torsdag 26 april 2012

Katten Ninja på Södertälje Katt hem berättar

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus. Två av mina kompisar fick nya hem. Det var kul för dem. Jag önskar att vi alla fick egna toppenhem, men det finns visst inte så många tvåbeningar som förstår hur mysigt det är att vara kattägd. 

Vi är ju specialister på att ta tass om tvåbeningar. Vi har gedigen utbildning förutom att vi har naturlig fallenhet för det jobbet. Det borde faktiskt värderas högre. Kanske skulle vi katthemskatter strejka. Jag hör i radio att det talas en hel del om att vissa ska strejka av än det ena än det andra skälet.  Problemet för oss är att hitta en förtassningspart. Skulle nån bry sig om ifall vi strejkade?

Undrar om de tvåbeningar som strejkar är medvetna om att det finns de som är helt utlämnade åt andras godtycke. Vi kan inte ställa några krav - bara hoppas att snälla människor tar hand om oss. Är det rättvist?

10 kommentarer:

  1. Åhh finis, kunde inte jamat det bättre själv. Du är ett riktigt klokt lakritstroll som jag är riktigt glad över att jag har som kompis. Önskar att tvåbeningar en gång för alla kunde förstå bättre men de verkar vara aningens sega på den biten *funderar*. Det är absolut inte rättvist att vi katter bara ska ta det vi får medan tvåbeningar går igenom eld och vatten för tvåbeningars rättigheter.. Vi är minst lika värdefulla och förtjänar minst lika mycket. Det är något jag har lärt mig sen jag kom hit i somras.. Innan undrade jag om jag betydde något alls.. Det var inget skoj alls.. Önskar jag kunde trolla fram trygga och härliga hem till alla katter som är i behov av nya hem :( Nosgos och Mjölkisar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rebellen, visst är vi lika mycket värda och visst har vi lika stor rätt till ett bra liv som tvåbeningar?

      Radera
  2. Vad bra att det finns två glada katter nu på katthemmet i alla fall! Och visst har vi naturlig fallenhet när det omhändertagande av människor. Vi skulle kunna få så många att må bättre om vi bara fick chansen. Ja, nu jamar om dig och dina kompisar, själv har jag ju fått människor att vårda. Hoppas dina också står i dörren en dag, precis som de gjort med tidigare bloggkatter!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, jag hoppas också att mina människor snart är här. Då ska jag verkligen ta tass om dem!

      Radera
  3. Det är en bra idé, men... Om vi går ut i strejk, då drabbas ju "tredje människa", dvs de som vi redan kattopterat. Vi vågar inte lämna vår vörfirrade människa åt hennes öde, ens för en dags strejk, inte sån virrhöna som hon är! En demonstration? Eller kanske en dokusåpa!? På webben? Webbkameror? Människor gillar ju att vara med i teve... Äsch, du är bättre på hitt på än vad vi är!
    nosgos å gottisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maurice & Kajsa, aj då, är det så illa. Vi ska ju inte förvärra nåt genom en strejk. Vi får fundera vidare.

      Radera
  4. Strejka är en jamarbra ide men hur skulle det då gå med blogghjälpen om ni katthemskatter strejkade? Vi vet ju alla att hon inte skulle klara sig många timmar (om ens det) utan er tassistans. Hmmm, tål att fundileras på... Det bästa vore nog om vi katter kunde överjama tvåbeningar att strejka åt oss. De gör ju inte lika viktiga saker som oss i vanliga fall men då skulle de verkligen komma till användning.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, just det, blogghjälpen ja... Henne tänkte jag inte på. Hon skulle ju inte klara sig. Men bra idé att be tvåbeningarna att strejka åt oss. Det vore nåt!

      Radera
  5. Det finns inte mycket rättvisa här i världen, men nog är det EXTRA orättvist att så fina och värdefulla katter ska vara så sorgligt undersKATTade!
    Vore underbart om en strejk kunde hjälpa, men risken är att den effekt man hoppas på uteblir och då är allt förgäves. Men Alice idé om en tvåbeningsstrejk kanske kan funka. Vi får grunna på detta - finns det något annat sätt att fästa uppmärksamheten på katternas unika kattsonligheter och värdefulla egenskaper? *funderar*
    Tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Frasse, vi jobbar ju på olika fronter med att förbättra för oss katter. Svekatt är ett medel, katthem, kattälskare, bloggare är andra som vi hoppas mycket på. Fast allt tar sån tid!

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...