En katt på Södertälje Katthem bloggar

torsdag 19 april 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

 Idag har jag haft en tänkardag. En sån dag betyder att jag funderar på saker och försöker förstå varför det är som det är.

Det jag nu funderat på är att jag läste i tidningen att en skällis hade sprungit bort. Vips så bildades flera grupper av människor som begav sig ut och hjälpte till att leta efter skällisen. Det var ju jamarbra. Men det jag undrar över är varför man inte läser att det bildas grupper som går ut och hjälper till att leta efter bortsprungna katter? Det händer kanske, men jag har aldrig läst om det i tidningen.

Sen såg jag idag i TV att försäkringsbolaget Agria hade gjort en reklamfilm om att en liten skällisvalp behövde en försäkring. Men jag har ännu inte sett deras reklamfilm om att en liten kattunge också behöver en försäkring. Tror ni det kommer en sån, eller är vi inte värda en reklamfilm?

13 kommentarer:

 1. Det borde komma en reklamfilm från Agria med kattungar, såklart, annars får de skämmas!
  Om någon gör ett upprop om en katt som sprungit bort i mitt område så är det klart att jag hjälper till att leta, nåt annat finns inte på kartan!
  Våra katter är precis lika mycket värda som hundarna, i alla fall i mina ögon!

  Nospuss
  Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Malin, visst hjälper man till om man kan. Men i vårt fall finns det liksom inget etablerat nätverk, utan man måste ha kontakter för att få hjälp. Så är det inte när det gäller skällisar.

   Radera
 2. Agria har faktiskt kattreklam också, visserligen inte med kattungar men ändå. Här kan ni se dem http://www.agria.se/katt/artikel/agrias-reklamfilm-den-skanska-katten
  http://www.agria.se/katt/artikel/agrias-reklamfilm-den-svart-vita-katten
  Jag har sett båda på tv sista veckan, så de verkar varvas med hundvalpen.
  Sen jamar vi också som dig, att man borde se tvåbeningar som bildar sökgrupper efter bortsprungna katter också! Vi är precis lika mycket värda som skällisar!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, då är det bara jag som inte sett kattreklamen. Bra av Agria. Och visst är vi lika mycket värda som skällisar.

   Radera
 3. Så bra att Agria har reklam för att försäkra katter också. Den har vi inte sett, bara den med miniskällisen. Du jamar så klokt Ninja. Nosbuffar på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, bra om Agria har reklam för oss också. Det är vi minsann värda!

   Radera
 4. Hm, det var tänkvärda saker må jag jama. Tänk att vi katter knappt är värda ett eftersök eller en reklamsnutt. *suckar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, det är konstigt att vi alltid verkar hamna på efterkälken. Vi måste jobba för att ändra på det!

   Radera
 5. Fast det finns ju faktiskt tillfällen när också katter får hjälp utöver det vanliga, och det skrivs om det i tidningarna. Som den kattungen som fastnade i ett rör, och de fick riva en massa för att få ut den. Eller katten nyligen som satt högt uppe i ett träd i sex dygn. Då engagerar sig massor med människor i katten.
  Men vi har långt kvar ännu innan vi når skällis-status.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det har du rätt i. Jag kommer ihåg katten i röret nu när du nämner det. Men det är ju enstaka händelser. Det jag efterlyser är en organiserad sökpatrull som sätter igång när en katt är försvunnen, så som det finns för skällisar.

   Radera
 6. Du har så rätt, det är så jamarorättvist att det ska vara så stor skillnad mellan oss och skällisarna. Något måste absolut göras åt dessa missförhållanden *stampar med tassen*
  Men Gustav, du har också rätt, även om det är fler katter än hundar som tassar vind för våg, så finns det många som bryr sig om oss också. Du jamar själv några exempel, och i dag skriver jag om en skällis som faktiskt har räddat två kattliv :-) Tassa in här och låt er imponeras av Sigge Svamphunds heroiska insatser:
  http://gunillaofrasse.allas.se/ny-van-sigge-svamphund-forfattare-och-kattlivraddare/
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frasse, visst finns det många som bryr sig om katter också, men jag efterlyser en organisation som man kan ringa till och som hjälper en när katten är försvunnen.

   Radera
 7. Vi gillar Agrias reklam. Och den är rättvis, för det har varit flera katter, men bara en med en skällisvalp. Vår favorit är nog den med den skånske kissen som inte visste att katter kan få ont i öronen. Även om valpen är vääääldigt söt! Det där med en försvunnen-katt-organisation, det vore bra det!!!
  nosgos å fredagsgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera