En katt på Södertälje Katthem bloggar

torsdag 12 april 2012

Katten Ninja på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Tror ni att det är mig ni ser på bilden här bredvid? Fel, fel, fel!

Ni som läst bloggen ett tag kommer säkert ihåg Dina. Hon som hade sån otur 2 gånger i början av sitt liv, precis som jag haft. Dina skulle ju avlivas sedan hon blivit livrädd efter att ha kastats in i ett rum med en trasig glasruta där hon skar sönder sig både på nosen, ovanför ögat och på en tass. Men Dina fick komma tillbaka till katthemmet istället och dit kom även hennes HUSSE (med stora bokstäver).

Nu bor de tillsammans och Dina stortrivs. Hon är jättesocial även mot främmande människor. Hon kommer och hämtar husse för gos om han inte ägnar henne tillräcklig uppmärksamhet. När blogghjälpen talade med husse kom hon och satte sig i hans knä och spann. Husse sa att hon är så fin - och bortskämd. Fast då hörde jag att Dina protesterade ordentligt!

Tänk om jag också får en sån husse, eller matte, en dag!

Nu måste jag göra mig i ordning till Tarzans fest. Han fyller år och Wikky har ordnat med en kattokopter som kommer och hämtar oss på katthemmet och många andra katter också. Det ska bli jamarkul!

16 kommentarer:

 1. Åhh va härligt att hon fått en sån fin husse. Det är allt bra att vi katter lever i nuet och inte låter det som varit förstöra allt för oss. Önskar tvåbeningar kunde lära sig det med jag. Tack för att du berättade om hur hon har det. Har saknat henne kan jag lova och jag tror absolut att din tvåbening finns därute någonstans och att denne kommer dyka upp när du minst anar det finis! För vem kan motstå Ninja? Du är juh himla fin och härlig på alla sätt och vis. Självklart kommer ditt trygga hem dyka upp, och innan det gör det så har du juh alla på katthemmet som kan vara lite som ett substitut så länge ;)

  Ska bli underbart att få träffa dig igen kompis! <3

  Nosgos och Mjölkisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rebellen, ja det känns jättekul. Hon hade det inte heller så lätt i början minsann. Visst hade vi kul igår?

   Radera
 2. Jag såg direkt att det var Dina, och det är så underbart att hon fått en så fin husse! Rena drömhussen, faktiskt. Och jag håller tassarna hela tiden för att din människa/människor också ska stå i dörren snart. Nu måste jag skynda mig att göra mig snygg till festen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, kände du igen henne direkt? Visst har hon haft tur. Hoppas jag får det lika bra en dag.

   Radera
 3. Skönt för härliga Dina att ha fått en sådan förstående och gosig husse. Fast vad menar han med att kalla henne bortskämd? En katt kan väl aldrig bli det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, jag vet inte vad han menar med att kalla henne bortskämd. Vi vet ju att vi aldrig kan bli det, som jamat.

   Radera
 4. Åh vad roligt att höra så glada nyheter från Dina! *torkar bort en glädjetår* Hon förtjänar verkligen en toppenhusse efter alla dåliga hem hon har fått, och hon förtjänar verkligen att bli bortskämd också! Jag är helt säker på att du också Ninja kommer att få en lika bra husse/matte. Det är bättre att det blir bra och tar lite längre tid än att det går fort och blir fel.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, blogghjälpen säger också att det är värt att vänta på rätt människa. Fast jag hoppas ändå att det inte dröjer så länge innan h*n kommer.

   Radera
 5. Roligt att höra om Dina! tror inte alls hon e bortskämd, bara mycket älskad och omtyckt, precis som jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, det är ju inte alls samma sak att vara älskad och omtyckt som att vara bortskämd?

   Radera
 6. Så härligt att Dina har hittat sin människa, blir lite blöta i ögat. Din människa finns där någonstans också, kommer nog snart tror vi, Vi ses ikväll! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, visst blir man glad när våra kompisar får det så bra. Ska bli jamarkul ikväll.

   Radera
 7. Jamars tack för kattulationen på min födelsedag/Tarzan
  oj så många som kunde tassa förbi,jamars kul.
  Men vad mycket vi åt då, och lekte så jag/Tarzan blev så trött efteråt, så jag somnade på *stört* när alla hade åkt hem igen.
  visar bilder på det ngn gång under fredagen.

  Tass tass

  Vi såg oxå att det var Dina på bilden.
  Så jamars tur att hon har fått en så bra husse som hon trivs med.

  Vi hoppas och TROR att dina människor oxå kommer framöver, bara att det tar sin tid, för att du ska finna dom rätta.

  Tasskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, C, T, C, jag tror vi är lite avslagna allihop idag. Full fart från vi kom tills vi tassade iväg. Hoppas det snart blir fest igen.

   Radera
 8. Så härligt att höra att Dina mår bra och sköter om sin husse ordentligt!! Att hon är bortskämd är ju precis som det skall vara. Du hittar din människa, du också. Lovar!! Vem skulle inte bli stolt över att bli kattopterad av dig!!
  nosgos å en massa gottisar och tack för hälsningen från Dina
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maurice & Kajsa, det känns jamarbra varje gång nån av våra kompisar får ett toppenhem. Snart kanske det är min tur?

   Radera