bollar att leka med, en kaffeskopa, en fin fodrad tygkasse som en av våra volontärer sytt (det är Musse-Piggbiler på) och ett förkläde som en av våra volontärer sytt.

Sen vet ju alla som varit med på mina auktioner tidigare att jag brukar auktionera ut en kattsonlig sak som jag valt med extra omsorg.

Jag tänkte att snart blir det ju mörkt och kallt på kvällarna. Då kan det vara bra med ett värmeljus, så det får bli Paket nr 3. Jag kommer också skicka med en tändsticka, men den behöver man inte bjuda extra för att få. Bjuder man på värmeljuset och vinner budgivningen så följer tändstickan med på köpet!





På begäran har jag sen lagt till ett Paket nr 4. Det består av ett värmeljus, fast utan tändstickan. Vinnarna kommer snart att inse att man behöver såna också!




onsdag 15 augusti 2012

Katten Ninja på 'Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Som ni vet kör jag ju med auktion den här veckan. Igår glömde jag säga att INGEN behöver bjuda en enda krona på auktionen. Allt är så klart frivilligt. Jag tycker jamar mycket om alla mina bloggkkompisar oavsett om de är med i auktionen eller inte.

Så har det tillkommit ett paket. Klosterkatterna undrade om jag kunde göra ett likadant paket som Paket nr 3, för de ville bjuda 50 kronor på ett sånt paket. Nu har ju Alice redan bjudit på paket nr 3 så ett riktigt likadant paket kan jag ju inte göra men jag har beslutat att lägga till ett annat Paket nr 4, nämligen ett värmeljus UTAN TÄNDSTICKA! Hoppas att Klosterkatterna kan tänka sig att bjuda på det paketet istället? Det är ju nästan lik bra som paket nr 3.

Ställningen idag är:
Paket nr 1: Charlotte, 450 kronor
Paket nr 2; Gustav, 500 kronor
Paket nr 3: Alice, 150 kronor

Sen får vi se om nån bjuder på paket nr 4 också.

 Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Nu ska vi ha auktion, som jag lovat.

Det kanske inte är så lätt att se på bilderna hur sakerna ser ut i verkligheten, men jag ska berätta:

På bild nr 1, i Paket nr 1 finns: En kalender för 2012, muffinsformar i papper med amerikanska flaggan på, en bricka med kattmotiv, ett blockljus,  ett kattkort, ett fint förkläde som en av våra volontärer sytt och en anteckningsbok med katt på omslaget.


På bild nr 2, i Paket nr 2 finns: en kalender för 2012, Katten Sippos fina bok, en nalle, en bricka med kattmotiv, bollar att leka med, en kaffeskopa, en fin fodrad tygkasse som en av våra volontärer sytt (det är Musse-Piggbiler på) och ett förkläde som en av våra volontärer sytt.

Sen vet ju alla som varit med på mina auktioner tidigare att jag brukar auktionera ut en kattsonlig sak som jag valt med extra omsorg.

Jag tänkte att snart blir det ju mörkt och kallt på kvällarna. Då kan det vara bra med ett värmeljus, så det får bli Paket nr 3. Jag kommer också skicka med en tändsticka, men den behöver man inte bjuda extra för att få. Bjuder man på värmeljuset och vinner budgivningen så följer tändstickan med på köpet!



 Det här är Paket nr 4: värmeljus utan tändsticka.

Den här auktionen har jag för att göra vad jag kan för att få in pengar till vårt nya katthem. Jag tänkte att man får bjuda fram till kl 24.00 på lördag kväll. Den som då lagt högsta

tisdag 14 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Nu ska vi ha auktion, som jag lovat.

Det kanske inte är så lätt att se på bilderna hur sakerna ser ut i verkligheten, men jag ska berätta:

På bild nr 1, i Paket nr 1 finns: En kalender för 2012, muffinsformar i papper med amerikanska flaggan på, en bricka med kattmotiv, ett blockljus,  ett kattkort, ett fint förkläde som en av våra volontärer sytt och en anteckningsbok med katt på omslaget.


På bild nr 2, i Paket nr 2 finns: en kalender för 2012, Katten Sippos fina bok, en nalle, en bricka med kattmotiv, bollar att leka med, en kaffeskopa, en fin fodrad tygkasse som en av våra volontärer sytt (det är Musse-Piggbiler på) och ett förkläde som en av våra volontärer sytt.

Sen vet ju alla som varit med på mina auktioner tidigare att jag brukar auktionera ut en kattsonlig sak som jag valt med extra omsorg.

Jag tänkte att snart blir det ju mörkt och kallt på kvällarna. Då kan det vara bra med ett värmeljus, så det får bli Paket nr 3. Jag kommer också skicka med en tändsticka, men den behöver man inte bjuda extra för att få. Bjuder man på värmeljuset och vinner budgivningen så följer tändstickan med på köpet!

Den här auktionen har jag för att göra vad jag kan för att få in pengar till vårt nya katthem. Jag tänkte att man får bjuda fram till kl 24.00 på lördag kväll. Den som då lagt högsta budet vinner.

