lördag 31 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Jahajam, nu har det varit Medborgardag här i Södertälje. Tänk att det finns så många snälla tjejer som ställer upp gör ett jamarbra jobb, som vanligt. Tänk vad snälla de är som offrar en hel lördag för att hjälpa oss katter. Och vi kan inte göra mycket för att visa vår tacksamhet annat än att buffa på dem och vara snälla. Fast de tycker det räcker!

Nu ska jaga förbereda mig inför öppet hus i morgon. Vem vet, kanske kommer just min människa? Fast det går faktiskt ingen nöd på mig här, så är det inte min tur i morgon så väntar jag tills det blir min tur. Jag vill inte till ett hem där man inte vill ge mig den tid jag behöver för att bo in mig en gång till.


fredag 30 mars 2012

Katten Blitz på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har jag jobbat jättemycket med att få fram grejer som de snälla tjejer som ska vara med på Medborgardagen i Södertälje Stadshus i morgon ska ha med sig.  Det gäller ju att presentera oss på ett bra sätt.

Nån undrade om inte några av oss skulle följa med och tala om hur vi haft det. Det har hänt nån enstaka gång att nån av oss fått följa med om det funnits nån katt som varit väldigt lugn och trygg. Men annars tycker man här på katthemmet att det kan vara stressande för oss att komma till främmande miljöer där det finns en massa främmande människor. Vi har ju ofta upplevt väldigt tråkiga saker och behöver vara i en trygg, lugn miljö.

Sen tycker man också att när vi ska nånstans så ska vi inte komma tillbaka till katthemmet. Om vi sätts i en transportbur och bärs ut ur katthemmet ska det vara för att vi ska flytta till vårt eget, kärleksfulla, permanenta hem. Så därför kommer ingen av oss katter att åka med på Medborgardagen. Men på söndag finns vi här och då får ni gärna komma och träffa oss!

torsdag 29 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag är vi sena, men det beror på att blogghjälpen varit på möte med Svekatt. Då tar det lite tid och de har mycket att jobba med.

Givetvis försåg jag henne med material. Det är ju mitt jobb. Jag börjar känna mig varm i pälsen som bloggkatt nu. Vet precis hur jag ska göra när hon ska på olika grejer.

Nu ska jag börja förbereda lördagen, för då är det Medborgardagen i Stadshuset i Södertälje.  Flera snälla tjejer från vårt katthem ställer upp för att visa att vi finns. De är jättesnälla som offrar en lördag för vår skull. Vad skulle vi göra utan dem? Usch, det vill jag inte tänka på.

onsdag 28 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Äntligen har blogghjälpen varit här. Först var hon här på morgonen, fast då blev jag lite sur på henne. Hon tittade bara in och sa att hon skulle hämta en av mina kompisar som skulle till vettisen. Då tänkte jag att nu får jag bergis inte tacka Gustav, Piff och Puff idag heller.

Men för en gångs skulle överraskade blogghjälpen positivt. På sena eftermiddagen kom hon tillbaka och kom in i min bur med godiset och ett fint kort. Det kan ni se på översta bilden.
 
På nästa bild kan ni se hur jag lägger sakerna tillrätta innan det ska fotas.  Det är viktigt att det ser snyggt ut.

 På bilden längst ner kan ni se att jag sitter framför godiset och vaktar det så det inte försvinner. Fast tror ni jag hade nåt för det? Nejdå, blogghjälpen hämtade det mesta och sa att mina kompisar också skulle smaka.


Nåjam, det är väl inte mer än rätt. Vi tyckte alla att det var gott godis och tackar än en gång.

Nu ska jag börja jobba med helgens aktiviteter. Det ska jag berätta om i morgon.


tisdag 27 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Nähäpp, ingen blogghjälp här idag heller.  Nåjam, då tar jag tillfället i akt att berätta om lite annat. I söndags hade vi ju storpartaj hos Alice och hennes syskon. Vi kom ju hela katthemmet eftersom hon bor så nära. Lite knepigt att ta sig in genom porten, men vi fixade det också. Hoppas inte matte hörde att vi åkte på ledstången flera trappor ner när vi skulle hem. Vi sprang ju upp och åkte flera gånger också! Det var jättekul.

