fredag 8 juni 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar.

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Jahajam, här ligger jag och väntar på min utlovade  leverpastej. Det verkar som om det är väldigt svårt att få tag på den. Hur svårt kan det vara, egentligen?

Nåjam, jag ska inte klaga. Jag mår bra och jag får den bästa vård jag kan få under rådande omständigheter. Jag berättar det, för att idag har en av mina kompisar, som nyss fått små ungar, fått somna in. Hon mådde inte alls bra och när man undersökte henne närmare såg man att hon var så sjuk att hon inte gick att rädda.

Stackars min kompis. Men jag tror hon har det bra där hon är nu. Hennes ungar blir omhändertagna på bästa sätt, så de kommer klara sig, även om de förstås saknar sin mamma.Det får mig att tänka på hur jag hade det som kattunge. Jag skildes från min mamma alldeles för tidigt. Det hade kunnat undvikas, för min mamma var inte alls sjuk och hon hade gärna behållit mig. De här ungarna har både varandra och kommer att få så bra hjälp som är möjligt.



12 kommentarer:

  1. Sänder en tanke till den lilla mamman, som nu vilar ut i Skaparkattens knä. Hon kommer nog att hålla ett vakande öga över sina små ungar, men de är som du säger väl omhändertagna.

    Sänder också ett varmt tack till kattsson för pengen. Den kom som en skänk från ovan. Tack, tack!

    Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, jag tror också hon håller ett vakande öga på sina små ungar. Kattson säger att det är viktigt att Philemon får sin medicin så fort som möjligt.

      Radera
  2. Stackars mamman som måste lämna sina ungar. Men tur att de blir omhändertagna. Ute i naturen hade de nog haft svårt att överleva utan sin mamma. Så det är väldigt sorgligt och litet bra samtidigt. Men bara bra är det att du mår fint! Även om du lider av litet leverpastejbrist.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, leverpastejbristen går ju i värsta fall att leva med en kortare tid. Jag är i alla fall glad att ungarna är omhändertagna nu eftersom inte mamman kan ta tass om dem längre.

      Radera
  3. Tänk att man skall behöva vänta så länge på godis. Här såg vi minsann att matte hade köpt med sig gottisar idag, men inte fick vi något inte. Wilma har varit dålig i magen, så vi alla har fått äta dietmat nu i veckan så matte sa att vi får vänta någon dag till sa att Wilma får äta också (Wilma är redan mycket bättre). Nåjam, det är ju en ok ursäkt för det skulle bli orättvist annars - men vad har blogghjälpen för ursäkt? Snart får du sätta ner tassarna ordentligt.
    Vad sorgligt att höra om mammakatten! *sniff* Men det känns bra att veta att hennes ungar blir väl omhändertagna!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, jag tycker nog att det är bra att ni är solidariska mot Wilma även om det är svårt att leva med vetskapen att det finns godis hemma som man inte får smaka. Hoppas Wilma snart måt alldeles bra så ni får ert godis allihop.

      Radera
  4. Stackars, stackars smkåmisse ungar som misst sin mamma, men bra att skaparkatten tar väl hand om mammakatt, mjau

    Hoppas du får din leverpastejbit snart.

    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S det är synd om alla småmissar som inte får vara hos sin mamma så länge som egentligen skulle behövas, men de här har i alla fall nån som ser efter dem och hjälper dem så bra det går.

      Radera
  5. Det är verkligen underligt hur lång tid det ska ta innan pastejen kommer. Men vi väntar tålmodigt på ett reportage om den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, jag har förberett det reportaget länge nu. Det är bara att trycka på knappen när det väl är dags att publicera. Men det verkar dröja...

      Radera
  6. Så tråkigt med kattmamman. Men är man så sjuk så är det ju det bästa att få somna in. :( Ungarna kommer att få det så bra så det är jag övertygad om.

    Nosgos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nea, jag tror ungarna har det så bra som det går att få utan mamma. Och jag tror alla vet att på det här katthemmet avlivas inga katter om det inte är alldeles nödvändigt, för att de ska slippa lida.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu börjar jag äntligen känna mig lite varm i pälsen. Det är inte så farligt att vara bloggkatt, me...