Oj vad spännande det här ska bli!



måndag 13 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Eftersom alla som brukar läsa min blogg har sagt att det inte gör nåt om auktionen inte blir av idag har jag beslutat skjuta på den. Hoppas vi hinner fixa den i morgon, det är den nya målsättningen.  Jag har jamarfina grejer som man kan vinna, vänta ska ni få se.

Anledningen till fördröjningen är att jag haft jamarmycket att göra med förberedelserna för styrelsemötet ikväll. Det var viktiga saker att gå igenom. Som ni vet har det hänt mycket sen senaste mötet.

Sen beror det så klart också på att blogghjälpen inte har samma arbetskattacitet som jag. Hon orkar inte så mycket. Men jag hoppas vi ska ha en auktion i morgon.

söndag 12 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Jahajam, nu har det satt igång på allvar. Först fick jag jama om för blogghjälpen vad hon skulle säga till den snälla snickaren som hon hade möte med idag och som ska hjälpa oss med nya katthemmet, sen har jag börjat planera för ett möte i morgon med en kille som ska fixa ventilationen på katthemmet. När det väl är klart måste jag förbereda styrelsemötet på kvällen så blogghjälpen vet vad hon ska säga där.

Sen måste jag ordna med auktionen också. Fast kanske hinner jag inte göra iordning den förrän på tisdag. Vi får se, men auktion ska det bli!

lördag 11 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Ni som följer min blogg vet ju att jag har jamarmycket att göra nu. Man skulle ju kunna tycka att blogghjälpen på nåt sätt gjorde skäl för namnet genom att hjälpa till lite.Men vet ni vad hon gör mitt upp i alltihop? Jo, hon går och byter dator!

Alla som gjort det nån gång vet ju att det aldrig fungerar som man vill på en gång, så mitt uppe i allt annat arbete har jag måst hjälpa henne att få datorn att fungera också!

Nåjam, nu fungerar den väl hjälpligt, men jag måste ju koncentrera mig på annat nu.

Först och främst gällde det igår att fira Sagge och Simba. Det blev till att kasta sig i kattikoptern 2 gånger samma kväll, men det var det värt. Det var faktiskt värt tröttheten idag också! Tänk att ett gäng katter kan sätta igång ett sånt party. Det kändes faktiskt lite futtigt med den vanliga katthemsmaten i morse, efter vitfisken, tonfisken, krongrädden, räkorna och allt annat gott vi fick, men man måste ju hålla masken så de på katthemmet inte märker att vi varit borta.

I morgon har jag i alla fall ordnat ett första möte mellan blogghjälpen och en snickare som ska hjälpa oss med nya katthemmet. Här gäller det att kunna ha många bollar i luften! Men det är inga problem för en katt som ni vet.

fredag 10 augusti 2012

 Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Igår var jag ju så trött så jag inte orkade skriva så mycket .Idag tänkte jag därför vara lite tidig med bloggen och förklara varför jag var utarbetad.

Förklaringen ser ni på bilderna här intill. Ni ser vad det är, va? Inte? Men titta en gång till! DET ÄR JU SÖDERTÄLJES NYA KATTHEM, ju.

Fast det är så klart inte färdigt ännu. Men igår ordnade jag så att hyreskontraktet skrevs på och bygglovet hade jag ordnat med sen flera veckor. Det har varit jobbiga veckor ska ni veta. Det är inte bara att börja bygga nåt, om ni tror det.

Jag är i alla fall jamarglad över att vi nu får ett nytt katthem för det är jättemånga av mina kompisar som går där ute och inte har nån som hjälper dem.

Som ni förstår kommer den här flytten att kosta många pengar så redan på måndag kommer jag att ordna med en auktion för att dra mitt morrhår till stacken. Är ni med då?

torsdag 9 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har jag haft så mycket att göra så jag är alldeles slut. Jag har fått instruera blogghjälpen hela dagen om vad hon ska göra och det är inte så lätt.

Jag ska berätta mer i morgon, men nu måste jag nog vila lite.

onsdag 8 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

En sån här dag är man verkligen glad att man har tak över huvudet och svansen. Här i stan har det regnat som bara den hela eftermiddagen. Tur att det inte är kallt också, för då skulle många fler djur må väldigt dåligt.

Nu är det i alla fall hög tid att börja tänka på att det snart blir mörkt och kallt och varenda kisse i hela landet är värd ett bra hem.Om ni kan hjälpa en eller flera kissar, eller om ni känner nån som kan och vill ta hand om oss, tveka inte att agera så fort som möjligt. Det blir svårare och svårare ju kallare det blir att skapa platser på katthemmen för de som behöver hjälp.

I en av tidningarna står det idag om att människor som skaffar fyrfota vänner mår mycket bättre än de som inte har nån. Det visste ju de flesta av oss redan, men vissa av dem som ännu inte har katt borde läsa artikeln!

tisdag 7 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Ni som läste min blogg igår kunde ju läsa om min kompis Nikita som fastnade i ett träd som hon inte vågade klättra ner från. Som vanligt när det står om katter i tidningen verkar det som om vissa tvåbeningar måste skicka dumma kommentarer. Nån hade skrivit nåt om att "ner kommer man alltid". Då hade Nikitas matte svarat att "ja, men om en katt sitter uppåt 4 dygn utan mat och vatten så börjar de inre organen ta stryk".

