lördag 30 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har jag lurat på en bra inkomstkälla till alla katthem.

Det är ju så populärt med allsång och folkparksturnéer och sånt på sommaren. Jag tycker det borde finnas kattparker och kattsång också! Jag skulle t ex kunna göra vattenkonster. Det gör jag ofta här på katthemmet. Konstigt nog uppskattar inte alla som ska städa min bur det, men det struntar jag i.

Så har jag en kompis som heter Bertil. Han kan sjunga väldigt starkt och bra. Några kattungar som är bra på burklättring kunde jag också ta med. Sen får vi alla se vad vi kan bidra med. Sippo på persiennharpa, Gustav visa hur man njuter av livet, Maurice hos Maurice & Kajsa kunde gå runt bland publiken och visa sina kunskaper i ficktjuveri.  Rasmus hos Findus, Isak och Rasmus kunde visa hur man knipsar av sladdar o s v. Tror ni inte vi skulle få jättepublik. Undrar om Globen eller Scandinavium är bäst *funderar*.



fredag 29 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag är jag lite ledsen för en av mina kompisar. Han fick ett toppenhem för några dagar sedan. Idag ringde ägarna och berättade att deras barn fått en allergisk chock och att min kompis måste komma tillbaka till katthemmet. De var jätteledsna, och det blev jag också. Fast i det här fallet kan jag förstå att de inte kan behålla honom.

Värre är det med de kissar jag berättade om tidigare i veckan, som bott 8 år i sin familj och som sedan plötsligt inte får flytta med när familjen ska flytta.  Det gör mig fortfarande både arg och ledsen. De kompisarna är fortfarande jätteledsna.

Nu ska jag förbereda öppet hus på söndag. Om ni vill får ni gärna komma och hälsa på mig!

torsdag 28 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har det varit öppet hus igen. Det var en snäll farbror här som sa att han gärna skulle ta en katt som suttit ett tag här. Blogghjälpen, som ibland kan tänka lite, sa att jag kanske kunde vara en kandidat. Men då sa han att han nyss förlorat sin katt och han var så väldigt ledsen för det och att den var svart. Därför ville han inte ha en svart katt igen som påminde honom om hans borgångna katt.

Det var synd, men blogghjälpen kom in till mig sen han gått och sa att vi väntar lugnt vidare. Förr eller senare kommer nån som vill ha just MIG.  Det hoppas jag också. Fast nu ska jag bara slappa resten av kvällen.

onsdag 27 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Nu är jag ganska trött. Har hjälpt blogghjälpen med ett möte ikväll igen. Det är mycket att stå i nu.  Undrade just idag hur det skulle gå för alla katthem om de inte hade katter som styrde upp verksamheten. Kaos är väl bara förjamet?

Nu tror jag att det blir lite semester i alla fall, men jag kan jama om för alla att beredskapen är god. Behövs det så ordnar jag till ett möte på nolltid. Nu vet jag rutinerna.


tisdag 26 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Vet ni att det finns nåt som heter katteåterbäring? Bland våra medlemmar har vi en som brukar skicka sin katteåterbäring till katthemmet. Det är väl snällt? Hoppas han får många pengar tillbaka.

Jag tycker fler skulle tänka på att skänka pengar till sitt lokala katthem. Det finns ovanligt många hemlösa katter nu. Förstår inte var alla kommer ifrån, men de måste ju komma från någons hem?

Jag tänker så här: de som tänker ge sin katteåterbäring till katthemmen, skulle få mycket mer tillbaka. Så skulle det i alla fall vara om jag vore finansminister!

måndag 25 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har det varit ganska lugnt på katthemmet. Fast inne i karantän är det inte bra. Mina kompisar som jag berättade om igår, är jätteledsna. Om ni känner nån som vill och kan ta hand om två ca 9-åringar så be dem kontakta oss (08-550 32 000). Jag kan nog be blogghjälpen skjutsa dem ganska långt om det skulle behövas.