Sen har vi ju vunnit på Tasseriet  också! Det ska bli så spännande att se vad vi får från Wikki. Jag kan nästan inte vänta. Undrar om man skulle kunna skicka ner kattlimosinen för att hämta sakerna?

måndag 26 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Jaha, då har visst blogghjälpen kommit hem igen. Inte för att jag vet säkert, för här har hon inte varit! Men jag har hört från andra att hon varit synlig i stan idag.

Det är väldigt konstigt att först åker man bort och lämnar allt viktigt till mig, sen kan man inte komma hit med godiset, som jag utgår från att hon köpt på sin resa, utan springer omkring och tramsar med massa annat. Nåjam, jag har faktiskt hört att det hon sysslat med idag ska gynna oss katter i alla fall, så jag får väl vänta och höra vad hon har att säga till sitt försvar.

Jag hade ju tänkt att jag skulle jama om godiset jag fått från Gustav i förra veckan, men jag måste skjuta lite på det inlägget. Men det kommer!

onsdag 21 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Nu ska jag berätta lite om en bloggkatts vardag här på katthemmet. Som ni vet jobbar och sliter vi bloggkatter hårt här för att blogghjälpen ska klara sig någotsånär.  Det är inget lätt arbete och dåligt avlönat är det också. Det har jag ju redan rapporterat om.

Då tror man ju att blogghjälpen i alla fall ska ställa upp och visa sin tacksamhet genom att dra sitt strå till stacken. Men vad tror ni hon gör?

Jo, i morgon bitti smiter hon iväg till Spanien! Helt utan nån som helst orsak. Jag har inte givit nåt tillstånd. Hon säger att hon bara blir borta några dagar och att hon kommer tillbaka på söndag kväll. Men till dess kan jag alltså inte blogga eller kommentera mina kompisars bloggar.

Det här betyder också att jag, Ninja, inte kan tacka för godiset som jag fått av Gustav idag. Det kommer jag att göra när blogghjälpen kommer tillbaka från sin smitningsresa. Vilka friheter hon tar sig!

tisdag 20 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har jag haft det snärjigt igen. Jag fick hjälpa blogghjälpen med ett styrelsemöte, det första för nya styrelsen.

Jag försökte införa ett nytt bonussystem. Har läst att rådgivare och konsulter har bra betalt så jag tänkte att det var dags att jag också började få lön för mödan.

Försökte förhandla mig till en hel sticks-stång per gott råd jag gav blogghjälpen. Då började hon larva sig och sa vad menar du med gott råd? Ibland vill du ju bara att jag ska ta upp frågor som rör ditt godis och det kan väl knappast vara värt en hel sticks-stång?

 Jag jamade till henne att det visst är viktiga frågor för oss katter. Då sa hon att om jag ska ta upp det varje gång du jamar om det och du dessutom ska ha så mycket betalt så kommer du få ont i magen!

Ni hör ju hur inskränkt hon kan vara. Nåjam, jag ska fortsätta förhandla.

måndag 19 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Det var många som reagerade på det jag skrev om igår. Det känns bra att inte alla tänker som vissa "djurskyddspoliser" och Länsstyrelser. Jag trodde man hade kommit lite längre i utvecklingen på de myndigheter som har att ta hand om djur, men så är det visst inte. Det är ju ändå 2012.

Men nu ska jag berätta om lite annat. Det är väl ganska tokigt det också, men på ett annat sätt. Som ni kanske kommer ihåg höll jag på att förbereda årsmötet i förra veckan. Blogghjälpen skulle ju inte vara med så jag fick ju ta tass om allt själv.

