fredag 27 april 2012

Hej, det är Ninja på Södertälje Katthem.

 Idag är jag lite trött som ni ser på bilden. Det beror på att det blev lite sent igår,,, ähum,,, kanske snarare tidigt i morse. Det beror förstås på att vi hade så jamarkul hos Wikki igår.

ALLA var ju där. Det blir bara roligare för varje gång vi träffas. Det blev visst lite stökigt i trägårn efter alla lekar, men Wikki sa att det fanns städpersonal som tog hand om sånt åt henne. Tur för oss!

Fast, jag är inte bara glad idag. Jag har tyvärr anledning att lipa åt nån också.
 Det var så att för några dagar sedan ringde nån och bad oss ta in en liten katt som hade stora tovor i pälsen. Vi hade knökfullt (som alltid) och kunde inte ta in katten direkt utan sa till personen som ringde att den kunde väl hjälpa katten med tovorna. Då svarade personen att h*n jobbade och kunde inte gå ifrån. Då undrar ju jag om personen jobbade dygnet runt? Annars kunde man väl ägna en stund åt den stackars katten när man slutade arbetet eller innan man började?

Men det gick tydligen inte. Så igår kväll tog vi in katten. STACKARS KATT, jamar jag. Den var långhårig och hela pälsen var en enda stor, hård tova som smet åt ända in på skinnet på katten. Den måste haft ordentligt ont när den försökte sträcka på sig eller klia sig. Idag åkte vår hälsoansvariga till vettisen. Där blev katten sövd och rakad inpå bara skinnet. Även ansikte och kinder fick rakas, vilket inte brukar behövas. På köpet blev hon också vaccinerad och en skadad tand utdragen.

Nu har hon tillbaka på katthemmet och verkar väldigt tacksam över hjälpen. Hon är hur social och snäll som helst så det kan inte ha varit svårt för nån att hjälpa katten tidigare. Är det inte för ynkligt hur den del struntar i att ett djur har det svårt? Fy så dumma en del är, tycker jag.

    

18 kommentarer:

  1. Jag kan inte ens tänka mig hur man kan bli så tovig? Och hur det ska kännas? Uschjam, så hemskt. Nä, det går inte att begripa hur man kan behandla djur illa. Men jag tror att den som gör så behandlar människor illa också. De har något fel i huvudet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustav, nånstans måste det vara nåt fel. En katt ska inte behöva lida så - ingen annan heller för den delen.

      Radera
  2. Särskilt långhåriga katter kan få det riktigt besvärligt med tovig päls, har vi förstått. Stackars kisse! Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Findus, Isak och Rasmus, ja det har det nog svårast på det sättet. De borde verkligen ha nån som såg till dem bättre.

      Radera
  3. Visst var det kul igår, vi har varit trötta vi också.
    Stackars missen, tänk vad länge hon har varit ute för att det ska bli så och så ont. Så bra att hon är på katthemmet nu. Förstår inte hur man kan låta bli att göra något när man ser.Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, känns lite bättre idag när man sovit ut, men kul hade vi. Visst är det konstigt att vissa bara går och väntar på att andra ska agera?

      Radera
  4. Stackars missen. Tur att ni kunde ta in den till slut. Lite trist att personen inte orkade hjälpa kissen, men husse säger att de flesta människor fungerar så. *suckar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sippo, husse har nog rätt, men nog är det konstigt att det ska vara så?

      Radera
  5. Stackars kisse.. Tur att den fick komma till er :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kattfamiljen, ja, det var åtminstone en lite katt till som fick hjälp. Önskar vi kunde hjälpa ALLA som behöver hjälp.

      Radera
  6. Dolly och Molly morrar högt åt dummingar... men älskar er för att ni gör så gott för missarna som är så utsatta. Hoppas att den missen inte fryser utan päls nu? :(
    Nosbuff
    Mollan och Dollan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mollan, och Dollan, nä den här katt en är ju inne nu så den har det varmt och skönt. God mat får hon också. Vi älskar dig också för alla katter du räddar till ett bra liv.

      Radera
  7. Vi jamar som de andra, stackars misse! Tur att ni finns! *kurr*
    Här har vi mest sovit idag, jamars så kul vi hade igår. Sen har vi utövat kurrterapi och tasshealing på matte också, hon kom hem efter över 2 timmar hos tandtickisen och sa att det kändes som om hon blivit överkört av en buss. Inte visste jag att de hade bussar hos tandstickisen. Konstigt.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, men vilken tandstickis går er matte hos? Tycker hon ska byta direkt till nån som inte har bussar som kör över patienterna.

      Radera
  8. Stackar katten! Tur ni hjälpte den när nu den som ringde inte hade tid(lust). Det är ju enklast att lasta över det på någon annan.
    Tyvärr finns det katter som har ett hem som också har det sådär illa med pälsen.Fast det är så enkelt att borsta eller kamma, lite varje dag tar inte någon tid.

    Pelles matte skriver: Hela vårt samhälle genomsyras av attityden-någon annans ansvar. Så snart något är fel skriker de flesta på att någon annan borde gjort det, samhället borde ta ansvar, regeringen...
    Är väldigt trött på kommentarer av typen- varför ska du göra det där? varför är du kontaktperson? Varför tar du hand om en gammal katt? varför lägger du pengar på...?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pelle, visst är det alltid enklast att nån annan gör jobbet och tar ansvaret? Man undrar varför vissa ska ha en långhårig katt om de inte är beredda att vika lite tid åt pälsvård varje dag. Både jag och blogghjälpen håller helt med er matte, vi är också trötta på att andra lägger sig i och nästan försöker hindra dem som agerar på ett bra sätt.

      Radera
  9. Håller med Gustav, det är fel någonstans där. Allvarligt fel!
    :(

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...