Även fast jag själv önskar mig ett hem, så skriver jag detta. Jag blir så himla ledsen när mina kompisar är deppiga. De har ju i alla fall bott 8 år i ett hem och sedan ska de få sitta här på katthemmet i en liten bur. Det här visar ju att man måste få tvåbeningar att förstå att vi katter är famijemedlemmar som förtjänar ett bra hem för resten av våra liv.

Jag tycker att bara svår sjukdom eller dödsfall är skäl för omplacering av sin katt. Hoppas mitt nästa hem varar mitt liv ut.

söndag 24 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar



Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Kan ni sätta er in i det här: ni bor på ett katthem. Ni får ett annat hem och bor där i åtta år. Sen ska familjen flytta till lägenhet. Då "kan man inte" ta med katterna. Istället får de flytta tillbaka till katthemmet. Där får de, efter 8 år, sitta i en liten bur i karantän i två veckar. Sen får de flytta ut i de större burarna.

 Det är svårt att hitta bra hem till unga katter. Till äldre katter, som de här, är det ännu svårare. Katterna verkar ha klarat flytten till lägenheten bra, men ägarna kan inte tänka sig att ha katter i en lägenhet. Istället ska de bo på ett katthem. Alternativet var avlivning.

Som ni ser har jag tagit fram lip-bilden idag igen för att markera vad jag tycker. Vad tycker ni?

lördag 23 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Ni vet ju alla att jag funderar en hel del. Det hjälps inte att det är midsommar, tankarna mal ändå för fullt i mitt huvud.

På bilden här bredvid ser ni 5 kattungar, ca 5 veckor gamla. Deras mamma blev så sjuk att hon inte gick att klara, utan fick somna in. Nu bor de här ungarna hos blogghjälpen tills vidare. När det finns plats på katthemmet ska de tillbaka dit.

De är förstås hur gulliga som helst och de tycker livet är jättekul. Det jag tänker på är, att det finns hur många såna söta, förväntansfulla ungar som helst. Tyvärr är det varken planerade eller ens önskade. Om människor tänkte på att kastrera sin katt skulle det här problemet inte existerat. Nu när de är små har de stora chanser att få ett hem, men hur ser deras liv ut om nåt år? Har de ett bra hem då? Eller bor de fortfarande kvar på katthemmet? Eller har de blivit övergivna?

Många besökare på katthemmet vill gärna ha kattungar. Det är förståeligt, för de är söta. Det jag undrar är bara: har de klart för sig att de bara är ungar en kort tid och sedan blir vuxna katter? Är det lika älskade då?

 Jag skulle vilja att alla tänker efter en extra gång innan de köper en katt, unge eller vuxen. De lever förhoppningsvis i 10-15 år, kanske längre. Finns de med i bilden i sitt hem hela tiden?

Om det är så att de finns med - välkomna till ert lokala katthem för att ta hand om katter som inte har nåt hem! Ni anar inte hur rikligt ni kommer bli belönade - ni som förstår hur mycket vi katter kan ge på olika sätt.

fredag 22 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag hinner jag inte skriva så mycket för jag måste hjälpa blogghjälpen att plocka blommor.  Jag har läst att tvåbeningar ska ha det under huvudkudden i natt, för då ska de drömma om sin tillkommande. Fast blogghjälpen har ju redan en gubbe.

Förstår inte riktigt det här, men jag ska plocka ändå.

Hoppas ni har en bra midsommar allihop. Hoppas också att det här är den sista midsommaren jag tillbringar på katthemmet. Nästa år vill jag bo i ett eget hem.

torsdag 21 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus igen. Det verkar som om alla ska åka bort en sån här dag. Det tycker jag är jamardumt.

Blogghjälpen och jag lekte i alla fall en stund. Det var kul. Jag fick inget godis idag heller. Men hon ska komma hit på söndag igen, och då ska jag få midsommargodis har hon lovat. Undrar vad det blir!

Nu ska jag fundera vidare på vissa saker som jag börjat fundera på. Vi hörs i morgon.

onsdag 20 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har det inte hänt så mycket. Blogghjälpen var här ett tag mitt på dagen och ska visst komma tillbaka senare ikväll med en kompis som varit hos vettisen.

