fredag 20 april 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem söekr ett eget hem

 Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Idag vet jag inte riktigt vad Blogger gjort med min blogg, men jag försöker skriva som vanligt ändå.

Nu har vi många bebisar på katthemmet. De är så små så det dröjer länge innan de kan få nya hem, för de måste vara hos sin mamma länge först.

Vi får ofta besök av människor som vill ha just kattungar. Vi tycker det är lite sorgligt, för vi tror att de ofta har för sig att det är nåt särskilt med just kattungar och att de kommer vara kattungar hela livet. Så är det ju inte. Wikki skriver om det i sin blogg. Vi är extra försiktiga när människor absolut vill ha just kattungar och försöker verkligen förhöra oss om att de förstår att de växer upp och har rätt att bli älskade då också.

Vi är också tveksamma till att så många katter säljs på Blocket. Den här sorgliga berättelsen
är ett skäl. Det händer då och då att människor som köpt katter på Blocket ringer till katthemmet när det inte blir bra och ber oss ta hand om katten. Det är lite märkligt att vi duger då, men inte när man ska köpa katten. Om man köper katten från ett seriöst katthem har man en viss garanti för vad man får, och vi på Södertälje Katthem och många andra katthem också, tar alltid ansvar för våra katter.

Därför känns det bra att veta att jag får stanna här tills jag får ett bra hem. Och skulle det av nån anledning inte fungera så vet jag att jag får komma tillbaka hit. Det har jag gjort 2 gånger redan.

12 kommentarer:

  1. Jag tycker också det är bra att du kan stanna där så länge som det behövs. Det är ett elände att det finns så många kattolämpliga människor. Att det ska gå så sakta att få någon ordning på dem. Nästa gång bara måste du få komma till RIKTIGA tvåbeningar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jag hoppas också mitt nästa hem blir mitt RIKTIGA hem!

      Radera
  2. Visst är det märkligt att så många inte förstår att en liten katt blir en stor katt den med. Vi är glada att du är på katthemmet tills dina människor kommer.Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, en del tvåbeningar tänker så kortsiktigt tycker jag.

      Radera
  3. Jag håller med Gustav. Det finns för många dåliga kattmänniskor i världen och vi vill ju att du ska komma till ett bra hem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, jag vill också komma till ett bra hem. JAg har redan haft 2 dåliga och det räcker!

      Radera
  4. Man blir varm i hjärtat när man förstår hur ert katthem fungerar och hur de - och ni katter - tänker kring detta med nya hem! Många människor tänker alldeles för sällan, och för kortsiktigt... så det är tur att det också finns dem som verkligen begriper sig på hur det skall gå till. Du har det bra där du är, och blir kärleksfullt omtasstagen till din rätta matte/husse dyker upp... det tycker vi känns tryggt och bra att veta!

    Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, många verkar ha väldigt svårt att tänka långsiktigt. Man måste tänka 15-20 år framåt i tiden när man skaffar katt.

      Radera
  5. Här jamar vi alla fyra instämmande med de andra! Ja matte också förståss. Det är jamarbra att ni jamar lite extra med dem som vill ha kattungar! Matte blir alltid lika ledsen när hon ser kattannonser, helst på kattungar där de säljs för nästan inga pengar alls. Men det känns tryggt att veta att ni får stanna på katthemmet så länge det behövs och att ni får komma tillbaka igen om något går fel.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, det är så trist att vissa tror att kattungar är nån särskild sorts katt. Vi har ju alla varit kattungar, men blir snabbt vuxna.

      Radera
  6. Jamars, vi och matte blir så grymt förb....e när vi hör och läser om tvåbeningar som tror att dom kan få hämta ngn liten kattunge vid unga år, GRRR En katt ska minst vara 12 -13 veckor iaf innan den får lämna sin mamma. Tråkgit att det inte går in hos alla tvåbeningar.
    Så bra att du får vara kvar på katthemmet tills du får ngn bra människa att flytta hem till framöver.

    Tassekramar till dig och dina kompisar där på katthemmet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. M, C, T, S, det värsta är ju att en del bara älskar ungen, inte katten. Det är då det blir problem.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...