fredag 14 december 2012

Katten Lady på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Lady på Södertälje Katthem.

Ibland, eller jämt förresten, är det tur att det finns duktiga volontärer som tar hand om oss. Ikväll till exempel, när kvällspatrullen kom, fick de se att en av mina kompisar i karantän blödde från en tass.

Eftersom närmaste djursjukhus redan stängt var det svårt att få kissen till en vettis. Då löser våra volontärer situationen själva genom att förbinda tassen, så vi kan avvakta till i morgon med vettisbesök.

Varför uppmärksammas inte såna människor mer? Det borde finnas massor med priser och utmärkelser för människor som ställer upp så. De jobbar i det tysta, men deras arbete gör att hemlösa katter kan få ett värdigt liv.

Människor som sparkar på en boll, som slår på en boll med ett racket, som gör en massa annat som kanske inte är så märkvärdigt, de får priser, bidrag och pengar och är ganska lätt. Men de som gör en ovärderlig insats för hemlösa katter - vad får de? Som tur är finns det människor som tycker det är tillräcklig belöning att se en hemlös katt få ett hem. Men nog är de värda mycket mer?

10 kommentarer:

 1. Joo, massor med mera! Ett räddat liv är mera värt en en boll, om den så är av guld. Alla volontärer gör ett fankattiskt arbete i det tysta.Matte säger det, hon har träffat en del av dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, hälsa matte att både hon och husse också gör ett kanonjobb! De hjälper oss rädda fler liv genom att bygga ett nytt katthem.

   Radera
 2. Du har så rätt så. De som tar hand om hemlösa kissar borde få alla möjliga priser, istället för dem som sparkar på en fånig boll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, ja frågan är bara hur man ska kunna ändra på det?

   Radera
 3. Vet du, jag har alltid tyckt att vi värderar prestationer alldeles fel. Fotbollsspelare m.fl. tjänar miljoners miljoner, medan sjuksköterskorna får urusla löner... varför är det så mycket viktigare för folk med fotboll än med bra sjukvård?!? Gammelmatte säger att hon önskar, önskar, önskar att hon hade en massa pengar att dela ut till katthem och deras personal... tyvärr vinner hon ju aldrig några pengar när hon köper en lott, men önskar gör hon likafullt!

  Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  PS. Såg du filmen om Nikki (fd Bertil) som lagts ut hos Kattfamiljen i deras blogg? DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, du sätter verkligen klon på en öm punkt i fördelningspolitiken. Och visst såg vi filmen omm Nikki. Underbar!

   Radera
 4. Vad vore världen utan alla snälla människor? Och det är väl de flesta, även om man kan undra ibland när man läser vad en del kan göra mot katter, andra djur och andra människor.
  Jag önskar också jag hade en tjock plånbok som jag kunde dela ut en massa hjälp ur. Men suck.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, fast det går att hjälpa till på många andra sätt också. Ni, alla mina bloggkompisar, är guld värda när ni stöttar oss bloggkatter. Det gör att vi orkar kämpa vidare.

   Radera
 5. Visst är det konstigt hur saker och ting värderas! Jag tycker att alla som värnar om och jobbar med alla levande varelser borde få mer pengar. Fotbollsspelare, vissa skådespelare mm får helt sjuka pengar. Ingen människa är värd flera miljoner för en enda insats.
  Nu skall vi skrapa våra trisslotter som matte köpte igår, för som hon säger så är det enda chansen för oss "vanliga människor" att få pengar. Tänk om vi kunde vinna flera miljoner, då skulle vi dela med oss till er.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, visst är det alldeles snedvridet? Hoppas matte köpte rätt lotter!

   Radera

Katten Frasse på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Frasse på Södertälje Katthem. Idag har det blåst så vi har hört det ända in på katthemmet. På vissa håll har det regnat på h...