Hon var inne och lekte en kort, mycket kort, stund med mig. Hon säger att jag behöver röra på  mig. Har ni hört så fräckt?

Nu ska jag förbereda mig för öppet hus i morgon. Kanske är det några som tycker att de ska ha en liten katt så här innan semestern. Jag hoppas i alla fall att det är så.

tisdag 19 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Nu har jag hjälpt blogghjälpen med mötet igen. Det var tur det för det är många frågor att ta tass om på ett katthem. En del kanske inte tror att det är så mycket, men jag vet!

Har ni förresten läst om Billy, kissen som hjälper an autistisk pojke i USA?Billy hade haft ett svårt liv, övergiven av sin förra ägare när han kom till ett uppsamlingshem där frivilliga krafter tog hand om bl a hemlösa katter. En dag kom Fraser, en autistisk pojke och hans föräldrar till hemmet. Billy och Faser träffades och har varit oskiljaktiga sedan dess. Billy är aldrig långt ifrån Fraser och när Fraser börjar bli orolig känner Billy det med detsamma, innan nån annan hunnit uppfatta vad som är på gång, och kommer fram till honom och buffar och kurrar.

Första gången de träffades gick Billy direkt fram till Fraser, strök sig mot hans ben och kurrade. Fraser sa "det här är vår katt, han kan komma och bo hos oss", och så blev det.

Tänk så mycket nytta vi katter kan göra. Tänk också om vårdpersonal kunde förstå det och ge oss jobb inom vården. Då skulle man nog kunna kasta bort många, många mediciner.

Ni kan läsa hela artikeln om Billy och Fraser här.

måndag 18 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har jag läst om att en djurskötare råkat illa ut hos vargar i Kolmården. Jag tycker det är jamartråkigt förstås för den djurskötaren som råkade så illa ut, men det visar också att man ska ha respekt för djur. Man ska inte tro att ett rovdjur som en varg går att lita på i alla lägen. Tvåbeningar kan inte läsa av vad de tycker och tänker, så är det bara. Det är ingen kritik mot tvåbeningar, men det är bara att inse att det finns olika språk, och ingen behärskar alla.

Jag tror i alla fall inte att en katt på ett katthem skulle kunna göra så stor skada som vargarna gjorde, även om de vore jätterädda. När vi är vi är rädda händer det ju att vi rivs och bits, Men vi är nog inte lika farliga som vargar är.

Nu ska jag jobba lite innan jag somnar. I morgon är det styrelsemöte och ni vet ju alla att det är mycket jobb för mig då.



söndag 17 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

 Idag var blogghjälpen här. Vi satt och pratade en lång stund. Sen lekte vi och jag sprang i tunneln som jag har i mitt rum. Ni ser den i bakgrunden på bilden. Tyvärr klarade inte blogghjälpen av att blixtra mig när jag rejsade genom tunneln, men det gjorde jag många gånger.

Blogghjälpen säger att det är bra att jag rör på mig, för hon tycker jag behöver det! Pfft. Vad är det hon antyder?

Visste ni förresten att det finns människor som haft katter 7-8 år och som sen vill lämna tillbaka dem till katthemmet för att de ska flytta? Jo, det finns såna. Förstår ni hur det är möjligt?

lördag 16 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Oj, vilken dag det varit. Först fick jag ju lägga sista tassen vid allt som rörde loppisen. Se till att det fanns korv, grillkol, tändstickor, kaffe, bröd, saft, att lotteriet var klart o s v.  Det var ju en baggis, men sen var det ju vädret. Där kunde inte ens jag göra nåt. Det regnade mest hela tiden. Det var jamartråkigt, för då kom det ju inte så många människor som vi hoppats. Men några kom och handlade saker av de jättesnälla människor från katthemmet som ställde upp trots vädret. Tack alla ni!

Vi fick trevliga besök också. bland annat kom Pelles matte och husse. Det var jamarkul att träffa dem. De berättade att Pelle var lite grinig eftersom han inte kunde gå ut när det regnade så mycket. Hoppas vädret var bättre när hans matte och husse kom hem.

Blogghjälpen lyfte ut mig så jag fick hälsa ordentligt på Pelles människor. De klappade mig och tyckte jag var fin!

