söndag 14 oktober 2012

Katten Bertil på Södertälje Katthem brättar

Hej, det är Bertil på Södertälje Katthem.

Så har det varit öppet hus igen. Det var inte så många som kom, men nån ville i alla fall ha en kattunge. Då sa vi, som jag tror alla seriösa katthem säger, att finns det inte redan en katt i hemmet så säljer vi inte ensamma kattungar, utan då måste man ta två. Då skulle de "fundera". Jag tycker det är lite konstigt, för  man borde förstå att en liten kattunge behöver sällskap.

Ännu konstigare var det häromdagen. Då ringde en person om några ensamma kattungar som gick omkring. Vi lyckades efter mycket fixande ordna plats åt dem och tog in dem. Efter några dar ringde personen och sa att h*n ville ha en av ungarna, som hade en speciell färg. Vi sa som vi brukar, att vi säljer inte ensamma kattungar, utan man får i så fall ta två. Då blev personen så arg att h*n sa att h*n aldrig skulle lämna in en katt till oss igen.

Det var ju lite konstigt får vårt problem är ju inte att människor inte vill lämna in katter till oss, utan tvärtom, det är alldeles för många som hittar katter som behöver komma in men som katthemmen inte har plats för.

Jag tycker det är synd att människor inte kan tänka på kattens bästa utan bara tänker på hur människan själv vill ha det. Så tycker inte jag det ska vara.


10 kommentarer:

  1. Undrar om inte den där personen hade tänkt låta katthemmet betala alla omkostnaderna först och sedan "ta tillbaka" en av kattungarna fix och färdig, så att jama? Låter ju nästan så! De tror kanske att katthemmen har bättre med pengar än privatpersoner? Men det är en bra policy att inte låta kattungar vara ensamma - det är läskigt nog att komma till ett helt nytt ställe och nya människor som man inte vet något om.

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, ja det är märkligt att man inte har förståelse för att en lite kattunge behöver stöd i sitt nya hem.

      Radera
  2. Tjeena Bertil! Konstigt de tänker, tvåbenta. Inte vill en liten unge vara ensam heller. Jag som e gammal vill gärna ha matte för mig själv, annars hade här kryllat av katter också. Och matte ville komma idag men hann inte, snabeldraken tog hennes tid.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, det är en helt annan sak när man blivit äldre och säkrare, men som liten unge är man beroende av en kompis som förstår vad man menar.

      Radera
  3. Vilka konstiga människor! Självklart skall en liten unge inte vara ensam och det är ju faktiskt inget mer "jobb" för tvåbeningar att ta hand om 2 katter istället för en. Visst blir det lite dyrare men har man inte de marginalerna skall man inte ha katt tycker jag, för vad händer då om man måste gå till vettisen med den?
    Jamarbra att ni har den policyn tycker vi!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, du resonerar så klokt som vanligt. Och vi behåller vår policy!

      Radera
  4. Mjau, det är tur att de som inte borde ha katt, visar så tidigt att de inte bör få ha kisse. Tycker det är helt fel att bli arg på katthemmet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, ja det var väldigt bra ur den synpunkten. Nu visste vi direkt att ingen ensam lite kattunge skulle dit.

      Radera
  5. Låter allt lite konstigt det där med den personen som först lämnar in ett gäng kattungar och so sen vill en kattunge ur kullen.
    Håller med Klosterkatterna om att det verkar nästan som om personen ifråga tänkt att ni skulle stå för omkostnaderna och sedan ta "tillbaka" den fix och färdig ??
    Jag var ju 6-månader "gammal" när jag flyttade till min matte o husse och tyckte bara det var skönt att vara ensam katt efter att fått stå ut med 4 små halvsyskon :)
    Sen var ju min husse alltid hemma när jag flyttade hit så jag kände mig inte ensam ett dugg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kjelle Bus, visst verkar det konstigt. Det är ju skillnad när man börjar bli vuxen, men faktum är att här hos oss är det vissa vuxna katter vi inte heller skiljer på!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...