Nu var det ju så att blogghjälpens mandatperiod gick ut och hon  tycker det har varit ganska mycket jobb med ordförandeskapet. Dessutom är det så att om man ska försöka leda jobbet på ett katthem så är det alltid nån eller några som tycker man skulle göra på ett annat sätt än vad som bestäms. Men eftersom ingen annan var villig att ta på sig ansvaret så jamade jag till henne att hon fick ställa upp för omval. Efter mycket funderade blev det så och nu ska hon försöka vara ordförande i 2 år till. Vi får se hur det går, men så länge vi bloggkatter ställer upp och hjälper till ska det väl gå. Det är ju många viktiga saker att ta hand om nu, bl a att hitta nya lokaler. Vi jobbar jättehårt med det, även om det inte märks så mycket utåt. Det blir nog en ketchupeffekt så småningom, d v s vi kommer att ha jamarmycket att berätta den dag allt är klart.

söndag 18 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag har jag tagit fram lipningsbilden igen. Den riktar sig åt de myndigheter som inte bara bestämmer att ett antal katter ska avlivas trots att det finns människor som är villiga och kunniga i att ta hand om dem, de utför även rena avrättningar av katter på det mest bestialiska sätt.

Ska man gratulera polisen och länsstyrelsen i Kalmar till att leva i ett i övrigt så perfekt samhälle att de inte behöver syssla med viktigare saker än att avliva djur som andra är beredda att ta hand om? Till råga på allt har den som fattat beslut om värkställning av avrättningarna mage att kalla sig "djurskyddspolis"! Är det nån gång man ska sanktionera civil olydnad så är det väl i ett sånt här fall?

Sånt här beteende är bara värt förakt!



 


tidningen Barometern

lördag 17 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Ser ni vem det är på bilden? Det är inte jag. Det är Lilja. Kommer ni ihåg henne? Hon var bloggkatt förut och fick flytta till samma hem som sin mamma Lillan. Idag har blogghjälpen träffat både Lillan och Lilja. Fast Lilja var lite tveksam till blogghjälpens besök. Hon har nog inte riktigt förstått att  hon får stanna i sitt kanonhem ännu, utan var nog lite orolig för att blogghjälpen skulle ta tillbaka henne till katthemmet.

Det har det i alla fall kanonbra. Snart, när det blir lite varmare, ska de börja få gå ut om de vill. De har redan haft möjlighet tt få gå ut lite, men de tyckte det var för läskigt, så de backade in igen.

Bra att de tar det lite lugnt. Man vet aldrig vilka faror som lurar där ute.

fredag 16 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Jahajam, då är man tillbaka från festen hos Philemon. Jag trodde man måste vara tyst och stilla i ett kloster. Hej vad jag bedrog mig! Visserligen var vi lite vördnadsfulla när vi kom in genom dörren och hälsade på Imma. Hon inger respekt så vi trodde nog att vi skulle sitta i en ring och jama med varandra hela kvällen. Men Imma hälsade bara på oss sen sa hon att hon skulle dra sig tillbaka så vi ungdomar fick ha en riktig fest. Då brakade det löst!

Först sprang vi förstås fram och buffade på Philemon som fyllde år. Han var i högform. Sen lekte jag med Gustav från Skåne. Vilken kille! Synd att han inte bor på katthemmet. Han har en så härlig stil. Så hade han med sig både kaninstekar och mususlingar. Vi tävlade om vem som kunde släng upp en mususling högst i luften (Philemon, har era mattar märkt att det ligger en död mususling i en av taklamporna ännu?). Jag var ju lite ringrostig eftersom jag inte fångat några möss på länge. Var det Wikki som vann den leken?

Nåjam, nu vet vi att ett kloster är ett jamarbra ställe för kattfester. När kattaxin kom och hämtade oss satt vi och skrattade i sätet hela vägen fram till katthemmet. Så kul hade vi haft. Fast när vi kom in på katthemmet slocknade vi direkt! Tack Philemon för en kanonkul fest.

torsdag 15 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Ni kanske tycker att  den här frågan om godis är uttjatad? Det kan den ju tyckas vara för den som har obegränsad tillgång till godis, men det har verkligen inte jag.