När de gått kom blogghjälpen in i min bur och lekte med mig. Det var jamarkul. Jag sprang genom min tunnel och fångade en grej som fanns på andra sidan flera gånger. Det var så kul så jag faktiskt glömde bort att jag inte fick nåt godis!
    

fredag 15 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Nu har jag pustat ut efter gårdagens dramatiska katträddning. Det var tur att vi hittade ägarna för kisse var långt, långt hemifrån. Det var många hantverkare som jobbade i närheten av kattens hem och det troliga är att hon liftat med nån och sen hoppas av vid macken.

Nu ska jag göra det sista inför morgondagens loppis. Hoppas så många som möjligt kommer, och har ni inte tid att komma kan ni hålla tassarna för att vi får fint väder och att allt går bra!

torsdag 14 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har blogghjälpen äntligen kommit hit med sin omjamade leverpastej. Tyvärr måste jag erkänna att det var en stor besvikelse. Ni ser det som ligger på papperet framför mig - det är leverpastejen. Demonstrativt äter jag av min torrisar - TROTS ATT JAG NUMERA FÅR DIETMAT! Jag tycker till och med det är godare än pastejen. Flera av mina kompisar tyckte i alla fall om den.

Men nu ska jag berätta nåt helt annat. Igår var vår snälla hälsoansvariga och hämtade en kisse som gått omkring en tid vid en bensinmack i stan. Flera har ringt om den men ingen har lyckats fånga in den förrän igår när vår hälsoansvariga gjorde det. Det är en starkt trafikerad väg i närheten och kissen verkade väldigt glad att få komma inomhus. Den var jättesmutsig och full med otäcka fästingar. Vi såg också att den var öronmärkt, men tyvärr gick det inte att tyda alla siffror. Då åkte vår hälsoansvariga till ett djursjukhus som ligger alldeles nära katthemmet. Genom ett gemensamt och avancerat detektivarbete lyckades de gissa sig fram till vad som stod i örat. Sen ringde vår hälsoansvariga till den de trodde kunde vara ägaren. När de hörde att det var katthemmet som ringde och undrade om de saknade en katt, skrek de ett namn rakt ut. Kattens namn. De blev jätteglada och berättade att katten varit borta i 3 veckor.

Vi visste ju inte säkert om det var rätt katt men de fick beskriva den och beskrivningen stämde bra överens med katten vi hade. De kastade sig i bilen och kom till katthemmet - och visst var det deras katt! Så ikväll får den sova i sitt eget hem igen!

Tänk om alla katthistorier slutade så!

onsdag 13 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag är jag sen med bloggen. Det har varit mycket att göra idag och som ni vet är det jag som har huvudansvaret här på katthemmet.

De är ju inte bara katthemmet jag har att sköta.JAg har ju förstått att jag måste börja hjälpa till med fotbollen i landet också. Det går ju inte så bra för Sverige har jag sett och då måste jag nog styra upp det också.

Men nu har jag annat att tänka på. Inte mindre än 2 fester ikväll, först Sippo som fyller 11 år och sedan Wikki som fyller 5. Sånt får man inte missa.

Vi ses snart!

tisdag 12 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Vet ni vad en etolog är? Jag har studerat det och vet att de studerar djur och deras beteende.

Som ni nog vet finns det ett förslag på en ny djurSKYDDslag. Sveriges Akademiska Etologer har skrivit ett remissvar. Där kan man bl a läsa att: 


man på djurhem bör överväga att sätta en gräns för hur lång tid det är rimligt att ha ett och samma djur boende på hemmet. På detta ämne uppmuntrar vi även till mer forskning. Djur som kommer in och har små chanser att omplaceras bör man överväga att hålla på annat sätt, såsom på ett jourhem med hemmiljö, eller avliva för att istället kunna erbjuda platsen till en individ med större omplaceringsmöjligheter. Ett katthem är för oss på intet sätt en miljö som kan anses som ett hem för katter under en längre period på grund av de många välfärdssänkande stressfaktorer som har påvisats i denna typ av miljö. "


Då undrar jag hur Sveriges Akademiska Etologer kan veta att jag hellre vill bli avlivad än bo på katthemmet? Nån som förstår?

måndag 11 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Har inte så mycket att berätta idag, förutom att det varit ännu en TOTALT LEVERPASTEJFRI dag.  Blogghjälpen var här på förmiddagen och då fick vi i alla fall vanligt godis. Hon sa att hon måste åka ganska långt för att få tag i en affär som har den typ av leverpastej hon vill köpa till mej, men hon har lovat att det kommer!

