En katt på Södertälje Katthem bloggar

torsdag 10 maj 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

 Idag läste jag i tidningen att nån dummis gjort nåt väldigt dumt igen. På en människotoa vid Strängnäsbron hade nån stängt in 2 kissar, utan mat eller nånting. De var ganska skärrade när de hittades, men snälla människor tog hand om dem och lämnade in dem på ett katthem. Hur korkad får man bli om man är tvåbening undrar jag. Det är så ynkligt att bete sig på det här sättet. Hur kan man gå därifrån och må bra?

För att avsluta med nåt trevligare ska jag berätta att idag var blogghjälpen här och bjöd på godis. Sen satt hon kvar i buren och jag låg i hennes knä och vi talade jättelänge med varandra. Sen tog hon fram en borste och började borsta min päls. Det kom jamarmycket katthår i borsten och det var riktigt skönt att bli av med det.

Nu ska jag sova för det var en kul kväll hos Busan igår, men man blir alldeles utkattad dagen efter. Men det var det värt!

17 kommentarer:

 1. Ännu en tvåbening utan hjärna. Det är verkligen synd om dem som föds utan att kunna tänka. Annars skulle de ju inte göra så.
  Bra att du fick godis och blev ompysslad. Jag tycker också det är skönt att bli av med gammal päls. Det är rätt mycket så här års.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Gustav, nä, den som handlar så här kan inte ha nån hjärna. Men skaffa katt - det kan de!

   Radera
 2. Såna dummingar, ingen hjärna som Gustav jamar. Vi förstår inte hur man kan göra så. Godis och pälsvård är inte så dumt! Det var så kul hos Busan igår, vi är också trötta! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, det är nog ingen vettig människa, eller katt, som begriper hur man kan göra så här, det är helt obegripligt.

   Radera
 3. Man blir så ledsen varje gång man läser sånt. Matte läste idag om en annan katt som de dumpat ute i skogen men som en snäll tant räddat. Vi kan bara inte förstå hur och varför folk gör så. Och det verkar tyvärr aldrig ta slut. *morrhårsdarr*
  Vilket jamarfint kort på dig idag! Vad mysigt med både gos, godis och pälsvård! Här har vi också sovit mest hela dagen efter Busans party, men vad skoj vi hade!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, innan blogghjälpen började jobba på katthemmet kunde hon aldrig drömma om att det fanns så många ynkliga människor. Tur att det finns andra också.

   Radera
 4. Men fy.. hur kan man bara lämna katterna så :-(

  Va mysigt att få mysa med blogghjälpen. Kan tänka mig att det är så skönt att bli av med lös päls :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattfamiljen, en del människor verkar vara i stånd till vad som helst tyvärr.

   Radera
 5. Dumma tvåbenta finns det tydligen gott om :( hur blir man av med dom?
  Gos är så gott när man har lärt sig att uppskatta det <3
  Allt gott till både dig och blogghjälpen

  Nospuss
  Östgötakatternas matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Östgötakatternas matte, tänk om vi kunde komma på ett sätt att bli av med alla dumma människor! WHAOW

   Radera
  2. Kattson, om du kommer på nåt bra... kanske Pelles idé skulle falla väl ut? Jag kan hjälpa till, jag lovar! Dumskallar behöver vi mindre och mindre av.
   Desto fler original som gillar katter och älskar dem villkorslöst, det skulle jag gilla, gärna om de bor i Östergötland också <3 tror att jag får dra Sthlm närmare mig!

   Nosbuff
   Hon i gråzonen

   Radera
 6. Snart får man börja kampanja för kastrering av dumma tvåbenta. De förökar sig och ställer till skada bland oss katter.
  Hu så hemskt egentligen, eller hur?
  Förstår inte hur man kan sova sen man lämnat djur att dö eller i bästa fall klara sig själva. Den som behövde gå på den toan kunde ju bara släppt ut dem, utan att fatta varför de var där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, ja det var en bra idé. TNR-kampanj för tvåbeningar (Trap-Neuter-Return). Nä, det är helt obegripligt att man överhuvudtaget kan se sig själv i spegeln efter en sån avskyvärd handling.

   Radera
 7. Människornas dumhet tycks ibland gränslös. De kan tydligen få för sig att göra precis vad som helst med små värnlösa katter. Man blir så ARG!! Pelles idé om tvåbeningskatterering är kanske inte så dum...
  Skönt att blogghjälpen kom med godis, man måste ju försöka hålla sig på gott humör trots allt elände. Inga utsatta katter blir hjälpta av att vi deppar ner oss, de blir hjälpta om vi hjälper dem!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla & Frasse, Pelles idé är helt klart värd att beakta. Det är inte bara oönskade katter man ska begränsa...

   Radera
 8. Åhh finis,jag blir också arg på såntdära och mamma hälsar att hon tycker allt dem som gör så borde ha samveteskval och inte bara slippa må dåligt över vad dem gjort. Vi tycker alla här hemma att dessa elakingar borde få känna på hur det känns.. Morr! Frääs! Morr! *stampar med tassen*

  Tack för att ni kom på festen, det var såå härligt att få träffa er allihop! Nästa gång det är fest hos oss är den 9:e Juni och då kommer ni få träffa våra nya bröder som mamma var och mötte upp igår.. De är riktigt skygga men det kanske lättat lite till festen.. Önskar samtidigt att du fått hem tills dess men annars är du och dina kompisar hjärtligt välkomna hem till oss igen och fira Bamsebrorsans födelsedag!

  Hoppas att ni på katthemmet får en härlig helg, CATurday idag! Mums! Gos! Så ska det vara! ;) <3

  Nosgos och Kärlek

  SvaraRadera