Idag t ex var blogghjälpen inne i min bur för att ta lite bilder. Och, jodå, det började helt OK med att jag fick lite godis. Jag satt i hennes knä och vi jamade om ditt och katt. Några trevliga tjejer stod också utanför buren och talade med oss och de tycket jag vara jamarfin.

Men sen! Jag är ju en smart katt med alla sinnen i behållning. Jag märkte snart att det började lukta väldigt bekant under dynorna på en av mina hyllor. Jag visade blogghjälpen på alla sätt att jag ville titta under dynorna, men tror ni hon hjälpte till att lyfta på dem? Nehej då.

Jag fick tassgripligen själv lyfta på dynorna. Det är tur att man är en smart katt för under dynorna hade blogghjälpen gömt mer godis! Hon sa att hon hade tänkt ge mig det när hon blixtrat färdigt, men som tur var behövde jag inte vänta så länge. Ja, så kan det gå till på ett katthem! En stackars katt får verkligen jobba för godiset.

Nu ska jag bara plocka ihop lite saker för jag ser att kattaxin just kör inte på området. Det är fest hos Philemon hos Klosterkatterna ikväll! Ni kommer väl med?

onsdag 14 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Häromdagen var det en tvåbening som kom fram till blogghjälpen och sa att hon hade hört att hon jobbade med hemlösa katter. Det stämmer, sa blogghjälpen.  Då sa den här personen att hon inte kunde förstå att man jobbade med katter när det fanns så många människor som hade det svårt.

Då sa blogghjälpen att hon hade valt att försöka hjälpa katter. Andra kan göra andra val och det har jag inga synpunkter på, sa hon. Då sa den andra människan att det kostar ju massor med pengar. Pengar som skulle kunna komma människor till del istället.


Visst,sa blogghjälpen, men jag tycker om katter och jag har valt att hjälpa dem. Då sa den andra människan tycker du inte om människor då? Jo, sa blogghjälpen, jag tycker om många människor, men jag anser att en människa nästan alltid har ett val. Det har inte en hemlös katt eller en katt som blir misshandlad. Förresten, sa blogghjälpen, på vilket sätt hjälper du människor du tycker far illa? Arbetar du ideellt, ger du regelbundet pengar till dem, eller hur gör du?

Då skruvade den här tvåbeningen på sig och sa att hon inte haft tid att engagera sig ännu. Men skulle hon göra det så skulle hon stödja människor! Men, sa blogghjälpen, du har ju ett bra jobb. Kan du inte skänka lite pengar till nån organisation? Ja, jo det kanske hon skulle kunna tänka sig...

När blogghjälpen gick därifrån tänkte hon att det är märkligt att så många har så starka åsikter om vad andra ska göra. Men att göra nåt själv - näää

Blogghjälpen och jag tycker att på den här jorden måste målsättningen vara att både människor och djur ska ha det bra. Det behövs hjälp både för djur och människor som far illa. Och kanske kan man hjälpa människor genom att hjälpa djur? De flesta människor tror vi mår bra av att djuren också har det bra.

tisdag 13 mars 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar



Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Som ni vet har vi ju haft en fototävling på Södertälje Katthem.  De som köpt katter från katthemmet har kunnat skicka in foton och så har PR-Sponsorgruppen valt ut 3 vinnare som får fina priser, samt framförallt, äran att se sin katt på ett vykort så småningom.

Ni som följt bloggen en tid vet ju att bl a Tindra, Sippos lillasyster, kommer från Södertälje Katthem. Idag kan vi meddela att just Tindra vunnit 2:a pris i tävlingen!


 Vi gratulerar Tindra till vinsten och - i den här tävlingen gäller inte att det bara är förstapristagaren som är den verkliga vinnaren. ALLA deltagare är vinnare! GRATTIS TINDRA!
 

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...