Jag får väl lita på henne.

Sen har jag fått en liten rapport från Lilja. Hon och hennes mamma Lillan bor ju tillsammans. Mamma Lillan är väldigt mycket ute, men Lilja är lite försiktigare och går ut en stund men sen vill hon vara inne. De har det kanonbra båda två.

söndag 10 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Nu har det varit så mycket festande på sistone, så nu måste jag vila ut ordentligt. Jag har ju ett katthem att ta tass om också!

Eftersom det var söndag idag så har det varit öppet hus. Lite besökare kom det, men ingen som blev intresserad av mig.

Nu får jag börja förbereda mig för nästa lördag istället. Då ska vi ha loppis utanför katthemmet. Hoppas det kommer jamarmånga snälla och generösa människor som både hälsar på oss och köper många fina saker. Jag ska återkomma om det här senare i veckan.

Nu ska jag jama till blogghjälpen att i morgon ska leverpastejen levereras *stampar med tassen*.

lördag 9 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Nu sitter jag, som vanligt höll jag på att jama, och väntar på att kattokoptern ska komma och hämta mig och mina kompisar. Vi ska festa hos  Skyggisfamiljeni kväll!

Vi får nog ta det lite lugnt i början eftersom de är lite lite rädda ännu, men jag tror att när vi fått nosa på varandra en stund - då brakar det loss som vanligt!

Sen kommer det bli PARTY! Jag vet inte ännu vad som finns i kylskåpet på katthemmet, men nåt hittar vi alltid att ta med oss! Vi ses väl?

fredag 8 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar.

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Jahajam, här ligger jag och väntar på min utlovade  leverpastej. Det verkar som om det är väldigt svårt att få tag på den. Hur svårt kan det vara, egentligen?

Nåjam, jag ska inte klaga. Jag mår bra och jag får den bästa vård jag kan få under rådande omständigheter. Jag berättar det, för att idag har en av mina kompisar, som nyss fått små ungar, fått somna in. Hon mådde inte alls bra och när man undersökte henne närmare såg man att hon var så sjuk att hon inte gick att rädda.

Stackars min kompis. Men jag tror hon har det bra där hon är nu. Hennes ungar blir omhändertagna på bästa sätt, så de kommer klara sig, även om de förstås saknar sin mamma.Det får mig att tänka på hur jag hade det som kattunge. Jag skildes från min mamma alldeles för tidigt. Det hade kunnat undvikas, för min mamma var inte alls sjuk och hon hade gärna behållit mig. De här ungarna har både varandra och kommer att få så bra hjälp som är möjligt.



torsdag 7 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Efter gårdagens fest hos Skorpan, där vi även firade Gustavs födelsedag, var det knappa jag orkade stå på tassarna idag.

Som tur var hann vi hem allihop precis innan första människorna kom till katthemmet. Det gällde att se pigg och fräsch ut, trots att allt man ville göra var att sooooova.

Men festen var värd alla uppoffringar. Man märker att man inte ska ha förutfattade meningar om andra. Tänk att en klosterkatt som Sixten kan vara en sån festprisse! Han satt ju inte ner en enda dans. Och Findus hos Stationskatterna - han försökte lura mig genom att säga att det var han som var Gustav och att han skulle firas. Fast jag genomskådade honom när han började flacka med blicken.  Sen undrar jag om inte Tindra blev lite förtjust i både Max och Måns? Tyckte hon dansade lite väl mycket med dem. Och Lillies lilla Kajsa - tänk vilken fart hon fick på Kjelle Bus.

