En katt på Södertälje Katthem bloggar

onsdag 16 maj 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Tänk vad länge man har läst om att olika kattorganisationer ska "höja kattens status". Det låter väldigt bra, men när man ser hur en del av dem tänkt gå tillväga blir man minst jamat fundersam.

Det finns fortfarande de som säger att katter ska avlivas hit och dit. Man signalerar att ett kattliv inte är värt nånting. Ändå står det på deras hemsidor att man jobbar för att "höja kattens status".

Jag tycker det är på tiden att det görs nåt radikalt på den fronten. Till att börja med kan man se till att man inte avlivar katter annat om de är så sjuka att de lider. Sen kan man också ställa sig frågan vem man jobbar för. Är det för att lösa sina egna problem eller kattens. 

Som tur är börjar fler och fler organisationer inse att det är katten man ska hjälpa, inte sig själv, i första tass. Först när man inser vem man jobbar för kan man börja höja kattens status på allvar.

Det har jag tänkt på idag.

14 kommentarer:

 1. Vad du är klok! Vi tror att SVE-katt är att jättbra sätt att höja kattens status och sen tycker vi ju att det där med att avliving "ryser" är så illa, håller med dig fullständigt! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, Svekatt är jamarbra och det bästa är att fler och fler kattorganisationer börjar vakna och inse att vi är värda att tas om hand.

   Radera
 2. Klokt jamat som vanligt , Ninja !
  Jag o Matte tror oxå att SVEKATT kan göra mycket för att höja katters status !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, och det bästa är att det blir fler och fler som bryr sig om oss på allvar!

   Radera
 3. Det är helt obegripligt att NÅGON frisk varelse avlivas, oavsett hur många ben eller tassar vederbörande har. SVEKATT kommer nog att kunna göra skillnad, bara man får litet tid på sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jag tror också SVEKATT kommer gör skillnad. Det behövs några som för vårt jam.

   Radera
 4. Du jamar alltid så klokt! Man avlivar ju inte tvåbeningar bara för att de mår dåligt och behöver terapi. Det är ju trots allt en form av terapi som skyggisar behöver för att lära sig våga lite på tvåbeningar igen. Något som dessutom tvåbeningarna har orsakat från första början. Nä, här fräser vi allihopa angående att avliva skyggisar!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, precis, man avlivar inte tvåbeningar för att de behöver terapi, man hjälper dem istället. Så ska det vara för oss katter också!

   Radera
 5. *Ryser* avlivning av friska katter, suckjam, vad är det för ngt, har vi inte hört talas om. Vill vi inte heller höra talas om.
  SVEKATT kan säkert göra mycket gott, om dom får tid på sig.


  Tass tass
  nu finns det en uppdatering med lite bilder på våran blogg igen.
  Har inget att jama om just nu, så vi satte in bilder istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, S, vi tror också att SVEKATT kommer att hjälpa många katter. Ska tassa över och titta på bilderna.

   Radera
 6. Åh, så bra jamat! Vi stampar tassarna i golvet och håller med! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Findus, Isak och Rasmus, kul att fler tycker som jag!

   Radera
 7. De väldigt tråkigt att en del organisationer inte tänkt om. Har en katt blivit räddad så skall den ju inte behöva va rädd för att dö efter ett tag om inget hem dykt upp eller om katten fortf är skygg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, nä, det är så tokigt det kan bli att tänka att en katt ska dö bara för att den är rädd.

   Radera