fredag 29 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag är jag lite ledsen för en av mina kompisar. Han fick ett toppenhem för några dagar sedan. Idag ringde ägarna och berättade att deras barn fått en allergisk chock och att min kompis måste komma tillbaka till katthemmet. De var jätteledsna, och det blev jag också. Fast i det här fallet kan jag förstå att de inte kan behålla honom.

Värre är det med de kissar jag berättade om tidigare i veckan, som bott 8 år i sin familj och som sedan plötsligt inte får flytta med när familjen ska flytta.  Det gör mig fortfarande både arg och ledsen. De kompisarna är fortfarande jätteledsna.

Nu ska jag förbereda öppet hus på söndag. Om ni vill får ni gärna komma och hälsa på mig!

18 kommentarer:

  1. Usch så sorgligt, både för din kompis och för familjen. Stackars barnet. *djup suck*
    De där som dumpade sin familjemedlem sedan åtta år, borde få en tandgarnityr satt i bakdelen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, ja det var sorgligt. Den andra familjen vill jag helst glömma.

      Radera
  2. Så synd om kompisen, men mest synd om barnet som inte -kanske aldrig- kan vara nära en katt. En av våra minisar fick en sån chock när de hälsade på här. Han fick åka till sjukhus och sedan fick de inte bo här. Så nu får de bo på hotell om de ska hälsa på. Jamars dumt att man kan bli allergisk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jag tycker man borde förbjuda alla allergier. Åtminstone de mot katter!

      Radera
  3. Det där med allergi är riktigt besvärligt. Stackars din kompis och stackars familjen.. Kli runt öronen och på magen från matte, på söndag hoppas vi att dina människor kommer.Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, ja det är synd om alla när det blir så.

      Radera
  4. Mjau, matte säger att hon hört att det ska finnas katter även till allergimänniskor. Kanske kan vara ngt?
    Synd att den katten fick åka tillbaka till er igen. Hoppas den katten hittar ngn annan som den kan få bo hos.

    Hoppas dina människor kommer på söpndag.
    Matte säger att OM hon bodde närmare sthlm så hade hon gärna kommit och hälsat på dig och övriga katter oxå så klart.

    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, jag hoppas både den kompisen, alla andra kompisar som bor på katthem och jag själv snart får ett eget, bra hem.

      Radera
  5. Tråkigt för barnet, men det kan växa bort och så klart för kisse som måste hitta ett nytt hem igen. Våra allergener är så olika. En katt kan gå bra, nån annan inte alls. Matte nyser inte alls av mig men jobbkatten ger henne kli och nys trots tabletter. Och kompisens nakenkatt Alice kan hon inte vara hemma hos alls.
    Vår granne har Sibiriska katter och de ska vara allergivänliga. Matte klarar att klappa dem utan kli också.

    För de som dumpade sina kattvänner efter många år har jag bara morr att jama!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, hoppas det växer bort fort. Jag morrar också åt familjen som lämnade tillbaka sina katter.

      Radera
  6. Så väldans trist att det finns allergier. Mot katter, förstås, för ofta kan det ju vara så att det är riktiga djurvänner som drabbas. Men också mot allt det underbara som finns utomhus under vår och sommar. Vi känner förstås med din kompis som inte kunde bo kvar hos sin snälla familj. Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Findus, Isak och Rasmus, det är många som lider av olika allergier. Fast jag tycker det är värst när de har allergi mot katter!

      Radera
  7. Allergisk chock? Som allergiker så undrar jag. För då måste de väl ha ignorerat ev allergi från början? Å barnen har väl fått vara med och dofta på katt? Det går ju att medicinera (var och en fritt valt) iofs. Det finns bra medicin mot kliande ögon och rinnande näsor, samt antihistamin.

    Själv utvecklade jag min allergi under barndomen. Men jag har även vaccinerat mig och tycker att allergin har blivit bättre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mattes pappa som hade katt i nästan hela sitt liv fick helt utan förvarning en allergisk chock och fick åka till sjukhus där de konstaterade att det var kattallergi. Läkarna sa att allergin troligtvis legat latent hela tiden men att något gjorde att den utlöstes just nu, vad vet de inte. Katten Lisa tålde han inte alls efter det men den andra Pricken som var utekatt och inte var en knäkatt gick bra så Lisa fick flytta hem till matte. Men varje gång han hälsade på matte och inte kunde låta bli att gosa med Lisa så blev han dålig.
      Så nog kan en allergichock komma hastigt, allra helst när man blir utsatt på heltid som man blir när en katt flyttar hem.
      *nosbuffar*

      Radera
    2. Alice, ja allergier kan komma när som helst. Fast jag hoppas de snart ska hitta nån bra bot mot kattallergier.

      Radera
  8. Fyjam vad tråkigt det är med allergier! Vi tycker jättesynd om både din kompis och om hela familjen som missar gkädjen med att vara kattägda.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är jättesynd både om min kompis och om familjen.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...