Ja, det blev många fina minnen. Huvudnumret stod ju Gustav för när han släckte ner hela rummet och bar in alla färska krabbor på ett fat med ljus på. Vilken effekt.

Tack allihop för en jamarkul kväll. Nu ska jag sova!

onsdag 6 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag är det en stor dag, för dels fyller Gustav 12 år, GRATTIS GUSTAV, dels fyller Skorpan 13 år, GRATTIS SKORPAN!.

Som ni ser på dagens bild håller jag på att gå ut till kattokoptern för avfärd till Skorpan där det blir dubbelfest för både Gustav och Skorpan.

Först ska jag bara fixa till smörgåstårtan som jag ska ta med. Nån tokig tvåbening hade lagt på både bröd och en massa konstiga grönsaker mellan lagren av lax, räkor, skinka och annat. Men det ordnar jag på ett kick, sen kommer vi, hela gänget från Södertälje Katthem. Yipeee!

tisdag 5 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har det varit väldigt mycket att göra. Det har varit möte i Svekatt och alla som följt min blogg vet ju att jag alltid måste hjälpa blogghjälpen när hon ska ha möten.  Nu är jag ju för all del väldigt rutinerad som mötesförberedare, men det tar sin lilla tid ändå.

Innan mötet var blogghjälpen här och jobbade. Hon tog kattpass som det heter. Det betyder att hon gör ren våra toalådor, byter ut vattnet, ger oss mat och sopar golvet i burarna. Jag övervakade förstås noga att hon gjorde rätt.

Man skulle ju kunna tro att jag som tack för alla insatser idag, fick den där omjamade leverpastejen. Men inte! "Jag har inte haft möjlighet att köpa den, för jag tänkte du skulle få riktig leverpastej som jag köper i lös vikt, inte färdigpaketerad" sa hon. Nåjam, det är bara att vänta och se när hon hittar sån pastej. Hoppas bara det inte dröjer länge.

måndag 4 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Nu har jag visat blogghjälpen artikeln som Kattfamiljen gjorde oss uppmärksamma på, den där han säger att det inte finns några sommarkatter.

Visserligen har nog antalet sommarkatter sjunkit marginellt, men i den här artikeln framstår det ju som om problemet inte alls existerar. Tyvärr är det så att det inte bara är på sommaren som katter överges. Det sker året runt.

Att då en offentlig person går ut och säger så här tycker jag är lågt. Jag om nån vet ju att det vimlar av hemlösa katter. Om de sen övergivits på sommaren eller på andra årstider är ju av mindre intresse tycker jag.

Det är vad jag funderat på idag.

söndag 3 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Jahajam, på dagens bild har jag just frågat blogghjälpen om det här godiset verkligen är allt hon har att komma med efter att ha haft en hel vecka på sig att handla i tyska landet. Visserligen hade hon några paket till, men inte var det mycket, inte. Och inte en millimeter leverkorv!

När jag frågade varför påstod hon att hon inte vågade köpa det för först skulle hon åka 65 mil på nåt som atoban, sen skulle bilen stå på en färja en hel natt och sen skulle hon köra 45 mil till i Sverige och då kanske korven inte skulle hållit sig och jag skulle bli sjuk i magen om jag åt den. Men hon har lovat att hon ska köpa lite leverpastej eller korv åt mig här hemma så jag får smaka i alla fall.

Nåjam, jag får väl acceptera det. För det är klart, sjuk i magen vill jag ju inte bli.

lördag 2 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar.

 
Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Här bredvid ser ni en bild på Ni... Trodde ni att jag skulle jama Ninja? Nähä, det här är Nikita, en av mina företrädare. Hennes matte har skickat bilden och ett litet meddelande till mig: Nikita mår jättebra, hon är gosig och vill gärna vara med mig vart jag än går. Väldigt fäst vid mig och hon gosar gärna med mina vänner när de kommer på besök.

Tänk om jag kan skicka en sån hälsning till er så småningom!  


I morgon är det öppet hus och då kanske det kommer nån intressant människa och hälsar på mig. Men annars tar vi det lugnt och väntar vidare. Så har jag och blogghjälpen bestämt.




Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...