Den matten vet minsann vad hon talar om. Vi kan inte vara utan mat och vatten hur länge som helst. Tyvärr verkar en del tro det.

Sen kan jag berätta att Nikitas matte är en tvåbening som håller ord. Det har redan trillat in en stor slant på Södertälje Katthems konto, som hon lovade. Hon skulle ju betala in vad det skulle kostat henne om Christopher på Cramo tagit betalt som vanligt och det var inte lite, kan jag jama.

Sen vet ni ju att jag är jättenoga med att skicka tackbrev till alla som skänker pengar till osss. Nu vet jag bara inte vem jag ska skicka till - matte eller Christopher på Cramo. Fast om jag skickar till båda kan de väl inte bli fel?

måndag 6 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Om det är nån som tror att man bara slappar när man bor på ett katthem tror ni fel. Här gäller det att ha fullständig kontroll på ALLT. 

Häromdagen till exempel klättrade en av mina kompisar upp i ett träd i Mölnbo. LT berättar att Christopher på Cramo kom med en sky-lift och hjälpe Nikita, som katten heter, att komma ner (det är inte samma Nikita som varit bloggkatt här tidigare, men den här Nikita kommer också från Södertälje Katthem). Inte nog med det. De tänker inte ta betalt för utryckningen heller! och vet ni ännu mer? Matte kommer att skänka det belopp som Cramo skulle debiterat till oss på Södertälje Katthem!

Viss saker får verkligen ett bra slut!

söndag 5 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus igen. Visserligen kom det ingen som ville bli omtasstagen av mig, men jag fick ändå fint besök må ni tro.

Kattfamiljens Heidi kom nämligen på besök igen. Den här gången hade hon med sig sin sambo. Han var väldigt trevlig han också.  Det verkar som om Heidi har valt sambo med omsorg.

Tyvärr hade de nyss skaffat en igelkott(!) och sen har de flera andra katter också, så det finns inte plats för fler katter där. Som tur var hade de inte igelkotten med sig till katthemmet. Tänk om den hade stuckit mig!

Fast på det här katthemmet får det bara finnas tvåbeningar och katter, så risken att bli stucken av en igelkott är ganska liten.

lördag 4 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Som jag berättade igår så hade jag semester då. Jag har haft väldigt mycket att göra senaste tiden och har det fortfarande. Jag vill i alla fall jama att jag läser alla bloggar jag brukar läsa, men ibland hinner jag inte skriva kommentarer till alla varje dag. Hoppas ni inte blir arga på mig för det, för jag gör så gott jag kan.

Nu ska jag till exempel förbereda öppet hus i morgon. Tror att blogghjälpen kommer ett tag också. Apropå det, så har jag inte sett till minsta lördagsgodis idag! Är inte det ett fall för kattdomstolen att ta upp?

fredag 3 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Nu har jag tagit semester. Hela dagen!Jag gjorde - ingenting. Kopplade bort tankarna och sov lite. Fast sen tyckte jag inte det var så kul att ha semester, så nu jobbar jag igen.

På söndag kommer nog blogghjälpen hit igen. Hon ska bara göra några hembesök först. Det görs varje gång nån tingar en katt. Vi vill se var katterna ska bo och när vi ändå är hemma hos den som ska bli kattägd kan ju de passa på att ställa frågor. Det tycker jag är bra.

Vi jamas i morgon.

torsdag 2 augusti 2012

katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag var det en besökare inne hos mig i buren. Blogghjälpen talade om hur fin jag var. Då sa han att "det nog var en katt som vill göra som hon vill"! Undrar vad han menar med det? Vill inte alla katter göra som de vill? Jag tycker det är en katts både rättighet och skyldighet.

 Nåjam, jag fick i alla fall godis av blogghjälpen och sen lekte vi lite. Jag rusade genom min tunnel som jag brukar. Blogghjälpen brukar vifta med en leksak i ena änden av tunneln och du rusar jag från andra änden, genom tunneln och tar leksaken. Den har inte en chans!

onsdag 1 augusti 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

 Idag har jag funderat på vad jag skulle göra om jag hade en massa miljoner kronor. Det här skulle jag göra

  • Öppna massor av katthem där alla hemlösa katter skulle få plats
  • Starta universitetskurser i kattkunskap. Den som klarade kurserna skulle få ett välbetalt jobb på nåt av katthemmen
  • Tillsätta många fler djurpoliser som skulle fånga och straffa dem hårt som var dumma mot djur
  • Se till att alla katter som inte skulle användas i kontrollerad avel blev kastrerade
  • Öppna flera veterinärmottagningar där djurvänner som inte har så mycket pengar kunde få billig eller gratis vård för sina djur

Sen skulle jag not hitta på en massa annat också. Har ni några förslag?

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...